Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

general 12LGC постоянно размразява при положителни външни температури

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:general 12LGC постоянно размразява при положителни външни температури

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    Дали ще се образува скреж/лед по климатика зависи от няколко неща
    1. Влажността навънка
    2. Натоварването на климатика

Каква е връзката между двете - ако климатика работи постоянно на сравнително висок режим то той охладжа външното тяло повечко и влагата от вънка замръзва по него. Когато външната температура е сравнително висока (в твоя случай +8 градуса) се очаква че климатика няма да се напъва много (защото загубите от стаята са малки и нама спадане на мощност на климата). Защо температура около 0-та е най-проблемна? Много просто - тогава има влага (при -10 влага реално няма - всичко е на земята под формата на сняг) и в същото време загубите от стаята се повишават (както и спада на мощността на климата) - което води до по високо натоварване на климатика и охлаждане на външното тяло до температури при които влагата от вънка кондензира и замръзва по него.

Според мен трябва да потърсиш сервиз/техник да види защо му се опъват тия 20 квадрата при +8 градуса и липса на влага.

Ти прочете ли какво съм написал
    Как работи ...при колко градуси ..... каква е външната температура /...... при колко квадрата ..... и колко е р4азтоянието м/ъ външното и вътерешмото .....
    аз знам колко признакла има

въпроса още от самото начало ми е беше какъв може да е проблема а не какви признаци ... или коикакви климатици има у дома

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1295649831[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Да вземеш да си изключиш енергоспестяваща функция(econo), че може и от това да не се размразява достатъчно.след като го изключиш наблюдавай 2-3 дни и ако не топли и не се размразява викай сервиза.

Климатика иска мощност да се развърти и след това да дефростне.

идеята е не дали се размразява а защо изобщо замръзва при тия условия
    вие изобщо четете ли кой кога какво е писал и какъв еточния въпрос

2.  

3. Тук е от
    Sep 2010

Пич,ако мислиш,че на ЕКОНО климатика ще те топли си в голяма заблуда!
    И пиши по-грамотно!

4. Member
    Тук е от
    Sep 2010

До тук си получил поне 4-5 мнения че трябва да викаш сервиз/техник - не ми е ясно какво още искаш да чуеш? Че климатика ти работи нормално? Едва ли някой може да ти каже какво точно му има (на 100%) без да го е видял на място. Иначе мисля че вече получи мнение че може да е от намалял фреон.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

beleg, не си губи времето, а се обърни към сервиз

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    До тук си получил поне 4-5 мнения че трябва да викаш сервиз/техник - не ми е ясно какво още искаш да чуеш? Че климатика ти работи нормално? Едва ли някой може да ти каже какво точно му има (на 100%) без да го е видял на място. Иначе мисля че вече получи мнение че може да е от намалял фреон.

Исках да чуя далие нормално и ако не е от какво може да е
    А не кой какъв климатик имал ор кога го имал и поради какви условия мойело след като съм написал всички условия
    До колкото разбрах никой нее отлковакомпетентен а всеки дава някакви мнения наблюдавам форума от известно време
    а до тук на прос въпрос никои не казанормално ли е не е ли и откакво може да е

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

beleg, в предния си пост, ти казах да търсиш сервиз. И други колеги, по-назад в темата, ти намекнаха същото. Сещай се...Щом "наблюдаваш" форума, насочи вниманието си към темите, свързани с разскрежаване при климатиците. Има доста изписано, само трябва да се чете, но много внимателно. Все ще намериш нещо, което да ти даде отговор на въпросите.
    П.П. Да ти го кажа в прав текст: 99% е вероятността да има някакъв проблем. Успех!

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от beleg

Исках да чуя далие нормално и ако не е от какво може да е
    А не кой какъв климатик имал ор кога го имал и поради какви условия мойело след като съм написал всички условия
    До колкото разбрах никой нее отлковакомпетентен а всеки дава някакви мнения наблюдавам форума от известно време
    а до тук на прос въпрос никои не казанормално ли е не е ли и откакво може да е
    Успокой се малко и без нерви. Вярно е, че някои писаха за техните си климатици, но повечето искаха да ти помогнат в разрешаването на проблема.
    Прочети няколко пъти пост №11 на edi1 и пак казвай, че не се опитват да ти помогнат. Между другото, след като мислиш за некомпетентни отговорите им на този ПРОС въпрос, 5 съфорумника ти казаха да търсиш сервиза.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    beleg, в предния си пост, ти казах да търсиш сервиз. И други колеги, по-назад в темата, ти намекнаха същото. Сещай се...Щом "наблюдаваш" форума, насочи вниманието си към темите, свързани с разскрежаване при климатиците. Има доста изписано, само трябва да се чете, но много внимателно. Все ще намериш нещо, което да ти даде отговор на въпросите.
    П.П. Да ти го кажа в прав текст: 99% е вероятността да има някакъв проблем. Успех!

Мерси все пак
    трябвашепак сам да се оправям
    след като ресетнах ...и направих тест .... се оправи няма обскрежаване при а сега е 3 а ен 8 градуса когато писах и когато обскрежи много яко.....
    Доста изчетох ... нямаше да пиша изобщо яко бях намерил нещо по въпроса и ако знаех какви отгожори ще има ... е убедих сече само гаргара си правите тука....
    Но нема проблеми.....проблема ми е решен .....
    И някои беше казал че на икономичен режим нямало да топли .... е топли навън сега е 3градуса в стаята е20 а климатика е пуснат на 23.................

Бях задал прост въпрос дали е нормално .... и ако не е от какво може да е .......

Никой не каза не е нормално еди какъоси може да е

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не е нормално ,климатика ти е с по малко фреон от необходимото .. освен това ако при зададени 23° поддържа 20° и навън е 8-9° ,явно не топли ,това не е топлене ...

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Определено проблема е за сервиз, извикай хората все пак да проверят фреона, отдавна те посъветвахме, още миналия петък.Щом при 3 градуса външна не може да направи 23 при това изолирано помещение, значи изобщо не работи както трябва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Грешка при general 12LGC
    От beleg във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 60
    Последно: 13-02-12, 23:28
  2. Климатик за много ниски външни температури!
    От k_haralanova във форум Климатици Daikin
    Отговори: 18
    Последно: 27-10-10, 23:09
  3. General ASHB12LDC - свети ли лампичка, когато размразява?
    От koki_84 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 12-10-10, 19:29
  4. NEO 24-ка - външното тяло е леден блок при плюсови външни температури
    От stanilm във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 3
    Последно: 18-12-09, 00:43
  5. Отопление с климатик при външни температури над +15 градуса
    От KonanVarvarina във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 22
    Последно: 26-02-08, 17:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе