Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част
karambam след като го купих започнах да чета форума
просто си бях в БГ ноември за 2 седмици да оправям 1 куп документи и ми останаха 4 дни да избера клим.
защото смятах да изпратя жената и бебето след нова година вБГ и трябваше да осигоря отопление.
купих ФУДЖИЦО по препоръка на приятели,били добри
сега вече знам че съм направил грешка
следващия ми клим. ще еТошиба ДАИСЕ.....
tiburon fujitsu са си мн добри ама ако купиш от по скъпите модели примерно 12LECNordic или 12LT както и подовите модели и нокрията тогава си говорим за машина те и toshiba и daikin евтините модели са същата работа тая зима ми звъняха за бая позамръзнали.Просто по евтините модели на която и да е марка няма как да са качествени като скъпите им събратя :D иначе ако не искате поне да ви бучат силно и да спират перките в леда слагайте нагреватели на тавите и под компресора за всеки случай както и тампони и няма проблем с шума!!!!На -20 капне ли вода на метал директно става лед няма как да не се запушват и да почва якия шум!
Бученето при тези модели идва основно от изолацията около компресора. При отрицателни температури кечето се втвърдява и започва да вибрира в ламарините, вследствие на което се получава и бученето. Проблема се решава с поставяне на дунапрен около и под кечето. Поне така си реших проблема и при двата климатика.
justify,ти май тампони не си слагал.
Цитат:
Първоначално публикувано от techno
Бученето при тези модели идва основно от изолацията около компресора. При отрицателни температури кечето се втвърдява и започва да вибрира в ламарините, вследствие на което се получава и бученето. Проблема се решава с поставяне на дунапрен около и под кечето. Поне така си реших проблема и при двата климатика.
дай повече инфо как се слага този дунапрен и нее ли опасен от стапяне или нещо друго
полезно ще е да се види даже .
Здравейте интересувам се от Fuji Electric RSG-09LT със сензор за движение на фирмата Темпекс някой имали такъв модел и какви са му впечатленията?Не мога да намеря и официалният сайт на Fuji Electric появява се друг сайт за електроника но там няма климатици и информация за тях!
Ето ти линк, макар, че от рекламни брошури едва ли ще добиеш представа.
http://www.fujitsu-general.de/air-co...yg-09-ltc.html
Машината сме я коментирали в една от темите във ФУДЖИЦУ. http://tempex.bg/index.php ето сайта на ТЕМПЕКС.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Да но това е сайт на fujitsu никаде не намирам официален сайт на Fuji Electric за климатици само този на Темпекс е? Единственото което открих на eng сайт на Fuji Electric за елетроника но не и за климатици? Къде се произвеждат тези климатици защото от Темпекс не ми казаха къде ги правят да няма някава измама?
Еднакви машини са, която и да гледаш е все това.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Еднакви машини са, която и да гледаш е все това.
Сигурно е така просто от Темпекс ми казаха че са много добри климатици въпреки че на бг сайтове не вярвам и се разрових из нета за тях но не открих нищо. Ще напиша едно писмо до Fuji Electric да видим какво ще ми отговорят и дали изобщо правят климатици защото ги няма сред продуктите им.
Оказа се официалния представител на Fuji Electric за България и Унгария е фирмата Оptimund/www.optimund.com/ Ще ги питам за дали внасят климатици в България. Изпратих и е-мейл до централата на Fuji Electric в Европа надявам се че ще ми отговорят бързо отговора ще го публикувам ако има интерес! :ole
Аз пък не виждам с кво превъзхожда LDто,освен по цена.
Цитат:
Първоначално публикувано от plovdiv10
Изпратих и е-мейл до централата на Fuji Electric в Европа надявам се че ще ми отговорят бързо отговора ще го публикувам ако има интерес! :ole
To кой ли не внася тези марки в България ти ще ги питаш дали внасят. Климатиците се внасят и ги има по всички фасади.