Fujitsu ASY12USB - температурен датчик
Преди 10-на дни ми сложиха Fujitsu ASY 12USB.Всичко е точно,само едно ме дразни.Има разлика от 4-5 градуса от това,каква температура съм му задал и температурата в стаята.Може ли да се премести датчика,за да може колкото му задам толкова да е в стаята.Благодаря ви предварително!!!
Re: Fujitsu ASY 12USB температурен датчик
Цитат:
Първоначално публикувано от barona75
Преди 10-на дни ми сложиха Fujitsu ASY 12USB.Всичко е точно,само едно ме дразни.Има разлика от 4-5 градуса от това,каква температура съм му задал и температурата в стаята.Може ли да се премести датчика,за да може колкото му задам толкова да е в стаята.Благодаря ви предварително!!!
Такава разлика наистина е голяма,но не може да ги достигне ,или ги подминава?Термометърът,ако си сигурен,че е верен- на около 1.40м. от пода ли ти е,и да не е срещу струята на климатика?
Верен е термометъра.Преди имах Midea,колкото му задам толкова показваше термометъра.Забелязах че датчика на Fujitsuto e във горния край на питата а на Mideata беше точно по средата.Може ли за това се получава така.
Цитат:
Верен е термометъра.Преди имах Midea,колкото му задам толкова показваше термометъра.Забелязах че датчика на Fujitsuto e във горния край на питата а на Mideata беше точно по средата.Може ли за това се получава така.
Термометрите се повреждат, така, че опитай с още един контролен. Аз също като теб така си мислех, и когато си купих друг термометър се оказа, че старият се е повредил. Така, че започни от възможно най - малкия проблем и едва след като установиш, че не е термометъра, тогава се занимавай с датчика. Казвам ти го като потребител на климатична техника и най - вече от опит, а не като специалист. Успех!
Това е че не е от него.Проверил съм го.Имам още няколко.Всичките показват еднаква температура.
Повече или по-малко от зададената температура поддържа? На какви градуси е настроен? Да не е монтиран или ламелите да са насочени така , че да върти въздуха около себе си ? Аз имам същия и поддържа температурата +-1 градус. Освен при много ниски температури когато просто не смогва.
Зададена 16гр. подържа 20-21гр.
А някакъв отворен прозорец близо до климатика ? Или нещо лъже датчика или е повреден.
сложи термометъра точно на стената до самия климатик, ако ситуацията е същата датчика може да се премести, но може и той да е дефектен а може и платката.Пробвай и с рестарт на климатика като го исключиш минимум за 15мин. от тока.
Успех.
А дали дупката за тръбите не е отзад и ако не е замазана да вкарва студен въздух.
Цитат:
Зададена 16гр. подържа 20-21гр.
Ми предните дни си беше направо горещо и ако изложението на стаята е югозападно-то 20° ще ги имаш и без отопление.И защо 16°-като искаш толкова ,смени режима на студено?!При зададени 21-22° не вярвам да ти прави 26-27°,и датчика си е твой-може да си го местиш,където си искаш,но... Тези 16° може да ти ги поддържа,като паднат температурите.:Drinks:
Оставям го на 16,когато примерно вечер проветрявам и сутрин.Не че ми трябва да е 16 градуса във стаята.И понеже вечер знаете че си е хладно,като падне под 20 градуса и веднага се включва.Ще ида във фирмата след малко да ги попитам.
Цитат:
Оставям го на 16,когато примерно вечер проветрявам и сутрин.Не че ми трябва да е 16 градуса във стаята.И понеже вечер знаете че си е хладно,като падне под 20 градуса и веднага се включва.Ще ида във фирмата след малко да ги попитам.
И какво стана - разреши ли проблема?
Не сам го разрешил проблема.Ходих до фирмата,наприказваха ми глупости.И аз реших че штом топли по добре да не го пипат.Иначе продалжава при зададени 16градуса да си потдържа 21-22 градуса.