Здравейте,
стана време за покупка и монтаж на климатик, който ще се използва за целодневно отопление на помещение 15 кв.м (39 куб.м) с вътрешна изолация на всичси стени, пода и тавана + дървена дограма, югоизточно изложение.
След дълго чудене сведах избора си до новия модел на Panasonik - E9JKE или Fujitsu ASHA 09LC. Не мога да реша кой от двата да закупя. Доколкото разбрах външното тяло на този модел фуджицу е с двоен топлообменник, а за панасоника не знам какъв е (двоен или единичен). По каталожни данни в различните сайтове параметрите за отопление на панасоника варират между номинална мощност 3,4 и 3,6 и консумирана 0,73 и 0,84 (човек започва да се озадачава и чуди на кое да вярва като намира такава противоречива информация).
Панасоника има хубаво и елегантно вътрешно тяло плюс йонизатор и меко изсушаване на въздуха (някъде пишат, че има система за овлажняване на въздуха, но това едва ли е така). Ако трябва да избирам по външен вид само, бих се спрял на него. Обаче искам да разбера мнението на специалистите (плюсовете и минусите) за двата модела. Вие ако трябваше да избирате на кой от двата бихте се спрели и защо?
Компресора на Panasonoc-а Матсушита-Китай трябва ли да ме безпокои? Като шум на вътршно и външно тяло кой е по-тих и най-вече надежден? Прочетах, че фуджицуту се справя най-добре в режим на отопление, но няма йонизатор (на който разчитам не да ми повишава тонуса, а да убива вирусите във въздуха)...
Ще съм благодарен на всяко обективно и безпристрастно мнение.