Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Да приключим темата с консумацията на дейтацентровете, ето две статии по темата, които намерих за 2 мин. в Google:
http://datacenterjournal.com/content/view/2315/43/
http://www.datacenterknowledge.com/a...of-motivation/.
А относно моя проблем - вземам 9 LDC и ще споделя впечатления за шума. Благодаря на отзовалите се :Drinks:!
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Е нали уж тези споменатите марки не те интересували изобщо, и не ги оглеждаше за характеристики...
Явно не си ме разбрал за кои марки не се интересувам, имах в предвид Осака и Мидея :)
Ами явно не си чувал подов Дайкин...Тогава вече няма да ти е толкова безшумно Фуджицуто.
Нещо си в грешка ,но дай си мнението в раздела за Дайкин и ще коментираме.
Цитат:
Първоначално публикувано от freelander
Да добавя: децибелите се дават и мерят при 1000Hz. Тази честота се приема за честота на звуковото възприятие. Fujitsu на Quiet е наистина безшумно, незнам как го чувате... а 3dB са почти 2 пъти разлика в звуковото налягане...
И моето плазмено Фуджитсу е безшумно на quiet от към вентилатор, на като спира да духа или почва фреон същи като... тоест какъв е смисъла от тихия режим, вярно нито пукат пластмасите, нито вентилатора се чува и усеща, но този фреон ме влудява. И какво, броих 1700лв за инвертор, който.....
Цитат:
Първоначално публикувано от nikolayvarna
И моето плазмено Фуджитсу е безшумно на quiet от към вентилатор .... И какво, броих 1700лв за инвертор, който.....
Спокойно, още не ти се е разтралака и втулката на вътрешната турбина. Получава се един равномерен звук от типа "тък...тък..тък..", който може да се долови ако машината работи на QUIET особенно ако и компресора е спрял. Общо взето се оказва, че си имат доста дребни кусури тези машини, независимо от високата им цена. Но погледнато от към цена/мощност имат малко конкуренти. Почети няма машина, която да е под 2000лв и да няма някакви кусури - човек все може да и намери проблеми.
Цитат:
Първоначално публикувано от Board_Man
Спокойно, още не ти се е разтралака и втулката на вътрешната турбина. Получава се един равномерен звук от типа "тък...тък..тък..", който може да се долови ако машината работи на QUIET особенно ако и компресора е спрял. Общо взето се оказва, че си имат доста дребни кусури тези машини, независимо от високата им цена. Но погледнато от към цена/мощност имат малко конкуренти. Почети няма машина, която да е под 2000лв и да няма някакви кусури - човек все може да и намери проблеми.
Ами аз последните три години пробвах с нарастваща прогресия - от 500лв - хвърлих го, после от 750лв - ползвам го в голямата зима само, сега взех от 1700... тъй както е тръгнало след година две и от 2400 ще взема, но съм убеден че ще е същата работа.
Не мисля, че инвертор от 1700лв би трябвало да ми шуми като вятъра.... А и този плазмен филтър дето усвежавал въздуха.. насищал го с озон като лсед дъжд - ала бала, никаква разлика няма.
Цитат:
Първоначално публикувано от nikolayvarna
А и този плазмен филтър дето усвежавал въздуха.. насищал го с озон като лсед дъжд - ала бала, никаква разлика няма.
Aaa, мирише си - аз го усещам веднага (у колегите с LD модели като им ходя на гости), за мен миризмата е неприятна (или по-скоро асоциацията едно време с болничните стаи) и за това не съм си взел модели с такъв. Но може и да има някаква реална полза от него наистина. Във всички случаи върши по-истинска работа от пасивните "филтри" тип "гъбичка" на LC/LG моделите.
Цитат:
Спокойно, още не ти се е разтралака и втулката на вътрешната турбина.
При мен вече се разтрака. Някакво решение?
Цитат:
Първоначално публикувано от iwan33
При мен вече се разтрака. Някакво решение?
Нека се включи и @freelander, той има по-близък поглед. Но се оказва, че след оправяне пак след време се появява. Проблема е в лявата втулка - трака от дизбаланса на турбината, който се оказва че е голям като цяло. Самата втулка трака в пластмасата на шасито, което е по-широко а втулката е по-свободна. Като цяло смазване и нагласяне, но всичко това е свързано с пълно разглобяване на вътрешното тяло до сваляне на ваничката за да може да се има достъп.
Ще ги чакам с любопитство защото имам някои неясноти...
Цитат:
Първоначално публикувано от iwan33
Ще ги чакам с любопитство защото имам някои неясноти...
До колкото си спомням :) някъде назад в тази тема бях качвал снимки с пояснение как се разглобява
Fujitsu 07 LCC - Изпуснах турбината докато я миех и счупих 5 пластини. Ами сега? Предполагам, че ще трябва нова. От къде в Пловдив?
Счупените на едно място ли са или са на различни?
На едно място са. 5 една до друга, първите от страната на мотора. Сглобих го колкото за проба но заради дебалансирането... Намира ли се това чудо и на каква цена?