Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Здравейте,
Обръщам се към вас за съвет, тъй като вярвам в точната ви и компетентна преценка. Предстои ми да ставам мама :) през декември и ме притеснява въпроса с отоплението. Пиша тук, защото от миналата зима в хола се топлим с климатик Фуджицу и сме доста доволни. И сега се чудим дали да вземем такъв за спалнята, където ще е бебо. Много са противоречиви мненията за и против новородено и климатик и затова реших да се допитам до вас - какви са всъщност рисковете и проблемите?
Благодаря!
strahotno e 4e 6te stava6 mama :) ne znam dokolko polezno e za beboka postoqnno dvije6tiq sa vazduh ot klimatika.az bih prekaral pone purvata zima s akumulira6ta pe4ka ili nqkakav radiator.no moeto mnenie ne e mnogo kompetentno,za6toto vse o6te si nqmam bebe :)
Цитат:
Първоначално публикувано от ninkata
Здравейте,
Обръщам се към вас за съвет, тъй като вярвам в точната ви и компетентна преценка. Предстои ми да ставам мама :) през декември и ме притеснява въпроса с отоплението. Пиша тук, защото от миналата зима в хола се топлим с климатик Фуджицу и сме доста доволни. И сега се чудим дали да вземем такъв за спалнята, където ще е бебо. Много са противоречиви мненията за и против новородено и климатик и затова реших да се допитам до вас - какви са всъщност рисковете и проблемите?
Благодаря!
Зимата, която измина топлих едната стая с Фуджитсу 9LCC, където бе малкия. Той преди седмица-две стана на 1 годинка, така че тогава си беше още бебе (не че и сега не е). Трябва обаче много вимателно да прецениш къде точно да се сложи климатика че да няма пряко движение на силна струя въздух към бебето. В случая при мене постоянно работеше на QUIET и си поддържаше 21-23 градуса (макар че някой казват че за малко дете даже трябва 19-20 което не го приех за нормално). При лъчисто отопление (печка или реотан) е възможно и да е така понеже там има сетивно усвояване на лъчистата енергия. Както и да е, искам да кажа че с дребния нямаше проблеми. На охлаждане вече се чудя дали да пускам климатика и избягвам. Въпреки това в адските жеги е непоносимо и тогава го пускам да поддържа пак на QUIET 27-28 градуса. Според мен, пък и според мои познати лекари няма особен проблем. Добре е обаче редовно да се почистват филтрите - 2 пъти на месеца го правя и е добре в края на всеки сезон (отоплителен и охладителен) да се пръсне с препарат за почистване самата пита на вътрешното тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от ninkata
Здравейте,
Благодаря!
Може да помислиш и за марков конвенционаен климатик, който няма да духа през цялото време, за разлика от един инвертор!
Цитат:
Първоначално публикувано от ba4_dido
Може да помислиш и за марков конвенционаен климатик, който няма да духа през цялото време, за разлика от един инвертор!
То основния проблем не е в духането ами във въртенето на застоял въздух и образуването на плесени и организми по питата на вътрешното тяло и тяхното "издухване" в цялото пространство на стаята. Конвенционала няма да духа постоянно но пък като тръгне да духа ще се усеща пове4е, но нямам идея дали конвенционалния ще е по-удачен.
Цитат:
Първоначално публикувано от Board_Man
... Трябва обаче много вимателно да прецениш къде точно да се сложи климатика че да няма пряко движение на силна струя въздух към бебето ... Добре е обаче редовно да се почистват филтрите - 2 пъти на месеца го правя и е добре в края на всеки сезон (отоплителен и охладителен) да се пръсне с препарат за почистване самата пита на вътрешното тяло.
