Re:Fujitsu ASYG 12 LEC or ASYB 12 LDC?
Както си използвам климатика и изведнъж, започнаха да мигат едновременно индикаторите на operation и timer. 4 пъти заедно и отделно след това само timer. Да поясня, че бях включил пречистване на въздуха и след като го спрях, спряха да мигат индикаторите? Каква може да е грешката?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319399469[/time]_________________________________________________
Намерих грешката в нета, но тя е за Fujitsu -
Red Light Operation = 4 Flashes
Green Light Timer = 3 Flashes
Main Relay Welded
Дали се отнася за Fuji и какво означава тя?
Цитат:
Първоначално публикувано от Dominator
Както си използвам климатика и изведнъж, започнаха да мигат едновременно индикаторите на operation и timer. 4 пъти заедно и отделно след това само timer. Да поясня, че бях включил пречистване на въздуха и след като го спрях, спряха да мигат индикаторите? Каква може да е грешката?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319421060[/time]_________________________________________________
Намерих грешката в нета, но тя е за Fujitsu -
Red Light Operation = 4 Flashes
Green Light Timer = 3 Flashes
Main Relay Welded
Дали се отнася за Fuji и какво означава тя?
Доминатор виж тук https://forum.setcombg.com/index.php/topic,52865.0.html Грешката е друга.Имам я у един от климатиците.Според мен това вече масово заболяване на фуджи/фуджитсу/дженерал.
Нали климатика ти е съвсем нов.Викай си фирмата да си поемат гаранцията.
Не си разчел правилно грешката.Не е това. VDD permanent stop protection е грешката...
И пиши после какво му е че и аз съм в същата ситуация с единия климатик.
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Доминатор виж тук
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,52865.0.html Грешката е друга.Имам я у един от климатиците.Според мен това вече масово заболяване на фуджи/фуджитсу/дженерал.
Нали климатика ти е съвсем нов.Викай си фирмата да си поемат гаранцията.
Не си разчел правилно грешката.Не е това. VDD permanent stop protection е грешката...
И пиши после какво му е че и аз съм в същата ситуация с единия климатик.
Значи, не е на добре...?
Викам ги!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319455620[/time]_________________________________________________
Ще кача и клип.
[img width=732 height=600]http://img17.imageshack.us/img17/4967/captureulm.jpg[/img]
http://tranzit.dir.bg/load.php?id=pP...b6C70hT1007649
Искай книгата за рекламациите и пише в нея че правиш рекламация като точно опишеш каквъв е проблема. Колко пъти мигат едното и другото.И да знаеш че двете мигат 4 пъти след това само едното още 3 пъти, тоест едното мига 7 пъти, другото 4 пъти.
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Искай книгата за рекламациите и пише в нея че правиш рекламация като точно опишеш каквъв е проблема. Колко пъти мигат едното и другото.И да знаеш че двете мигат 4 пъти след това само едното още 3 пъти, тоест едното мига 7 пъти, другото 4 пъти.
Като направя рекламация, какво ще рече че трябва да ми сменят климатика ли?
Защото по телефона малко съмнително ми казаха, кажете какъв е проблема да предам на техниците.
Погледни каченото видео.
Цитат:
Като направя рекламация, какво ще рече че трябва да ми сменят климатика ли?
Защото по телефона малко съмнително ми казаха, кажете какъв е проблема да предам на техниците.
Погледни каченото видео.
В 30-дневен срок трябва да отстранят проблема, ако пак се появи същят проблем и след като го "отстранят" по технии думи се прояви отново тогава имаш право:
- да искаш смяна на климатика
-да искаш връщане на парите
Но за горните две трябва да имаш записанив книгата поне 2(дори 3) рекламации на един и същ проблем за да се приеме че е неотстраним.
Нещо не виждам видеоклипа, но да го видя не е моя работа- имаш гаранция.
Ок, много ти благодаря! Ако не беше ме информирал, нямаше да знам как да действам!
Цитат:
Ок, много ти благодаря! Ако не беше ме информирал, нямаше да знам как да действам!
Спри само плазмата.Отвори капака и го затвори отново-може да не е добре затворен капака.След това пусни плазмата и гледай в рамките на следващите 30 минути(може и да го оставиш да работи плазмата и след 40 -50 минути да погледнеш да ли мига.
Проблема е точно този който казвам аз-след като видях клипа.Не е грешката която ти си мислиш че е.
Да ще те питат мил ли филтъра и дали си изчакал да изсъхне- ако си го слагал мокър/влажен може и да ти откажат гаранция.
Може проблема да е от недобър контакт на едни ключета-това обаче е тяхна работа виж това което написах с капака. Виж дали проблема с мигането го прави само при включена плазма-тогава 100% е това което казвам.
Ако го има този проблем се размигва на 20-30-тата минути.Ти му дай още 10-20 минути време.
Ок, ще пиша после какво е станало, техниците така или иначе ще дойдат днес, а аз през това време ще последвам дадените инструкции от теб.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319455380[/time]_________________________________________________
Цитат:
Ок, ще пиша после какво е станало, техниците така или иначе ще дойдат днес, а аз през това време ще последвам дадените инструкции от теб.
P.S. Филтъра не съм го мил.;-)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319451957[/time]_________________________________________________
P.S. Капака на плазмата, или на самия климатик да отворя/затворя?
Изключи плазма филтъра, отвори предния капак на климатика, издърпай касетата и внимателни я сложи отново докато се чуе щракване, след това отново затвори предния капак, така че да се чуе щракване и от двете страни на капака.
Така ще елиминираш както недобре поставена плазма касета и недобре даващи контакт пластини, така и недобре затворен преден капак вселдствие на това недобре даващи контакт пластини на капака.
Ако се размига го остави така да го видят и запомни, че всеки път когато вадиш плазма касета или само отваряш предния капак на климатика плазма касетата престава да мига за 20-30 минути и след това отново се рамигва.Да не стане така, че да отворят капак уж за преглед и поправка, да го затворят и като пуснат плазмата да кажат: Готово е не мига вече. Да чакат 30-40 минути .
Не им казвай, че си пипал климатика- те да се оправят.Кажи им че как се размигал си им се обадил и не си пипал климатика.
Ок.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319474460[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319467320[/time]_________________________________________________
Климатика работи вече повече от 2 часа и нищо не е е светнало... Да не би да е било фалшива тревога...?;-) Даже всичко съм включил на максимум, дори плазма филтъра.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319463780[/time]_________________________________________________
Здр и от мене!
Аз съм с Фуджи 12-ка ЛД, и вчера чистих само филтрите. Не съм ги прал, само с прахосмукачка. След като ги сложих затворих капака и взе нещо да мига. Видях че , не е затворен капака като трябва , но се притесних. Спрях климатика писах на колеги от форума / Господ здраве да им дава , много им благодаря за отговорите/V Те ме успокоиха , а пък и след като го включих от щепсела , вече денонощие и половина няма никакъв проблем/да чукам на дърво де/. ЕДИ 1 ми писа , че и друг колега е имал подобен проблем. Та за сега съм добре. Между другото звънях и във фирмата , но от там ме успокоиха, че няма проблем. И ако пак се случи и почне да не грее климатика са насреща. Така, че за сега това е от мен. И гледам да му се не вглеждам много. Има още 33 месеца гаранция:)
Просто притискайте добре капака от дясната страна.
Вярно точно отдясно не беше добре пристиснат. Поздравления!
vakata77
В случай, че проблема се появи отново прегледай тази тема :)https://forum.setcombg.com/index.php/topic,51406.0.html