Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част
Здравеите
Само да вметна за моят бучащ ФУДЖО,за които писах преди няколко дни.
Вчера са му сложени тампони и е нивелиран.Имал е денивелация на ляво,не малка.
Според думите на жената сега мърка.За тампоните е писано във форума,но да кажа и аз
при шум слагаите.И внимаваите с монтажниците :police:
Цитат:
Първоначално публикувано от tiburon
Здравеите
Само да вметна за моят бучащ ФУДЖО,за които писах преди няколко дни.
Вчера са му сложени тампони и е нивелиран.Имал е денивелация на ляво,не малка.
Според думите на жената сега мърка.За тампоните е писано във форума,но да кажа и аз
при шум слагаите.И внимаваите с монтажниците :police:
Kolega, тук ме заинтригува - явно има ефект от тампоните.
Да попитам към всички - такива тампонки - с прекъснат болт..каква им е цената - хайде без, и със монтаж ;)
естествено ,че има ефект от тампоните ,понякога огромен .. мене много ми бръмчаха конвенционалките на съседката ,откакто им сложих тампони все едно не съществуват ..
Цитат:
Първоначално публикувано от johny01
Аз пък не виждам с кво превъзхожда LDто,освен по цена.
С това че запазва номинал при -7 което го прави по икономичен(той и без това пак е с по хубави показатели) и че е доста по безшумен, с по големи топлообменници е и по мощен компресор който не е натоварен толкова както при LD което освен че понижава шума му дава и по дълъг живот и с дизайн който не е толкова важен но все пак....
ето и малко данни http://www.bulclima.com/product/klim...neral/ashg09lt
http://xn--80adjkcabaokmfcn3ab6aj1f....al-ashb-09ldc/
Мен ако питате Nordic модела най много си заслужава цената направен е доста добре може да се разчита от всякъде на него в зимните дни!
Цитат:
Първоначално публикувано от plovdiv10
Оказа се официалния представител на Fuji Electric за България и Унгария е фирмата Оptimund/www.optimund.com/ Ще ги питам за дали внасят климатици в България. Изпратих и е-мейл до централата на Fuji Electric в Европа надявам се че ще ми отговорят бързо отговора ще го публикувам ако има интерес! :ole
Има ли отговор от Фуджи Илектрик Европа?
Цитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
С това че запазва номинал при -7 което го прави по икономичен(той и без това пак е с по хубави показатели) и че е доста по безшумен, с по големи топлообменници е и по мощен компресор който не е натоварен толкова както при LD което освен че понижава шума му дава и по дълъг живот и с дизайн който не е толкова важен но все пак....
ето и малко данни
http://www.bulclima.com/product/klim...neral/ashg09lt http://xn--80adjkcabaokmfcn3ab6aj1f....al-ashb-09ldc/
Мен ако питате Nordic модела най много си заслужава цената направен е доста добре може да се разчита от всякъде на него в зимните дни!
Е,аз съм останал с впечатление,че ЛДто е с по-висок номинал и макс от ЛТто...
Големите студове си заминаха и да споделя впечатления за машините през лютата зима-просто перфектни. Напук на един куп мнения, че са шумящи, че са замръзващи и т.н. Нито за миг не ме предадоха, макар че имаше дне в които термометъра отвън в Ботевград показваше -28. Също искам да кажа, че не съм ги пипал , нито съм размразявал ,нито съм ползвал сешоар пистолети с топъл въздух и т.н. Вярно по едно време се бяха запушили всички дупки, но леда беше доста далече от перката. Толкова за Фуджицу-яко и надеждно
След като се повишиха температурите и нашия климати спря да бучи,ама това което забелязах е,че в задната част не са завити никакви болтове,а седят в пликче при документите на климатика.Тъка ли трябва да е понеже аз не разбирам,а като чета май има нещо нередно.Благодаря!!!
В комплекта влизат видии за монтаж на планката на вътрешното тяло и много често техниците не ги използват, а слагат други.На външното ли маш предвид или на вътрешното, че не са завити болтове.
На външното,до големите болтове има отвори за видии,но не са сложени.Незнам дали това се отразява някак за шума.Може и въпросите ми да са глупави,но съм лаик в тази област:)))
защо никой не ми отговаря?
Не мога да си представя къде е това.Ако може да уточниш, кои са тези големите болтове.Направи ако можеш една снимка да видим.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Не мога да си представя къде е това.Ако може да уточниш, кои са тези големите болтове.Направи ако можеш една снимка да видим.
За тези отвори отстрани на големия.
Цитат:
Първоначално публикувано от vakata77
Големите студове си заминаха и да споделя впечатления за машините през лютата зима-просто перфектни. Напук на един куп мнения, че са шумящи, че са замръзващи и т.н. Нито за миг не ме предадоха, макар че имаше дне в които термометъра отвън в Ботевград показваше -28. Също искам да кажа, че не съм ги пипал , нито съм размразявал ,нито съм ползвал сешоар пистолети с топъл въздух и т.н. Вярно по едно време се бяха запушили всички дупки, но леда беше доста далече от перката. Толкова за Фуджицу-яко и надеждно
До колкото виждам от подписа - машините са все от LD серията, която е считана тук за доста добра. Мнозинството не са с такива, а и доколкото разбирам май вече не се произвеждат. Така че обобщението - "Фуджицу-яко и надеждно" не е много коректно. По-скоро "LD серията Фуджицу - яко и надеждно".
Цитат:
Първоначално публикувано от VanDan
До колкото виждам от подписа - машините са все от LD серията, която е считана тук за доста добра. Мнозинството не са с такива, а и доколкото разбирам май вече не се произвеждат. Така че обобщението - "Фуджицу-яко и надеждно" не е много коректно. По-скоро "LD серията Фуджицу - яко и надеждно".
Точно! И LB,да допълня.