Още не съм го топлил, но вече го охлаждах... говоря за моя пич, който в момента е на 4месеца и 2 седмици. Определено е като баща си и иска температура под 27 C
Е разбира се Fujitsu 09LCC
Цитат:
Re: Климатици Fujitsu General - впечатления
« Отговор #951 -: Вчера в 16:49 »
Здравейте,
Обръщам се към вас за съвет, тъй като вярвам в точната ви и компетентна преценка. Предстои ми да ставам мама през декември и ме притеснява въпроса с отоплението. Пиша тук, защото от миналата зима в хола се топлим с климатик Фуджицу и сме доста доволни. И сега се чудим дали да вземем такъв за спалнята, където ще е бебо. Много са противоречиви мненията за и против новородено и климатик и затова реших да се допитам до вас - какви са всъщност рисковете и проблемите?
Благодаря!
Няма никакъв проблем,стига да не попада под въздушната струя.задължително инвертор,за предпочитане с плазма.Всякакво друго отопление изсушава въздуха,което не е добре за малко дете/изключвам топлпфикация/.
Цитат:
Първоначално публикувано от Board_Man
То основния проблем не е в духането ами във въртенето на застоял въздух и образуването на плесени и организми по питата на вътрешното тяло и тяхното "издухване" в цялото пространство на стаята. Конвенционала няма да духа постоянно но пък като тръгне да духа ще се усеща пове4е, но нямам идея дали конвенционалния ще е по-удачен.
В къщи имам една мидея и в режим охлаждане когато спре компресора вътрешното тяло продължава да си духа и работи като вентилатор. Всъщност останах с впечатление че ще се ползва предимно за отопление. А в тоя режим като спре компресора спира да духа и вътрешното тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от jori
Няма никакъв проблем,стига да не попада под въздушната струя.задължително инвертор,за предпочитане с плазма.Всякакво друго отопление изсушава въздуха,което не е добре за малко дете/изключвам топлпфикация/.
Не е споменато колко е голяма тази спалня, но ако е 12-15 квадрата малко трудно да не попаднеш под въздушната стуя
Цитат:
Профил Ел. поща Лично Съобщение (Неактивен)
Re: Климатици Fujitsu General - впечатления
« Отговор #958 -: Днес в 14:12 »
Отговори с цитат
Цитат на: Board_Man в Днес в 00:59
В къщи имам една мидея и в режим охлаждане когато спре компресора вътрешното тяло продължава да си духа и работи като вентилатор. Всъщност останах с впечатление че ще се ползва предимно за отопление. А в тоя режим като спре компресора спира да духа и вътрешното тяло.
Цитат на: jori в Днес в 09:16
Не е споменато колко е голяма тази спалня, но ако е 12-15 квадрата малко трудно да не попаднеш под въздушната стуя
А какъв избор има:
1.Печка на дърва?
2.Кварцова печка?
3.Маслен радиатор?
4.Конвектор?
5.Вентилаторна печка?
6.акумулираща печка
Печка на дърва не я коментирам.От 2-до 4 горят минимум 3 пъти повече ток и изсушават безумно въздуха.Акумулиращата печка гори минимум 2 пъти повече ток и заема половината от стаята и също изсушава въздуха.не искам да коментирам опасността от пожар,изгаряне и др.такива.
не ща да се хваля, но от днеска съм горд собственик на General AWHZ14LB :yahoo: дано да няма проблеми
[quote] Re: Климатици Fujitsu General - впечатления
« Отговор #960 -: Днес в 14:23 »
не ща да се хваля, но от днеска съм горд собственик на General AWHZ14LB дано да няма проблеми[/quote
Честито
Честито , климатикчето е с доста добри характеристики . Със здраве да се грееш и охлаждаш :)
Цитат:
Честито , климатикчето е с доста добри характеристики . Със здраве да се грееш и охлаждаш
това е най-доброто от Fujitsu
Цитат:
Първоначално публикувано от jori
това е най-доброто от Fujitsu
Не е ли това най-доброто от Фуджитсу AS-Z50T2 СОР-4,89 максимума при отопление достига до 11,7 киловата :2guns:
Възможно е,но нямах предвид 100-те волта