Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Май само на мен ми харесва-LT и LU дизайна на двете серии и двете серии с подвижен преден панел.Сигурно LT ще е флагмана в стенните климатици фуджитсу като гледам КОП-а на 9-ка е 4.71 и на 12-ката е 4.23.Външното тяло на LT серията на 9-ка тежи 35 кг, а на 12-ката 40кг, и двете запазват мощността си до - 7 градуса без промяна, а при -20 градуса навън 12-ката е с 3 кв 9-ката с 2 кв мощност.Доста добре.Имат седмичен таймер.Изглежда вече се поражда у мен амбиция за покупка, която може да бъде "попарена" замо от необосновано висока цена.
Едвали ще са много по скъпи пак ще са около сегашните цени но все пак как мислите нормално ли е да се продават в Сърбия вече а в България все още не са дошли до кога ще търпим "Булклима"и "Пингвин" и тем подобни които дори не са официлен представител за Fujitsu а само техен дилър нима ние сме по назад от сърбите ако е така по добре да ги няма такива фирми защото само пречат на пазара с техните безумни надценки и големи офиси!
От 2 седмици имам Fujitsu ASYA12LGC, супер спартанска машина сравнявам я с Панасоник -9 инвентор закупена нова от България преди точно 10 години. Но явно за 50-100 лв повече от инвенторна Мидея 12 ,.....това е положението. Дано поне е здрав и не прави проблеми.
Цитат:
Първоначално публикувано от ilia1984
Едвали ще са много по скъпи пак ще са около сегашните цени...
Не съм много убеден в това. Всичко ново е с по-висока цена от реално заложената от производител и търговец. Залага се на интерес у потребителя, насочен по различен начин...да не изпадам в подробности :). Аз лично, като потребител, не се впечатлих особено от предлаганите модели. Нищо ново! Единствено графиките за мощността на по-високоя клас ми привлякоха вниманието, но пък аз съм си "Тома Неверни" - око да види, ръка да пипне :) . Подвижният преден панел + по-големия диаметър на турбината(съобразен с дебита) ще направят Fujitsu/General по-тих, но малко късно.Топлата вода е открита отдавна(справка - сайтове на други производители)
Цитат:
Първоначално публикувано от cekiko
От 2 седмици имам Fujitsu ASYA12LGC, супер спартанска машина сравнявам я с Панасоник -9 инвентор закупена нова от България преди точно 10 години. Но явно за 50-100 лв повече от инвенторна Мидея 12 ,.....това е положението. Дано поне е здрав и не прави проблеми.
В три изречения каза абсолютно всичко за този модел, чиито притежател съм и аз. Браво! :bravo Това е LGC, колеги!
случайно попаднах на новия каталог на фуджитсу за 2011 - има го по сайтовете ми май ще минаваме на йони ;) аналог на лд модела в каталога няма.
3-години бил издържал йон филтъра ако си го переш редовно - щом казват че е по-добре трябва да се вярва на японците.
Цитат:
Първоначално публикувано от cekiko
е ти сравняваш клима от златните години на панасоник за по 2 бона с машина за хиледарка сега. едно време панасоник бяха яки клими то и сега народа не може да си ги позволи защото им липсва някоя екстричка но като гледам новите модели точно на фуджитсу ще има търкания в скоро време.
Панасониците (2бр.) бяха 1600лв или 1800лв с монтажа, което като ецна може да се каже че са в ценовия диапазон на 9LD. И пак мисля че фуджитсуто ще е доста по-спартанско.(тъпо е за мен модел 2000г. П-к да си сменя посоката на въздуха по хоризонтала и вертикала автоматично и от дистанционното, а на Фуджитсуто да се води екстра ръчното.Отделно че ръчното е страшно скапано- местиш ляво дясно то се връща леко) . А за шум, риск от замръзвания и какви ли не проблеми 10 г с тия панасоници и през ум не ми е минавало че може и да имако. Имат и скала с диоди на която се вижда лко е натоварен компресора, респективно колко гълта и т.н.
А като гледам скандинавските тестове явно славните години на Матсушита си продължават само дето тук влизат някви китайско- бъгави модели .
ето и линк с страничката кой модел къде е
http://aircon.digdice.com/?p=51
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
е ти сравняваш клима от златните години на панасоник за по 2 бона с машина за хиледарка сега. едно време панасоник бяха яки клими то и сега народа не може да си ги позволи защото им липсва някоя екстричка но като гледам новите модели точно на фуджитсу ще има търкания в скоро време.
