Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Табелка на климатик Fujitsu-General произведено в Тайланд не съм виждал затова,че няма как защитя твърдението си.Виждал съм разлика в кашоните на климатиците, ероглифите се различават китайски от тайландски(разликата е очевадна) и специално съм се интересувал за ероглифите на двете държави.Не може да се каже 100%,че всички идват от Китай.Говоря за модели преди 5-6 години.По новите модели може и всичко да е Китай,за тях не знам.
Дано това LFC дойде и при нас, ще е хит. Като LCC e, но с по-добри показатели откъм COP и EER.
Между другото, в Практикер Русе продължва да има 9LCC - не зная дали е само мострата, или имат и вътре, ама е време някой да го отнесе. Феновете, къде сте ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Между другото, в Практикер Русе продължва да има 9LCC
Забелязани са наличности и в "Денси".
В Шумен също има от старата LCC серия.
Хм тези LF серии само за там ли са не се ли очаква производство и за европа?Ако са направени както трябва и са на добра цена ще избият рибата :)
Не съм чул да се задават на хоризонта
Здравейте на всички .Случайно попаднах на този форум прочетох го с интерес защото и аз съм със FUJITSU ASYA-12LСС от 2006 год. работи без грешка.От време на време му правя профилактика на питите на външно и вътрешно тяло и това е.Не съм викал никой да мери налягане количество фреон и тнт. Направи ми впечатление единствено монтажа.Дойдоха пичовете сложиха вътрешното и външно тяло закачиха трабите и ГАЗ на климатиика.Никой не гледа дали дъжат на вакум или подсушаване или мерене на налягане изобщо странна работа.Май в инстукцията за монтаж пише други работи ама кво да се прави.Ако имаше проблем щеше да си проличи.
Цитат:
Първоначално публикувано от nda
Никой не гледа дали дъжат на вакум или подсушаване или мерене на налягане изобщо странна работа.Май в инстукцията за монтаж пише други работи ама кво да се прави.Ако имаше проблем щеше да си проличи.
Няма драми, щом си работи без проблем толкова време! Свиркай си и му се кефи! :Drinks:
Здравейте, на път съм да взема климатик за добре изолирана стая с обем около 38 куб. м., южно изложение, в София. Тъй като се ориентирах към плазмените инвертори на Fujitsu (ASYB LDC) се колебая между 9-ка и 12-ка. Тъй като разликата в цената е само 100 лв., предполагам, че това е едно и също "желязо", но с различен софтуер. Прав ли съм? И ако да - как точно стоят нещата - 12-ката е софтуерно форсирана 9-ка или 9-ката е софтуерно орязана 12-ка. Също така - има ли изобщо смисъл от 12-ка, предвид неголемия обем. Машината ще се ползва почти изцяло за охлаждане, но отбелязвам, че в стаята (ще) има топлоизточници с мощност над киловат. Благодаря предварително на отзовалите се! :)
9 мисля, че ти е напълно достатъчен. Иначе имат разлика - 9-ката е с едноредов външен топлообменник, а 12-ката е с двуредов. Иначе еднакви компресори и т.н.
Какви са тези топлинни източници над 1 кВ? Предполагам не е проблем, все пак 9-ката е 2.6 (0.5 - 3.7) kW на охлаждане.
Цитат:
Първоначално публикувано от AlexT
Тъй като разликата в цената е само 100 лв., предполагам, че това е едно и също "желязо", но с различен софтуер. Прав ли съм?
Не си прав - различни са конструктивно. В твоя случай бих предпочел девятката - ще работи по-приятно.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Не си прав - различни са конструктивно. В твоя случай бих предпочел девятката - ще работи по-приятно.
В какъв смисъл по-приятно? По-тихо или нещо друго? А топлинните източници са компютър и в недалечно бъдеще - плазма.
Ще включва и изключва по-рядко, заради по-ниския минимум.
Цитат:
А топлинните източници са компютър и в недалечно бъдеще - плазма.
:)) Човече, говориш за суперкомпютър и адронов колайдер, нали? Имаш ли идея, какво е 1kW топлоотдаване.... :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Ще включва и изключва по-рядко, заради по-ниския минимум.
:)) Човече, говориш за суперкомпютър и адронов колайдер, нали? Имаш ли идея, какво е 1kW топлоотдаване.... :yikes
Еее, ти пък суперкомпютър :)). Говоря за i7 процесор на 4,5 GHz с 1,45 V напрежение на ядрата и една (по-късно две) GTX480, също с як клок и водно охлждане, при което цялата композиция леко ще мине 1 KW. А иначе за 9-ката ще те послушам, това с по-рядкото включване и изключване не ми беше хрумвало. Един последен въпрос - плазмения филтър може ли да използва самостоятелно, без машината да работи на отопление или охлаждане?
Цитат:
Един последен въпрос - плазмения филтър може ли да използва самостоятелно, без машината да работи на отопление или охлаждане?
Може да се ползва във всеки един режим на работа, стига той да е охлаждане, отопление или изсушаване. :jamaika