Re:Fujitsu ASYG 12 LEC or ASYB 12 LDC?
Мерси за отговора, GFN! Погледнах го, но има един проблем! В наше село не го продават! Трябва да видя в Техномаркет дали го има, но пък всички казвате, че сервизът им е кофти, и поради тази причина се насочих към тукашни фирми. Та заради това посочвам тези трите, от дванайските тях ги дават като най-добри. Това ми са вариантите за избор. Мисля си все пак, че правилно съм се ориентирала към 12. Най-интересното в случая е че у дома имаме още един климатик - Панасоник 9, от преди 9 години модел. Та милия си бачка като пич, отоплява двойно по-голяма стая, която на всичко отгоре е с две външни стени. Но пък си спомням една зима - 2002, малееее, що студ събрахме. Даже и духалка включвахме и пак си беше студ на кутийки. Та, наистина ми е много важно да ми е топло. Пример - в работата ми освен парното, включвам и климатик и духалка ми духа в краката, защото съм пушач и си позволямам да отворя прозореза 10 см. за да излиза дима. Хората като влязат се препотяват, но пък на мен ми е гот :)))))))
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1316707619[/time]_________________________________________________
Божеее, извинявай, объркала съм ти името! Приеми извиненията ми, но се въодушевих, че някой ми обръща внимание и се опитва да ми помогне. Пак, извинявай!
При Даикин при някой модели на Хитачи при Митсубиши 50 означава мощноста на охлаждане 5кв или в по известната на всички система 18ка.
Цитат:
Първоначално публикувано от Dominator
Първо, благодаря за предложението.
Сега втори път, грешката да поръчвам климатик, като правя компромис за поддръжката му, няма да повторя...
И за какво ми е 50-ка за помещение 28кв?
Ако не стигат парите 50-ката не е чак такъв компромис.Климатика не е лош, просто имах предвид че както моите така и на доста други потребители впечатленията от ЗОРА не са добри.
Иначе има и 14-ка ако искаш fujitsu Нокрия 14-ка.
От нас никой никъде не те хвърля.хвърлят те ония които ти искат парите.Ние пари от теб не искаме... :cheesy: Добре е а кажеш къде е жилището, колко градуса искаш зимата и колко квадрата са ти прозорците.
Dimara -ориентирай се към fuji/general/fujisu 12 LDC или друга марка климатик.Избраните са с шумно външно тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от Dimara
Божеее, извинявай, объркала съм ти името! Приеми извиненията ми, но се въодушевих, че някой ми обръща внимание и се опитва да ми помогне. Пак, извинявай!
Няма проблеми :)
Обади се тук и питай какви са условията по доставка и монтаж за Петрич.
Toй нали bobovo оперираше в Петрич-не може ли да достави,една тошибка на добра цена на Dimara,с хубав монтаж и гаранция?
Dimara, преди седмица гледах, че има промоция на Mitsubishi в магазина до у-ще "Г.Делчев". Цената беше прилична, а и климатика не е лош, ще топли. Не знам как са с качеството на монтажите, bobovo да каже.
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Ако не стигат парите 50-ката не е чак такъв компромис.Климатика не е лош, просто имах предвид че както моите така и на доста други потребители впечатленията от ЗОРА не са добри.
Иначе има и 14-ка ако искаш
fujitsu Нокрия 14-ка.
От нас никой никъде не те хвърля.хвърлят те ония които ти искат парите.Ние пари от теб не искаме... :cheesy: Добре е а кажеш къде е жилището, колко градуса искаш зимата и колко квадрата са ти прозорците.
