Отговор: Климатици Fujitsu General
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan74
Ванка не съм разрязвал такъв и не мога да кажа.Но съм гледал брошури където от отделителя на течност си излиза с една тръбичка а в компресора се разделя на две за 2 ротора.Този от Инв.V ли е?Събири му маслото и го резни да видим кво има.:BigGrin
Цитат:
necata2 Ванка не съм разрязвал такъв и не мога да кажа.Но съм гледал брошури където от отделителя на течност си излиза с една тръбичка а в компресора се разделя на две за 2 ротора.Този от Инв.V ли е?Събири му маслото и го резни да видим кво има.:BigGrin
Да , инв. V от алуминиевите s09mh. Пил е вода, така че скоро ще го резна! [emoji859]️
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Цитат:
NikolOB Mega , благодаря за линка към сервизното , не е много подробно , но горе долу ме ориентира.
Като цяло се отказах от идеята за 07KGTA.
Ще съм ви благодарен ако някой предложи седмица от триото (и не само) с нисък минимум , плазма и термография (да не духа към хората в стаята). Девятка идва голяма за конкретната стая. Под девятка визирам Мицубиши FH25 , с какъвто отоплявам два пъти по голяма спалня.
Като бюджет -да не превишава цената на FH25.
Не ми е работа да препоръчвам машини, но термографията за 7-ца е безсмислена поради факта, че не е възможно да работи на практика в малка стая.
приятни машинки изглеждат ,но това със степените на вентилатора не е оправено (21-33дб) ,също така нито един заглушител на фреона ( шуртенето е гарантирано при он/офф )
Новите модели са с един заглушител повече от сегашните.
Искам да монтирам 12 LUCA на мястото на 12 годишен Панасоник. Дали да ме притеснява , че тръбния път ще е около 1м. - до сега при Панасоника нямаше проблеми.
Добре ще да е да има поне още 1,5-2 метра тръбен път. Добре ще е и да се подмени тръбният път.
Ще го подменя , разбира се , но за по-голяма дължина няма място , освен "охлюви" :BigGrin.
За мен е по-добре охлюви, от колкото голям риск от шум при старт и спиране на компресора.
не че 3 метра му помагат на Фуджицу в това отношение .. но ще е малко по добре
Цитат:
NikolOB Mega , благодаря за линка към сервизното , не е много подробно , но горе долу ме ориентира.
Като цяло се отказах от идеята за 07KGTA.
Ще съм ви благодарен ако някой предложи седмица от триото (и не само) с нисък минимум , плазма и термография (да не духа към хората в стаята). Девятка идва голяма за конкретната стая. Под девятка визирам Мицубиши FH25 , с какъвто отоплявам два пъти по голяма спалня.
Като бюджет -да не превишава цената на FH25.
николов,как така не споменаваш квадратурата на стаята?малка малка,колко малка?някакви други подробности и т.н.,тука екстрасенси много няма;)
Предложете тогава климатик , подходящ за монтаж с такъв тръбен път .
Цитат:
павлов николов,как така не споменаваш квадратурата на стаята?малка малка,колко малка?някакви други подробности и т.н.,тука екстрасенси много няма;)
18 кв.м , 54 куб.м , Варна , източно изложение , вътрешна стая , само една външна стена -3м. изолирана , свястна дограма на 2кв.м прозорец , от всички други страни , включително горе и долу се отоплява.
Умишлено не споменах квадратурата , защото повечето ще кажат , че съм за девятка , само че FH25 в два пъти по-голямата съседна спалня с 6кв.м прозорци влиза в он/оф. Ако е само за отопление един конвектор върши работа но трябва и леко да се охлажда лятото.
Ако някой се сеща за нещо - да сподели ! Благодаря предварително !
А защо не вземете новата 7-ца kgta на триото или 9-ка Luca и отделно йонизатор, щом като е важен за Вас? Просто идея.
Цитат:
dodo_pv И какво, като е ходил на семинар и е монтирал такава машина? Ревю и отзиви се дават от тези, които знаят как да я ползват и я ползват. Всичко друго е реклама или празни приказки.
Точно от теб не очаквах такъв отговор. Погледни ти за колко различни машини си изразявал мнение, къде от първо лице къде не.
Твоето реклама ли е или пък празни приказки?