Re:Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
Илийка благодаря за лекото успокояване на тона.Като човек който има база за сравнение,просто сравни 9-ката LCC от подписа ти с 12-ката LGC.Щом имаш техническо образование ще разбереш сам за какво иде реч.
Каквато и да е надценката при 1-2 гаранционни ремонта нещата се обезмислят.
А относно 12LGC почти всички имаме причини да го мразим,въпреки че сме повече от доволни от цената.Не става да градиш имидж с един модел а с другият да го рушиш.
Общо взето освен негативите си има и позитивни неща за мен.Бях зае .ал всички други марки освен Мидея и LCC/LB серията за 3 години с редки изключения.Напоследък открих че нещата с цената,качеството, вноса и сервиза на доста други марки значително са се подобрили.
Re:Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
Цитат:
Първоначално публикувано от FormatC
Илийка благодаря за лекото успокояване на тона.Като човек който има база за сравнение,просто сравни 9-ката LCC от подписа ти с 12-ката LGC.Щом имаш техническо образование ще разбереш сам за какво иде реч.
Като купувах LGC мислех че ще топли като старото LCC но уви не беше така ако сравняваме 12-ката LGC и 9 LCC са почти еднакви като топлина докато 09 LGC е по слабичка но при правилно оразмеряване и добра изолация е перфектна и много по тиха от 9 LCC .Вкъщи ще ти дай един пример като купувахме 9 LCC аз я избирах и не беше като сегашните цени излезе 1400лв с монтажа 2007г. поставена е в една стая от 14 кв.м еми като е направиш например на 22-23 градуса (външна -5) на топло работи като on-off защото е прекомерно мощна и изолацията е добра така че прекомерната мощност не е голяма предимство но в българските условия като нямаш изолация сигурно и в 10кв.м ще работи на макс :smiley:
В тази стая 14 м2 колкото ти изключва 9LCC-то, толкова ще ти изключва и 9LGC-то. Просто това зависи от минималната мощност, а не от номиналната или максималната, така че сравнението е неуместно.
Аз имам други наблюдения относно шума на вътрешното тяло на LGC спрямо LCC. Странно защо хората в лабораторията, която е тествала и документирала данните, споделят черно на бяло това, което аз чувам с ушите си.
Цитат:
Първоначално публикувано от ilia1984
Като купувах LGC мислех че ще топли като старото LCC но уви не беше така ако сравняваме 12-ката LGC и 9 LCC са почти еднакви като топлина докато 09 LGC е по слабичка но при правилно оразмеряване...
Добре! Нещата почнаха да се избистрят.
Цитат:
Първоначално публикувано от avast3
Добре! Нещата почнаха да се избистрят.
Мда.. Както и тона стана по умерен :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Мда.. Както и тона стана по умерен :)
Само гледай как ще живне пак ако някой си позволи да критикува LGC :)
Ами колеги ,аз съм доволен от 12LGC.Нямам никакви шумове нито на вътрешното нито на външното тяло.На -2 настроен на 20 градуса работи в on/off режим (61м3),а за горешината която бълва просто е изришно да говоря.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Само гледай как ще живне пак ако някой си позволи да критикува LGC :)
Тук не сме се събрали да се караме а да говорим обективно аз лично съм много доволен от LGC.Ще дам един пример тъй като скоро си купих климите а апартамента в които са сложени е чисто нов разбирай на шпакловка и замаска и опита е следният при външа -1-2 градуса и сняг в Пловдив и празни стаи без под без нищо едни голи стени (цялата сграда е празна) пуснах 09 LGC в стая 14,5 кв.м със една външна стена изолация и големи прозорци да работи 24 часа на 23 градуса след 12 часа какво видях климатика си намалил оборотите в стаята нормална хомогенна температура въпреки че изходящата температура на климата не е висока около 46-48 градуса но при един пълен работен цикъл си постигна зададената температура без много дефрости и без обледеняване и т.н и двата климатика 09 и 12 правят почти еднакви дефростове като брой и т.н единствено почна леко да ми замръзва тръбичката на външното тяло въпреки че има изолация .Като заключение мога да направя че 09 LGC е много добър климатик много тих в малки помещения до 15кв. м с нормална или добра изолация е много добре !
Личното ми впечатление остава че 09 LGC е много тих(НЯКОЛКО ИДЕИ ПО ТИХ ОТ 09 LCC и 12 LGC) равномерна работа мърка като коте :wink:
п.с Скоро ще кача и снимки от монтажа :smiley:
абе колкото и локуми да разтягаш ЛГЦ е една посредствена машина със занижени параметри спрямо предходния модел ,намалени топлообменници и тръби на фреона ,понижено топлоотдаване ... крайно време е да си признаеш ,че си се набутал и машините са те разочаровали спрямо предишния модел - очаквал си същото представяне .. но безплатен обяд няма ,все пак климатика е само 1000 лв
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
абе колкото и локуми да разтягаш ЛГЦ е една посредствена машина със занижени параметри спрямо предходния модел ,намалени топлообменници и тръби на фреона ,понижено топлоотдаване ... крайно време е да си признаеш ,че си се набутал и машините са те разочаровали спрямо предишния модел - очаквал си същото представяне .. но безплатен обяд няма ,все пак климатика е само 1000 лв
Alexi нещо пак се ядоса от къде тази омраза към модела LGC ? Приятел в природа и в живота безплатен обяд няма
LCC e с по големи номинални и по големи максимални токове от LGC и разбира се с по голям минимум това не са "предимиства" по голямата мощност е свързана и с по големи сметки аз лично останах разочарован от LCC поради големият шум на външното тяло и пукащите пластмаси но това не е причина да смятам че не е качествен .
п.с Всъщност не е 1000лв по точно :grin: :wink: за тези пари просто няма какво друго да закупиш , Щях да се набутам ако бях купил Дайкин Комфорт добре че един приятел от Атарото ме разобеди и т.н :Drinks:
Айде сега ,не започвай и със Дайкин че както тръгна ще свършим чак до Тошибите.
П.с.Алекси,то и шарпа е 1000лв. ама е с топлообменник като за 12-ка но 29кг.
Сега да не кажеш че съм се набутал и аз.
а компресора му знаеш ли какъв е :)) колеги безплатен обяд няма пак казвам ... няма читав климатик за 1000 лв освен ако не е втора употреба ...
Ето го новия каталог за 2011 година на ДЖЕНЕРАЛ на руски език, има много информация и обяснения за всички нови модели, отворете версия 2, тя е най-нова и подробна - http://www.jac.ru/general/3478.aspx .
И какво му е на компресора ?
Че нещо не мога да схвана логиката.
Значи РЕЧИ- не става според теб?
Това означава че следните климатици са пълни боклуци:
Hitachi RAS RAC,Toshiba 10sav-e,ftx25,35,Sharp,lg12,lgc,lcc,Panasonik.
Почти всички са около 1000лв.И КОЛКО СТРУВА ДОБРИЯ КЛИМАТИК?
половината от изброените не са с такъв компресор .. добрата 9ка е поне 1500 лв .. тоя твоя Шарп забелязал ли си че го дават до -7° ? смехотворна машина е ... не се обиждай но за мен това не е добър климатик аз лично не бих си го купил .. това е точния аналог на ЛГЦ само че от Шарп - крачка назад в сравнение със стария им модел .