LGC е хилядарка сега, но до преди малко повече от година струваше значително повече. Да се чуди човек, на какво отгоре се продаваше на по-висока цена.
вече имат модел ,който официално топли до -20 което е напредък .. има и леко завишение в КОП ,но пък скромно топлоотдаване и липса на плазма,като цяло напомнят доста на LGC по параметри .. нещо по развъртяно на отопление като LCC/LD няма ли да изкарат ...
Ако климатика запазва параметрите си до -7°С като тези при +7°С, а от там нататък спадат плавно, защо ти е развъртяно не мога да разбера. Така за идеята ли?
Ако са верни тези параметри и ако са направили двойно роторен компресор, за да работи тихо външното тяло, не виждам какво повече да иска човек.
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Ако климатика запазва параметрите си до -7°С като тези при +7°С, а от там нататък спадат плавно, защо ти е развъртяно не мога да разбера. Така за идеята ли?
Ако са верни тези параметри и ако са направили двойно роторен компресор, за да работи тихо външното тяло, не виждам какво повече да иска човек.
И аз се чудя какво повече може да се иска, като имам предвид и готиния изчистен дизаин което мен страшно ми харесва?!
Все пак една плазмичка нямаше да е зле, но според мен няма поради това, че касетата пречи на въздушния поток да преминава по-свободно и съответно намалява дебита му и от там и съответно КОП-а, а в днешните условия всеки гони енергийна ефективност.Високия клас LT ако са на цени до 1800 лева ще се позиционират добре на пазара и ще имат своята празна пазарна ниша в която няма климатик който да запазва нероменена мощността си до -7 градуса, ако обаче е повече доста хора ще се замислят за тошиба с плазма дори да трябва платят с 200 лева повече отколкото за фуждитсу, а там се доближават и до зубадан серията на мицубиши па макар и тя да не се продава в Бг.
Без промяна на мощността до -7 е повече от добре като има предвид, че тази зима при мен е имало по показания на моя термометър само 2-3 дни с температура под -7 градуса.Поне за балканските ни условия е добре.Виж за скандинавците е по-различно, но дори и за там при -20 с 12-ката ЛТ серия да имаш 3 кв мощност не е малко.Мисля, че не лъжат като имам превид, че 12-ката на ЛД серията при -15 има 3390 вата мощност отопление.
Ще видим бълг. вносители какво "ще измислят" като ценова политика по време на криза.
Цитат:
Без промяна на мощността до -7 е повече от добре като има предвид, че тази зима при мен е имало по показания на моя термометър само 2-3 дни с температура под -7 градуса.Поне за балканските ни условия е добре.
Хе,Хе! Джусти, ти на Хавай ли прекара зимата?! :tongue: :Drinks:
1800 лв ще са му много .. на тая цена е FD ,а той има повечко екстри и по добри параметри .. освен това се доближава доста до високия клас на 100 волта а там сравнение няма ...
Цитат:
... при -20 с 12-ката ЛТ серия да имаш 3 кв мощност не е малко...
Имаш 3кв на номинал, на максимума ще имаш повече, но не са дали графика.
Цитат:
Първоначално публикувано от avast3
LGC е хилядарка сега, но до преди малко повече от година струваше значително повече. Да се чуди човек, на какво отгоре се продаваше на по-висока цена.
Лично за мен LGC е много яка машина без излишни екстри перфектни EER/COP работещ до -20 градуса на много добра цена скоро едвали ще видим подобни цени от Fujitsu цената е такава защото вече излезна новият модел приканвам всеки да си го закупи и няма да сбърка в избора си
п.с за тези които все ги дразни нещо особено Fujitsu LGC грешката не е в климатика :))
Ти да не си някой рекламен агент, нает да оправи изградената лоша слава на LGC? То бива, бива, ама това вече на нищо не прилича. Почнахме и да се приканваме вече... Айде всеки да си купува каквото иска, а?
Това за до -20° лично ти ли го сертифицира модела, че явно EUROVENT нищо не разбират. Почти всеки климатик работи при -20, въпросът е как!
ПП: и понеже беше казал на един модератор да ти прочете внимателно подписа, аз да попитам в
Цитат:
"Дай на българина влас и му гледай сейра"
какво е "влас" (има такава дума, но със съвсем различно значение) и какво е "сейра"?