Re:Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
Re:Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
Цитат:
Първоначално публикувано от kantonaa
То цената я бива,но много олекотени тез модели- 7,5/29кг за 9ка.Капарирал съм една 7ца с 12.5/36кг. само,че е 100V. ,та ще видим зимата,как ще се представят тия фуджицу. :taz
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Капарирал съм една 7ца с 12.5/36кг. само,че е 100V. ,та ще видим зимата,как ще се представят тия фуджицу. :taz
Да не е някоя Нокрия? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Да не е някоя Нокрия? :)
Не е нокрия(нямат общо с норката) :)) ,от Kasap-ските е! :taz
Здравейте! Купих новия Fujitsu ASYG12LECA.Включвал съм го тестово 2-3 пъти само.След покупката (а трябваше преди) изчетох всичките 330 стр. от стария форум и имам усещането,че съм сгрешил марката!Пукането на пластмаса от вътрешното тяло го има(чувствителен съм на шум) Фреона не съм го чул засега при тръбен път 2,60м. Прави впечатление,че новия LEC е по-слаб от LGC(например максималната мощност) COP-а пада малко.Не знам как ще му се отрази икономията,която са направили в топлообменниците-по-тънки тръби(зимата ще покаже).А май и компресора е по-малък,което не му пречи да жужи (не е много силно и не се чува вътре)Не мога да видя никъде-нито в сервизната документация,нито на външното тяло модела на компресора-някой знае ли написан ли е някъде? Дали са сложили стария Toshiba!
Цитат:
Първоначално публикувано от karambam
Здравейте! Купих новия Fujitsu ASYG12LECA.Включвал съм го тестово 2-3 пъти само.След покупката (а трябваше преди) изчетох всичките 330 стр. от стария форум и имам усещането,че съм сгрешил марката!Пукането на пластмаса от вътрешното тяло го има(чувствителен съм на шум) Фреона не съм го чул засега при тръбен път 2,60м. Прави впечатление,че новия LEC е по-слаб от LGC(например максималната мощност) COP-а пада малко.Не знам как ще му се отрази икономията,която са направили в топлообменниците-по-тънки тръби(зимата ще покаже).А май и компресора е по-малък,което не му пречи да жужи (не е много силно и не се чува вътре)Не мога да видя никъде-нито в сервизната документация,нито на външното тяло модела на компресора-някой знае ли написан ли е някъде? Дали са сложили стария Toshiba!
Колега добре дошъл всички сме минали през твоя път марката не си я сгрешил модела може би !? Правилно си забелязъл влошения COP на серията LEC спрямо LGC както и по малките кг. на външното тяло компресора май е същият но не съм сигурен трябва да се види в техническото ръководство . Като цяло си собственик нa "новата генерация" бюджетни климатици с нисък COP и висока цена при Дайкин положението е по тежко така че до някъде не си сбъркал в избора си !
p.s Един съвет от мен не слушай хора-та и не го мисли толкова климатика нали ти работи това е най важното..... :Drinks:
Компресорите са същите - ПАНАСОНИК на малките, ТОШИБА на 12-цата, съдя по консумацията в сервизните, иначе никъде не пише кой модел са компресорите.Чак толкова не е по-нисък КОП-а, няма да ти се отрази на сметките.За тези пари не си сбъркал.
Цитат:
Първоначално публикувано от karambam
Пукането на пластмаса от вътрешното тяло го има(чувствителен съм на шум) Фреона не съм го чул засега при тръбен път 2,60м.!
Ако сега пукат пластмасите(предполагам на охлаждане) си го тествал-какво остава за зимата на отопление и особенно при дефроста-ще е като машина за пуканки! :)
Иначе честито и безаварийно ползване.
Мерси! Ха-ха! Бях го пуснал на топло,гогато припука-лошото е,че проблема си остава и в новия уж модел.
едва ли някой си е правил илюзиите че новия нисък клас ще е по висок клас :)) тенденцията даже е обратната
Прави ми впечатление,че навсякъде пише Japan-на стикерите отстрани,на кашоните Вносител "Пингвин" Произход Япония,щрихкодове японски,монтажниците(оторизиран сервиз) твърдят-японски!В Зора(оттам го взех)пишеше на табелката с модел-цена произведено в Япония! И може би щях да повярвам,ако не беше ниската цена и нескопосаната пластмаса на вътрешното тяло!
Само в "Зора" са японски. :))
Новия 12LECA му дават в книжката Т на отопление -10 до+24С(за 9LECA е -15+24),а не както го срещам -15.И ква е тая арктическа серия,че много прилича на моя(12LECA )Да ама Не!
Същия е, просто всеки пише каквото му дойде. :))
Благодаря на Касап и Еди! Ама... дали...верно?!си остава.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307028720[/time]_________________________________________________
Днес ми е сефтето(новобранец във форума-стария съм го изчел)и смятам да досаждам още малко!Въпрос-проблем ли е това,че външното е монтирано вътре в терасата,на гърба под прозореца(просто нямаше къде другаде),така че непосредствено пред него на 50см. е плътна преграда?От 42см.диаметъра на отвора на перката се получава така,че 15см. са над перваза(издухва свободно),останалите 27см.блъскат право в стената и отиват встрани? Някой обърнал ли е внимание на схемата за монтаж на външното тяло(гледал съм и на LGC е същото),че според стрелките дават отгоре мин.60см.,а отпред само 20см. Явно са разменени!