Re:12LGC - мига 5 пъти operation и 2 пъти timer
И първият и вторият техник са действали по един и същ начин, в едни и същи условия и са стигнали до едни и същи заключения, само че при единият след включване на климатика компресора не тръгва, а при вторият без да прави нищо допълнително тръгва. И двамата техника са установили, че няма проблеми с електрониката и компресора е електрически здрав.
След като всичко е наред, а компресора не тръгва остава логичният извод за блокирал ротор, който няма по какъв друг начин да се диагностицира освен ако не завърти, а той не е могъл. Не бързай да се радваш не се знае до кога ще е.
ех че си, не ме обезкоражавай де!!!
ами пича ми обясни че било като забиването на Уиндоус - рестатираш и всичко си тръгва
Рестартираш, ама като го включиш без да е работил няколко пъти на отрицателни температури не се знае какво ще стане с "Уиндоуса"...
Пък добре че LD серията има допълнителни диагностични функции в сравнение с LGC серията.Защото ако това което ти се случи се беше случило с LGC... не се знае рестарт ли ще е или € ...
Точно при LGC компресорите имат навика да не стартират понякога. Този дефект е описан на много места. Проявява се главно ако машината е спирана в студено време. След това вероятно при пуск задейства защитата по ток. След греене или изчакване на по-добро време тръгват сами.
... Ta къде са професорите от темата "Да спирам ли климатика през зимата?" ... а колко лева спестиха?
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Рестартираш, ама като го включиш без да е работил няколко пъти на отрицателни температури не се знае какво ще стане с "Уиндоуса"...
Пък добре че LD серията има допълнителни диагностични функции в сравнение с LGC серията.Защото ако това което ти се случи се беше случило с LGC... не се знае рестарт ли ще е или € ...
ама момчета, аз като го спирах не съм го изключвал от контакта!
като натиснех офф - той винаги си продължаваше, размразяваше се и си изгасваше. сутрин на -20 си тръгваше без проблем. НАПРОТИВ между 0 и -5 имах повече проблеми защото спира много често да размразява - явно влагата е много голяма, докато при по-ниски температури няма никакво спиране !!!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330252020[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Точно при LGC компресорите имат навика да не стартират понякога. Този дефект е описан на много места. Проявява се главно ако машината е спирана в студено време. След това вероятно при пуск задейства защитата по ток. След греене или изчакване на по-добро време тръгват сами.
... Ta къде са професорите от темата "Да спирам ли климатика през зимата?" ... а колко лева спестиха?
С тая сметка сега, лятото чез,мез и сие май и пари ще връщат :-memnon.
... Човек, или седиш на студено или не се къпеш. :yahoo: Мен ми е толкова тока лятото, хем съм с термопомпен бойлер. Както и да го смяташ не се връзва.
Абе ще лъсне истината, ама що трябва толкова увъртане... За оня с вълшебната отверка некви данни случайно или :lipsrsealed:.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
... Човек, или седиш на студено или не се къпеш. :yahoo: Мен ми е толкова тока лятото, хем съм с термопомпен бойлер. Както и да го смяташ не се връзва.
;)))))) няма такова нещо, човече! Имам си и детенце на 2,5год. всяка вечер си го чипаме и него с бойлерчето!
Не бих се хвалил така по форумите ако не ми отчиташе правилно електромера, което при теб на 100% е така. И нека твоите сметки да не са критерий за никой, защото просто не са верни.
закачам се случайно, за което се извинявам.
За такава машинка /FUJITSY ASY - 12LGC/ имам питане.
Имали в схемата и място за включване на нагревател за дренажен отвор/примерно/, който да се постави допълнително? :help
Или ще да е по схемата на ръчно включване?