Fujitsu AS-E226H - да рискувам ли с клима втора ръка?
Днес в един магазин видях тази машина Fujitsu AS-E226H 12-ка 2-ра ръка естествено за 900 лева с монтажа и 1 год гаранция.До сега не съм си купувал клима втора ръка, имам от тоя сорт едно фуджи RS12LB ама ново и съм много доволен.
Момичето каза че тая е произведена 2006 год и наистина изглежда много добре. Какво ще ме посъветвате да рискувам ли с клима втора ръка или да събирам още 900 лева и да си купувам 10-ка тошиба даидекаи- ама не се виждам в тая криза кога ша ги събера и как ша ги дам тея 1800-2000 лева за тошко :)
Re:Въпрос за Fujitsu AS-E226H
Машината е хубава, но съвсем не е това за което ти я предлагат. Минала е покрай 12ка! 7,5 BTU-та е, ако държиш да ползваш тази номенклатура. Иначе имаш 2.5kW (0.5 - 4.6)kW на отопление. COP 5.56 и APF 4.9
Е бати :) тя момичето за тва упорито настояваше да и кажа колко квадрата е помещението, пък аз и викам абе 12ка искам. Мушеници,. Ама пусто как се познават по модела коя колко е, аиде тези за бг горе долу съм ги схванал 12LCC e 12ка ама тея японки дет в номенклатурния номер ако не подсказва не знам как.
Правилно е искала квадратурата, още по-правилно е кубатурата. Това "12-ка" нищо не означава. Мога да ти посоча "12-ки" с 3.4 kW на отопление и други "12-ки" с над 5 kW отопление. Дали има разлика между тях?
Предложеният ти климатик е за помещение около 14-15 м2. Твоето какво е?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Правилно е искала квадратурата, още по-правилно е кубатурата. Това "12-ка" нищо не означава. Мога да ти посоча "12-ки" с 3.4 kW на отопление и други "12-ки" с над 5 kW отопление. Дали има разлика между тях?
Предложеният ти климатик е за помещение около 14-15 м2. Твоето какво е?
Моето е 20 квадрата височина 260 ПВЦ дограма тухла, без изолация :)
В модела трябва да започва с 36 и се равнява на 12,000бту. Но не си струва да купуваш 2ра ръка от опит казвам че живота им тук е от 3до 5 години максимум.
Абе и аз съм в компромис за 2-ра ръка и то клима. Ама пуста криза като ми се е свил бюджета. Даите идея тогава за читава машина 12ка до 1400-1500 лева с монтажа макс. :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Но не си струва да купуваш 2ра ръка от опит казвам че живота им тук е от 3до 5 години максимум.
От кой опит бе, деге? С ританите чайници дето се продават, или този на Блу - с 20 годишни ветерани, които още си работят без проблеми? Стига, припявал тая мантра по всички теми, а?
П.С. Само за статистиката, можеш ли да извадиш работеща мидея на 15 години?
Цитат:
Първоначално публикувано от zeroslav
Абе и аз съм в компромис за 2-ра ръка и то клима. Ама пуста криза като ми се е свил бюджета. Даите идея тогава за читава машина 12ка до 1400-1500 лева с монтажа макс. :081:
Това за 3-5 г. изобщо не е вярно.
Колега за 850 с монтажа е Sanyo-то в подписа ми SAP-CG28P, не е 12-ка каквото ти искаш - бих казал, че е 10,5 :))
но се справя с 30м2 с ПВЦ без изолация без грам забележки.
Цитат:
Първоначално публикувано от zeroslav
Моето е 20 квадрата височина 260 ПВЦ дограма тухла, без изолация :)
Този точно ти е малък. Може да потърсиш друг, по-мощен, пак втора ръка. С внимателен избор няма проблем, работят си дълго.
Хубава 10ка нова! на фуджицу мицу или тошиба ще ми върши ли работа или ще е на ръба? За втора ръка явно трябва с познат доверен човек дето да каже -Е тоя климатик си струва парите.
99,9% от желаещите 12ка не знаят какво, аджеба,значи това. А то е: 3,6кв.мощност. А относно ориентирането при японските (а и не само при тях) машини , първите две цифри от сигнатурата със запетайка между тях указват мощноста на кл. при охлаждане в кв.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Тези даикини са екстра, втория ша трябва да се боря още някои месец да се добера до тоя праг от цената :) ама първия ако нема кои знае кви недостатъци пред втория мисля че е отличен вариант. предполагам с монтажа ще е +150-180 лева
Добре де,
първият е 1310 лв. + 180 = 1490 лв
вторият е 1590 лв с включен монтаж и определено е по-добър!
Тези 100 лв толкова ли ще те съборят?