Re:Fujitsu ASYG 12 LEC or ASYB 12 LDC?
Джаки за сега е нормално , но ще видим :)Имай предвид, че за първа година се топля с клими и направо е филм:). А аз съм с 1 бр 12ка Фуджи плазма, и 2 бря Дженерала 9 ки плазми- стаи 19 , 13, 13 кв.м. Преди малко им правих coil dry та сега ми духат топличко:)
Цитат:
Първоначално публикувано от vakata77
Джаки за сега е нормално , но ще видим :)Имай предвид, че за първа година се топля с клими и направо е филм:). А аз съм с 1 бр 12ка Фуджи плазма, и 2 бря Дженерала 9 ки плазми- стаи 19 , 13, 13 кв.м. Преди малко им правих coil dry та сега ми духат топличко:)
И за какво е този coil dry -той се изпозлва само при режим охлаждане(след използването му). В режим отопление е излишен и на практика ако си изполвам и плазамата+ режим отопление то това е = coil dry функцията...
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
И за какво е този coil dry -той се изпозлва само при режим охлаждане(след използването му). В режим отопление е излишен и на практика ако си изполвам и плазамата+ режим отопление то това е = coil dry функцията...
Още едно нещо, което научих днес.;-)
Един малко тъп въпрос, понеже навсякъде в нета, пише че 12LDC има икономичен режим на работа, който лимитира разхода на системата, това зависи ли на каква степен е настроен вентилатора? В смисъл, ако не е поставен на режим AUTO, то би следвало че няма да влезне в икономичен режим на работа?
Цитат:
Първоначално публикувано от Dominator
Един малко тъп въпрос, понеже навсякъде в нета, пише че 12LDC има икономичен режим на работа, който лимитира разхода на системата, това зависи ли на каква степен е настроен вентилатора? В смисъл, ако не е поставен на режим AUTO, то би следвало че няма да влезне в икономичен режим на работа?
Точно LD(C) серията няма такъв режим.Или поне аз не съм видял копчето за него макар, че имам 2 такива съответно от 1година и 2 години и в момента единият ми духа над главата.
Съдя от тук http://www.climastyle.net/product.php?id=261 , но много вярна не трябва да се има на подобен тип сайтове.
Те там под икономичен режим имат явно други неща предвид, че общия разход на енергия е нисък.
... То и на Daiseikai 6 има да си нагласяш с колко процента мощност да може да работи. 100, 75 или 50%, но това реално си е спъване на машината.
Аз само при ДАЙСЕЙКАЙ 6 от европейските съм виждал функцията в този и чист и определен вид.При другите е нещо недоносена - намаляваш, ама в общи линии не знаеш до какви стойности.При ФУД.... го дават до 70%, ама 70 ли е, по-малко ли е, май божа работа.Поне така ми се струва.
... Така де, но машината като си свърши работата сама си сваля мощността. Защо да я ограничавам насила? Реално я спъвам. Ако има нужда да работи над номинал, защо да я ограничавам?
Тази глупост може да се ползва само ако си натоварил ел. инсталацията по някаква причина с други консуматори и искаш да ограничиш максималната потребяване енергия от климатика. Или имаш проблем със самата ел. инсталация.
Във всеки друг случай, нека климатикът сам решава какво и колко бързо да догони и после да се укроти.
Именно, но пък ако инсталацията ти е толкова зле, че не може да поеме минималния разход на 6-цата, по-добре не я пускай изобщо.
Мен подобна функция хич не ми трябва, няма и да я ползвам.Посто ми прави впечатление начина, по който е програмирана.
Така и не разбрах, при зададен определен режим на вентилатора, мощността пак ли ще се коригира или трябва задължително да е на режим AUTO?
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Мен подобна функция хич не ми трябва, няма и да я ползвам.Посто ми прави впечатление начина, по който е програмирана.
Това ограничаване на компресора го имаш на JDRката Еди,но не вярвам да е по малко от 100%. :Drinks: