Има да чакаш.:))Развитието е на база европазара и мисля, че бива.
Преглед за печат
Има да чакаш.:))Развитието е на база европазара и мисля, че бива.
Здравейте,
Макар и да са нов модел, на база "на хартия" дали можете да направите сравнение спрямо наличния LTC и новия модел KGT (2018), които ми изглеждат адекватни варианти в ценовия диапазон, който съм си фиксирал ?
Все още съм в ранен етап за събиране на информация и всякакви мнения биха били приветствани! :)
И двата варианата ще ти вършат работа, ако си вземеш 9-тка, със сходни показатели са за отоплителна мощност.Ако търсиш 12-ица, 12 LTC превъзхожда доста 12-ица от новия модел по мощност.
Какъв компресор използва новата серия.Разбрах че е 900вата,но на кой производител е?
За сега не съм срещал някъде да пише марка и модел.Често ползват тошибски компресори, може и сега да е така, ама ако някой от майсторите е разглобявал, може да каже какъв е точно.
П.С.На едно място намерих да пише, че компресора на 7-ицата, 9-ката и 12-ицата е DA092MJB, на 14 - DA102MJC, дават ги като вид Hermetic motor compressor,Single rotary, BLDC motor, 6 pole.DA по принцип е означение на ТОШИБА, та вероятно са тошибски.
Пак П.С. Тъй, за компресорите, като се разрових се оказва, че ако са тези, които писах горе, то са производство на LG.:)
Здравейте, за този модел ASHG09LMCA/AOHG09LMCA някой срещал ли някъде колко е минималния тръбен път? Разгледах installation manual за вътрешното и външното тяло и никъде не се споменава колко е минимума. Предстои да ми монтират този модел, като монтажа ще е гръб в гръб и е добре да знам производителя дали и колко изисква за минимален тръбен път.
Слагай на най-студената стена и по възможност остави 25-30см. отстояние от тавана. Не че е проблем но ще работи по-коректно.
По принцип триото си иска малко повече тръба.Според мен "стандартния" монтаж от 3 метра е достатъчен.На тъщата миналата година и сложих 12LMCA с три метра тръба, идеално е, при старт и стоп на компресора не се чува промяната на налягането в тръбите.
Имам две деветки с два и четири+ метра тръба. Разлика- никаква!
Благодаря за отговорите. В понеделник ще ми го монтират (ще се ползва предимно за охлаждане). Имам още един въпрос. Някой има ли табличка как се изменя мощността в зависимост от външната и вътрешна температура? Не че има някакво значение просто ми е любопитно.
В техническата има, страница 14 - http://www.fujitsuklime.com/wf-doc/f...cal-manual.pdf =
Не успявам да намеря сервизно ръководство за новия ASHG07KGTA , дали някой може да помогне ?
Както и ще съм благодарен ако някой изрази мнение за конкретната машина от първо лице.