Климатици Fujitsu General
Интересна работа. Не бях обръщал внимание на LMC-то. Да, при 14-ката хардуерът е доста по-различен, не виждам никаква логика в тези данни... То в прочем, от подобно естество са и чуденките ми, свързани с 3-те модела, които коментирах малко по-рано. Явно нещо не си дооглеждат таблиците от Фуджицу. Понякога големи разминавания се получават. Според мен, KGTA би трябвало да запазва поне едни 50% от мощността си, при -15.
П.п. Джак, и тези ли ти изглеждат екстраполирани?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a7dfe24cf5.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4491295402.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1164097113.png
В по-предишния си пост, точно това имах в предвид. Таблици, които са извадка от подобни графики. Повече доверие ми вдъхват, макар не на 100%
Отговор: Климатици Fujitsu General
А аз си мислех преди година - две, че говеда има само при Тошиба! Започва да става все по-забавно, изглежда евровентът ще си остане единствената сламка за удавници :))
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Аз пък си мисля, че взехте прекалено да се заравяте, що не си пийте питието.:Drinks::))
Еди, просто от интерес. :) То се знае кои машини са корави и топлят, и кои-не. Пък новите модели, ако кякой го е шубе, да изчака да презимуват или да взима някой по-стар, доказал се.
И кои не топлят?
Ако са изправни и оразмерени правилно, всички климатици топлят. Нетоплещите са прецакани още при монтажа, или не са оразмерени както трябва.
Относно таблиците и графиките, докато не ги измеря лично, не мога да знам до колко са достоверни и дали са екстраполирани...:)
Във финландския форум има много полезна информация с измервания при екстремно ниски температури, за съжаление езикът им е почти неразгадаем. Дори с преводач много мъчно се схваща смисъла. Иначе имат доста информация.
Ето за нокрия
http://www.ilmalampopumput.fi/files/...-nocria-14.pdf
Аз се опитах да разбера нещо от тези графики, но нещо не ми се получава. Би ли ми ги разтълкувал, Джак? Чисто и просто, каква мощност запазва тази Нокрия, при -15 и -20, според тези тестове? Надолу не ме интересува, не живея в Сибир.
И аз почти нищо не разбрах, защото преводът от финландски става много тегаво, трябва всяка дума ръчно да я пиша в преводача, снощи си играх малко - разбрах само, че отоплителната мощност на Нокрията май е 4 киловата при -26° външна.
Ако съм разбрал правилно, това при зададени 20 градуса, вентилатор на high и минимална температура на входящия въздух +15°
Всъщност , от къде идва тази приказка че данните в евровент за Фужитсу били на максимал ?
Ако се вземе COP-a даден в евровент за -15 и се сметне по номиналната консумация за съответния модел доста близо си идва до данните дадени за отдавана мощност при -15 именно във въпросния Евровент !
Още нещо , зимата на -12°C , LMCE 12 ми работеше от 350-700w , което средно е около половината на номиналната комсумация на отопление. А максималната е към 2kw.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Там е проблемът, че не всички са дадени по максимал. Примерно на новата Нокрия е даден номинала, от там идва голяма част от кашата. Виждал съм различни сервизни на Фуджицу, за едни и същи модели, като в едното е дадена по номинал, в другото - по максимал. Най-вероятно, както каза Додо, данните се въвеждат от някоя невежа кокошка, която за едната машина, вкарва данните от сервизно/брошура, в което/която мощността е дадена по номинал, а за другата, от сервизното, в което е посочен максимала.
П.п. Можеш само да се радваш. Явно загубите ти възлизат на 800-1500W, при тази температура и машината ти работи разтоварена.
Не знам аз вземам номиналните консумации от сервизното и COP-овете за -7 и -15 от евровент и стойностите за топлоотдаване дадени в евровент приблизително си излизат. Това е единственото обяснение което намирам - данните са за номинал.
Инак не вярвам така да си пишат "ептен" каквото им дойде , няма да имат време за издаване на сертификати и публикуване на данни от съдебни дела :))
Според вас дали настина само въвеждат/преписван данните от сервизното на машините или извършват реални тестове?
Именно и мен дълбоко ме усъмни това ! Както и разминаването с данните дадени в сервизното.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gyokov Според вас дали настина само въвеждат/преписван данните от сервизното на машините или извършват реални тестове?
Специално, за 12kgta, тези 2,15kW, са си номинал отвсякъде. На 14kgta, е максимума това, което са посочили. На твоето ЛМЦ, мисля че са дали 2.6kW, при -15, което му е горе-долу максимала. На LFC е даден максимала, на LTC също (забележи, че е при -20). Загледай се и ще видиш.
П.п. Данните на МХИ, винаги са 1:1 с данните, дадени в сервизното на последната страница. Не знам какви тестове са правили...
На 12 LMC максималната консумация е 1990w. при -15 му е даден COP 1.91. = 3.8kw ? Де е 2.6
На номинал 1.1кв. по коп 1.91 идва около 2.1кв. което е дооста по близо до 2.6 което пък доста по-далеч от 3.8 !
Пак питам , от къде е информацията че за LMC данните са за максимал ?
Максималната консумация при отрицателни темп. спада, принципно.