Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
На кой от двата модела да се спра? Искам да отоплявам две стаи с малко коридорче между тях!Това е етаж от къща,дограмата е PVC,но нямаме изолация!Едната стая е 15 кв.,а другата е 12 кв.Спрели сме се на тези два модела ,но не знам кой ще ни е по-полезен през зимата!Климатикът ще е в по-голямата стая и при по-ниски температури ще отоплявам само нея!Благодаря предварително!
Re:Избор на климатик:Fujitsu LGC12 или Daikin FTX35JV ?
27 квадрата (може би 30 с коридора) според мен са множко за 4кватов климатик - поне 5кв според мен ще ти трябват...
Цитат:
Първоначално публикувано от vannnnkata
На кой от двата модела да се спра? Искам да отоплявам две стаи с малко коридорче между тях!Това е етаж от къща,дограмата е PVC,но нямаме изолация!Едната стая е 15 кв.,а другата е 12 кв.Спрели сме се на тези два модела ,но не знам кой ще ни е по-полезен през зимата!Климатикът ще е в по-голямата стая и при по-ниски температури ще отоплявам само нея!Благодаря предварително!
Взимай Fujitsu 12LGC.
Човека ясно е написал:
Климатикът ще е в по-голямата стая и при по-ниски температури ще отоплявам само нея!Благодаря предварително!
От тези двата Fujitsu-то е малко по-добре, но може би и двата ще дойдат слаби, ако зимата в тези помещения без отопление е як студ.
Re:Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
Моето мнение е,че когато има преход/коридор- т.е. правят се изчисления за отопление на две стаи с един топлоизточник,резултатът ще е винаги незадоволителен.По-ефективни ще са два по-малки климатика.
Daikin FTX35JV ще топли и 40 кв.м.,но при твоя случай трябва да бутнеш стените...
FTX35J много ще се озори с 40 м2...
Готов съм да обсъдим мнението ти deian,но разбира се-не тук . :033:
Къде, ако не тук? :)
FTX35J на отопление е 3.5 kW, което клони по-скоро към 9-ка при други модели. Та да сложиш 9-ка в 40 м2 си е малко необмислено, не мислиш ли? На този климатик повече от 20 м2 със средна изолация не му давам.
Да не би колегата gogotech да се е объркал с 40м3 случайно?Защото ако не се е значи пише безумици.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Къде, ако не тук? :)
FTX35J на отопление е 3.5 kW, което клони по-скоро към 9-ка при други модели. Та да сложиш 9-ка в 40 м2 си е малко необмислено, не мислиш ли? На този климатик повече от 20 м2 със средна изолация не му давам.
FTX35J е чиста 12-ка!Сам го каза 3,5kW.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
Да не би колегата gogotech да се е объркал с 40м3 случайно?Защото ако не се е значи пише безумици.
Колега,не би трябвало да се бъркам.Логично е всички в този форум да са наясно че климатик се изчислява според обема на помещението.
Монтирал съм достатъчно климатици с помоща на инжинери за да говоря безумици.
И да не забравяме че говорим за Daikin...
Поздрави!
Колега, а правиш ли разлика между една 12-ка и друга 12-ка? Или щом е 12-ка, все е същото.
Пример:
ASYB12LD на Fujitsu - номинална отоплителна мощност 4.8 kW
FTX35J на Daikin - номинална отоплителна мощност 3.5 kW
Аз и Фуджицуто не бих го сложиш в 40 м2, а ти би сложил Дайкина?!
ПП: виждам, че изглежда работиш в Италия... там е мааалко по-различно зимата. Тук си говорим за основно отопление и при -15° с климатик.
Ако искате да отворим друга тема и да обменим опит там,докато не се е намесил модератор.
Колегата vannnnkata може би не го интересуват тези неща.
Поздрави!
Що да не го интересуват? Ако можеш да убедиш и него и останалите че 3.5 кв за 40 м2 са достатъчно за отопление до -10 -15 градуса мисля че ще е интересно не само на него но и за много други които се чудят какъв климатик да сложат когато искат да топлят нещо до 40м2.
Цитат:
Първоначално публикувано от sunmanbg
Що да не го интересуват? Ако можеш да убедиш и него и останалите че 3.5 кв за 40 м2 са достатъчно за отопление до -10 -15 градуса мисля че ще е интересно не само на него но и за много други които се чудят какъв климатик да сложат когато искат да топлят нещо до 40м2.
На колегата отворил темата съм дал мнението си