Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от petersv
Здравейте,
Та колко годишен е тоя климатик че да му заминат батериите само от стоене(бяха неразпечатани в целофанчето)..От коя година се произвежда модела?
Моя е на 3 години вече, но като го купувах, мисля че се е предлагал 2 години преди това. И понеже това е мострата - най-вероятно тя е една от първите бройки закачени на стената, тоест поне 4 или 5 годишен е. Виж на батериите има щампован срок на годност. Между другото на по-новия ми климатик 12LGC батериите също са оригинални, сложени чисто нови. Едната от тях сдаде багажа още на 6тия месец от употребата му. В другата все още имаше напрежение. Отначало си помислих че просто тъпото дистанционно харчи повече спрямо старите модели. След смяна с нови китайски батерии вече работи над година, така че просто моите батерии са били скапани.
- Пичове... тези RSB-09LDC и 12LDC имат ли разлика в топлообменниците? Видях,че на 12LDC на външното е двуредов - дали и "деветката" е така? И още нещо интересно - Made in Thailand ???!
От китай са всички, 9-ката е с едноредов топлообменник отвън.
Цитат:
Здравейте,
От 2 дни съм собственик на една чисто нова антика: Fuji Electric RSA-12LCC. :yahoo: Незнам от колко време тоя климатик е стоял в магазина(взех последната бройка-мострата от стената), но ми стана интересно като сложих батериите в дистанционното...няма никой, батериите са Fuji. Та вадя ги поглеждам минуса на едната- хубаво покрит с една зеленикава патина...поизчистих го..пак не тръгва. С новите батерии си тръгна нормало. Та колко годишен е тоя климатик че да му заминат батериите само от стоене(бяха неразпечатани в целофанчето)..От коя година се произвежда модела?
А иначе на първо четене работи перфектно..нямам забележки. Взех го и малко случайно...бях се насочил към марката и позачетох тая тема(нервите ми стигнаха докъм 50-та стр), та там видях че го хвалите много...и като го мернах в тоя магазин(беше и с голяма отстъпка понеже магазина се слива с друга голяма фирма) хич и не му се чудих много. До колкото виждам отдавна го няма на пазара..този май е последния мохикан :monster
Изобщо вземете ли климатик по-добре му купете за 1-2 лева нови батерии за дистанционното и сменете старите.Не РИСКУВАЙТЕ с заводските, че като се скапят тръгват едни киселини/основи от тях е....ват мамата на електрониката ако стигнат до нея.За 2 лева не си струва да търсите после дистанционно.
Климатика ти е хубав, ама колко аванта удари от цената,ч е ни е интересно на всички?
Изобщо уцелил си десятката.
Ще го разбереш декември- януари, тоест в края на годината.
До неотдавна и аз гледах в един магазин, че висеше вътрешно тяло на Fujitsu 12 lcc.Възможно е да е още там.
Цитат:
Здравейте,
От 2 дни съм собственик на една чисто нова антика: Fuji Electric RSA-12LCC. :yahoo: Незнам от колко време тоя климатик е стоял в магазина(взех последната бройка-мострата от стената), но ми стана интересно като сложих батериите в дистанционното...няма никой, батериите са Fuji. Та вадя ги поглеждам минуса на едната- хубаво покрит с една зеленикава патина...поизчистих го..пак не тръгва. С новите батерии си тръгна нормало. Та колко годишен е тоя климатик че да му заминат батериите само от стоене(бяха неразпечатани в целофанчето)..От коя година се произвежда модела?
А иначе на първо четене работи перфектно..нямам забележки. Взех го и малко случайно...бях се насочил към марката и позачетох тая тема(нервите ми стигнаха докъм 50-та стр), та там видях че го хвалите много...и като го мернах в тоя магазин(беше и с голяма отстъпка понеже магазина се слива с друга голяма фирма) хич и не му се чудих много. До колкото виждам отдавна го няма на пазара..този май е последния мохикан :monster
Моделът е обявен към средата на 2005, но реално продажбите му почват в България през 2006. В каталози съм виждал да го анонсират като модел за сезон 2005/2006г. Друг е въпросът кога точно е произведен точно твоят екземпляр, но със сигурност е до към 2007. Батериите не са сигурен показател за самия климатик, защото се произвезждат по много от заводите, а след това се поставят в различни модели с години напред. Но това няма голямо значение, понеже машината е екстра. Само дано са се сетили да го почистят от прах отвътре и дано да не е премятан твърде много. Ако е прехвърлян често има риск да поскръцват повечко пластмасите.
Колко ти го продадоха?
Ей тва е магазина и -20% от тая цена: http://ritoni.com/products.php?paren...ion_r=technics
а монтажа беше 200лв.
А помещението е около 30м2
Цитат:
Ти си голям късметлия !!! Да си го ползваш дълги години. :Drinks:
Цитат:
Аз казах ли ти какво ще се случи като се похвалиш :) Хаиде и тук честито, кои си има късмет има си , имаш късмет че бургас ми е далече :) сега ще се чудиш от къде ли се знаем :)
Цитат:
Първоначално публикувано от zeroslav
сега ще се чудиш от къде ли се знаем :)
ами по една друга такава щастлива случайност карам Lancia KAPPA...ама тва е за друг форум..нищо че и тя има климатроник работещ също толкова приятно :bravo
Това е колегата който първо ми обърна внимание на тоя модел..благодаря отново :)
Цитат:
Първоначално публикувано от zeroslav
Вече имам едно 4 годишно което мога да похваля да видим това сега уж е класа над него.
:) Всъщност е същото, но има и plasma. The Best for the money
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
От китай са всички, 9-ката е с едноредов топлообменник отвън.
В грешка си,че всички са в китай има и Тайландски сглобки,но са рядкост.
Би ли показал снимка на табелка?
Не съм чувал в България да има тайландски сглобки.Знам, че те правят само за другия свят, Австралия например.В Тайланд се прави и новия компресор /двуцилиндровия/, който е сложен на новия модел на ФУДЖИЦУ ДЖЕНЕРАЛ.
http://www.koolaz.co.nz/pdf/heat_pump_hi_wall.pdf ей го новото ФУДЖИЦУ за Австралия и Нова Зеландия.