Ето колко е важно правилното оразмеряване...
А някои фирми се опитват да продадат и 12-ца за 15 квадрата
Ето колко е важно правилното оразмеряване...
А някои фирми се опитват да продадат и 12-ца за 15 квадрата
Ай и аз в отбора с преоразмерените клими. И моя е 9LC, стаята ми е 17кв., но пък е на 2,4м височина. Сега, когато паднаха малко температурите са му необходими цели 15 минути за да стопли въздуха това при настройка 26гр.
Най добре през зимата остави климатика на HEAT/отопление/.В този режим като спре компресора спира да духа вътрешното тяло.Първоначално публикувано от jtqЗа всяка скорост на вентилатора има условие вътрешното тяло да е достигнало определена температура.Затова не винаги можеш да ги променяш.Това е направено с цел да не духа силна струя с по ниска температура.Първоначално публикувано от genagold1
За тези кинти щеше сигурно да е с повечко екстри, ама айде. Я кажете тия измислени филти (малките де) кво да ги правим? Моя майстор казва че никъде не се предлагат нови и се чудя да ги мия ли, или да ги натиря... то маи няма много файда от тях!Първоначално публикувано от genagold1
Синия премахва миризми и можеш да го миеш с вода.Трябва да се сменя на 3 години.Белия убива микроби и вируси, не се мие само се почиства с прахосмукачка.Трябва да се сменя на 3 до 6 месеца.Вярно е че трудно се намират но докато действат не ги махай.Първоначално публикувано от ba4_dido
Относно преоразмеряването може спокойно да си отвориш вратата и климатика да отвръща въздуха в целия апартамент.
Даам, значи най-вероятно заради квадратурата тогава ще е. Тя е около 13кв.м. Иначе таванът пък е на около 2.70м. А в 2 магазина ми казаха, че за такова помещение е било най-добре 9-ка. И изобщо не ми хрумна, че може да е от това. Ще се отваря явно към кухнята, да се топли и там, няма как...Първоначално публикувано от jtq
Освен това още един въпрос ме гложди, относно скоростта на вентилатора. Като цяло от ровенето с търсачката стигнах до извода, че е най-добре да е на HIGH и само през нощта да се намалява на LOW или QUIET заради шума. От друга страна в някои мнения се твърдеше, че пък AUTO-то на инверторите било достатъчно оптимизирано и нямало нужда да се превключва. Та последно за това Fudjitsu кое би било по-оптимално като вариант според вас? Да се сменя HIGH/QUIET и градусите съответно през деня/нощта или да си е на AUTO постоянно и само да се променят градусите през деня/нощта. В стаята има хора по всяко време на денонощието.
При инверторите е най добре AUTO постоянно и само да се променят градусите през деня/нощта или AUTO/QUIET ако се спи в стаята.
Снощи бях на гости в едни приятели .Забелязах веднага че са сложили нов климатик Fudjitsu .Докато бях там ми направи отлично впечатление,нямаше ги тези шумове за които някой писаха.Човека си няма хал -хабер от климатици и е улучил 10-ката.А ние дето сме по претенциозни все гушваме дръвцето.Не остана време да го питам кой модел е,само разбрах че е дал 1400к с монтажа, това за 12-ка.
Опс,грешката е моя.Става въпрос за 9-ка.
Днес нещо ми направи впечатление (General, инвертор 9LD, 3.6квт на отопление).
Цяла нощ беше на 25 градуса/ауто и на сутринта усилено продължаваше да работи, а в стаята беше 23 градуса, при положение, че до сега винаги кове зададената температура (това при -1 отвън).
Помещението е 17м2 с пвц дограма.
Чудя се дали стигна максимума на възможностите си.
Ако е бил на най-слаб вентилатор е напълно възможно. Тогава изходната мощност е много по малка. Между другото не е нормално да се държи на 25 градсуа.
Не беше на най-слаб, а на ауто.
Нормално е при студено време да се получава 1 или 2 градуса температурна разлика между тавана където мери климатика и по долу където мериш ти/още повече ако мериш до някоя външна стена/.Първоначално публикувано от bobo21
Друг е въпроса чии измервания са по точни.
Между другото чистил ли си скоро филтрите?
Изглеждат съвсем чисти, но тези дни ще ги почистя и ще видим дали ще се отрази.
Julian, какво имаш предвид като казваш, че не е добре да се държи на 25 градуса? Аз държа на 23/24.Първоначално публикувано от Julian