Здравейте,
Първо искам да кажа, че си имате много хубаво кътче за климатици във този форум и може да се намери много изчерпателна информация - Браво!!!
Сега на конкретния проблем - решил съм да си отоплявам апартамента със климатик зимата (съответно да се охлажда лятото ). Стаите са 2 - едната е 30 м3 (кубични метра, а не квадрата - 30/2.6 = ~11.6 квадрата), а другата е 54 кубични метра (54/2.6 = ~21 квадрата). Първия въпрос е - два отделни климатика или един със сплит система (1 външно със 2 вътрешни тела). Втория въпрос е какъв/какви - като марка, като модел. Държа да отбележа, че търся най-добрия вариант откъм икономичност и ниво на шум, като почти не се съобразявам със цената. Освен марка и модел - откъде е най-добре да го закупя - Техномаркет, друг голям магазин или някой сервиз за климатици. Малко инфо за "инфраструктурата" на апартамента - външните тела ще са много близо до прозореца (ПВЦ дограма) на едната стая и ще е прекрасно, ако са почти безшумни . Малката стая е както казах със ПВЦ дограма и засега няма външна изолация. но се надявам преди да започне зимата да е изолирана (ако тия тъпанари спрат да ни разиграват . Голямата стая е със остъклена със ПВЦ дограма тераса. За голямата стая идеята е вътрешното тяло ще е на около 5-6 метра от външното тяло - надявам се това да не е проблем , ако е ще трябва да мислим за друго разположение.
Сега накратко какво са ме омагьосвали досега - от приятели бях насочен към Самсунг, после ходих до Техномаркет и там едно заблудено девойче, което не беше много убедително ми каза, че Панасоник са най-добри. После говорих със един пич от сервиз за климатици, който съответно ме посъветва за 2 климатика Фуджитсу - една 9-ка и една 12-ка и ми каза, че единия бил към 1300 лв., а другия към 1400, като и монтажа щял да бъде около 200. Това малко ме поспече и затова реших да драсна една темичка да се посъветвам със Вас . Моля споделете вашето мнение.
Поздрави!
mod.edit FearMe
пуска се само по 1 тема !