Аз не съм казал, че задължително ще го взимам от ЗОРА. Aleksandars е идвал в нас и знае за какво става въпрос. Той ми препоръча FUJI RSB 12LDC, понеже нямал налично FUJITSU ASYB 12LDC. Дано да не е проблем, че споменавам този факт. :smiley:
Едното не мога да разбера, първо пак да кажа, че не е едно помещение от 28кв., а ДВЕ бокс - 12кв, всекидневна 16кв. Идеята ми е да отоплявам и двете и да се поддържа една добра температура от поне 24 градуса. Теоретично LDC, би ли се справил със задачата? Тухлена къща, югоизточно изложение. PVC дограма във всекидневната, в бокса обикновена дограма, като има и врата дървена към тераса. Та общо взето това е втория климатик, който ще взема след като с удоволствие махна старата IDEKA. Интересното е, че изчетох няколко теми във форума тук и забелязах, че се говореше за модела LCC, колко е бил добър и как по-новия след него - LGC бил по-окастрен откъм сглобка и материали, сега се говори същото за модела след LGC - LEC.
Ако се вгледа човек в параметрите на LGC и LEC ще види едни и същи данни. То тук в този форум хора дето до преди време питаха какъв климатик да си купят почнаха да разбират повече от нас дето ги продаваме монтираме ремонтираме.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ако се вгледа човек в параметрите на LGC и LEC ще види едни и същи данни.
За отдаваните мощности Да, но Не и за всички. При паритет в размерите на външното тяло, килограмите са в полза на LGC. Дори малко, EER и COP отново са в полза на LGC.
[img width=800 height=440]http://store.picbg.net/pubpic/57/32/2379f89b9e355732.JPG[/img]
Цитат:
Теоретично LDC, би ли се справил със задачата?
Да.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
За отдаваните мощности Да, но Не и за всички. Дори малко, EER и COP също са в полза на LGC.
И килограмите при LEC, които намаляват с почти 10% спрямо LGC ,както е установил и Dominator ,а мощностите по книга са почти еднакви,и трябва да се компенсира теглото с повече мощност.Но това е от компетенцията на хората, които продават,монтират и ремонтират. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
За отдаваните мощности Да, но Не и за всички. При паритет в размерите на външното тяло, килограмите са в полза на LGC. Дори малко, EER и COP отново са в полза на LGC.
[img width=800 height=440]http://store.picbg.net/pubpic/57/32/2379f89b9e355732.JPG[/img]
Тук става сравнение за модела ASHA12LEC/A
Я сега, направете едно сравнение на модела ASYG12LEC?
Там няма никакво разминаване в килограмите, само в мощността и леко по-нисък COP.
ASHA12LEC е означението на модела под името General. ASYG12LEC е означението на модела под името Fujitsu. И двете машини нямат никаква разлика. Доколкто знам, съществува и още една модификация под името LKC. Нейните параметри са следните:
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.4 kW (0.9 ~ 3.9), 11600 BTU (3070 ~ 13300)
Консумирана електроенергия: 1060 W
EER: 3.21 (клас А)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.9 ~ 5.6), 13650 BTU (3070 ~ 19100)
Консумирана електроенергия: 1105 W
СОР: 3.62 (клас А)
Параметри на климатизатора при -7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.0 kW
Консумирана електроенергия: 1900 W
Смятам да сложа точка на тази тема с поредния въпрос преди това обаче...
Забелязвам, че на ASYG 12LEC, има и I-RAM и V-RAM, докато при LDC, липсва. Какво означава първото и загуба ли е, че не присъства при 12 LDC, а само при 09LDC?
Цитат:
Тук става сравнение за модела ASHA12LEC/A
Я сега, направете едно сравнение на модела ASYG12LEC?
Там няма никакво разминаване в килограмите, само в мощността и леко по-нисък COP.
Веселяк :)) :-memnon :016:
Помечтай си, че за 1200-1300 с монтаж ще ти продадат:
LEC/LECN ,но не на глас, че ще объркаш/излъжеш някой който иска да си купи и заедно с теб ще излъжат още доста други...
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Веселяк
Помечтай си, че за 1200-1300 с монтаж ще ти продадат:
LEC/LECN ,но не на глас, че ще объркаш/излъжеш някой който иска да си купи и заедно с теб ще излъжат още доста други...
Нещо не ти схванах поста...