Re:Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
Гледам на сайта на Термо клима, че вече предлагат новите серии LE и LT. Обаче се е появил и модела LKC с по-нисък COP. Някой да знае нещо за него.
Re:Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
Сега гледах в един Естонски форум-очакват сега май месец да излязат ASYG09LT на цена 850 €,и 12LT на цена 950 €,които са си напълно нормални цени-е при нас все си има изключения. :)
Иначе запазват до -7° номинална мощност:
http://www.ekokliima.ee/uploads/4/5/...tsu_lt_est.pdf
09LE, външно тяло- 23 кг. Много хилаво, що така.
и аз ги видях пуснали са 09LT на 1800лв. 12LT на 1950лв без монтаж супер цена!!!!
p.s LKC тази серия за пръв път я чувам сигурно са объркали нещо :Drinks:
Не с объркали, има я в каталога на ДЖЕНЕРАЛ, водят го новия модел на ЕКО ИНВЕРТЕР, с много занижени показатели е.Има само 9 и 12.
Цитат:
Първоначално публикувано от IVO-1977
09LE, външно тяло- 23 кг. Много хилаво, що така.
Защо не... за охлаждане става. Аз това вече веднъж го писах май. Ама съм сигурен, че ще е един от най-продаваните модели за отопление идният сезон, ще видим кой ще пищи повече, тия с новите малки Дайкини от Gree завода или с LE-та от Фуджицу.
http://www.jac.ru/general/3478.aspx ето тук каталога, на страница 40 са данните на LKC.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Защо не... за охлаждане става. Аз това вече веднъж го писах май. Ама съм сигурен, че ще е един от най-продаваните модели за отопление идният сезон, ще видим кой ще пищи повече, тия с новите малки Дайкини от Gree завода или с LE-та от Фуджицу.
+1
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Сега гледах в един Естонски форум-очакват сега май месец да излязат ASYG09LT на цена 850 €,и 12LT на цена 950 €,които са си напълно нормални цени-е при нас все си има изключения. :)
Иначе запазват до -7° номинална мощност:
http://www.ekokliima.ee/uploads/4/5/...tsu_lt_est.pdf
Според данните в табличката макар да запазват номиналните си отоплителни мощности до -7°С, то СОР-а им е паднал доста при тази температура. Дайкин и Митсубиши се представят доста по-добре в това отношение и то при -10°С.
Тук вече избора ще е на клиента, дали иска висока отоплителна мощност, независимо от консумацията или по-икономично отопление, за сметка на по-ниска отоплителна мощност.Макар според мен, под -7, -10 градуса КОП-а вече да не играе чак толкова голяма роля.Аз все още се надявам да излезе едно свястно сервизно на ФУДЖИЦУ, че много варианти видях из мрежата с различни данни.
И все пак продължавам да съм малко скептик по въпроса за запазване на номинала, защото LECN серията, която е с нови обменници и компресор, специално пригодена за големия студ и би следвало да е много по-ефективна от другите модели, дори и от LT, не може да запази номинала си до -7.При -10 LECN работи на 79,3% от колкото при +7, а при -5 работи на 86,3 %, изведнъж LT запазва номинал до -7, т.е. на 100%.Или нещо послъгват, или нещо не вдявам аз.
Ето данните на 09LECN и 12LECN които са си доста добри-вярно,че е ''Арктик'' версия, но запазва 2,74kw. при-25°C-не всеки го може! :bravo http://varmepumpe.no/images/stories/...ticlecn-pb.pdf
Аз точно затова се съмнявам в запазването на номинала до -7 при LT.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Аз точно затова се съмнявам в запазването на номинала до -7 при LT.
:offtopic:
Правиш като мен. Спираш да четеш сервизни :) :))
Натам отива работата, повече се обърквам, ама пусто любопитство. :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
:offtopic:
Правиш като мен. Спираш да четеш сервизни :) :))
Е ,тогава ти остава, да четеш dkolov- поне материал бол! :))