Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...
като гледам политиката на всички фирми и моделите които се изкарват и особенно фуджицу , вече съм отчаян. успях да си взема климатик с тази марка, за сега е ок, но май скоро няма да мога пак.
ще гледам да окътам пари за още един от дъртаняните. да седи в кашона.
май просто аз не правя достатъчно кинти а не че правят читави климатици.
това си мислех и аз
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324579902[/time]_________________________________________________
че правят по-слаби модели за европа
ОК, момчета два въпроса: Как мислите, има ли смисъл да се купува Нокрия сега, след като скоро ще я прекратяват? Въпрос 2: Какво производство е: Япония, Китай, Тайланд?
По-добре от това да вземеш изпитана машина през годините няма. Производството е в Китай. Ако вземеш нов и нетестван модел по-добре ли ще е? Още малко да се почудиш и то зимата минала. ;)
Мега, така е да. Честно казано малко се изненадвам, че ще я закриват. Има голяма мощност, чуден COR..не знам за друга такава машина с подобни възможности и какво толкова могат да и подобрят с новия модел. Може би да го направят още по-мощен..От коя година е този модел на Нокрията всъщност? Според мен единствено някои Тошиби са с подобни параметри, но за около 3000 лева..
mbialkov, не се изненадваш само ти. Всички сме изненадани, включително и вносителите. Машината няма аналог. Не съм чул или видял да излиза нов модел след нея. Няма и данни за това. Дано да готвят нещо като изненада, но едва ли.
Цитат:
Първоначално публикувано от mbialkov
ОК, момчета два въпроса: Как мислите, има ли смисъл да се купува Нокрия сега, след като скоро ще я прекратяват? Въпрос 2: Какво производство е: Япония, Китай, Тайланд?
Нокрията за Европа ако я спрат-техен си проблем,но за Япония си продължават да ги правят.А за това къде ги правят-и дайсейкаите за японския пазар от миналата година ги правят в кралство Тайланд.
Утре се мятам до офиса на Булклима и ще ги разпитвам подробно и за модела и за тая програма REECL. Ако не ми хареса нещо с тях, взимам Дайкина FTXS35J и ако топли - топли. Ако ли не - колкото-толкова за тия пари.
Цитат:
Първоначално публикувано от mbialkov
Как мислите, има ли смисъл да се купува Нокрия сега, след като скоро ще я прекратяват?
Отнасяй Нокриата докато има налични бройки и й се радвай на топлината/хладината, па нека я спират от производство :)
Има една тенденция през последните 2-3 години с влошаване на характеристиките на хладилната част (с малки изключения) за сметка на екстрите. В крайна сметка не си купуваш лаптоп, на който след 3 месеца параметрите му ще са доста изостанали в сравнение с моделите след него.
като купувах тошибата бях на кантар с нокрията мисля че си заслужава парите
Наистина си струват парите. Сутрин навън е -10 и топли страхотно. Каква ли е причината да ги спрат?
То и ЛДС никой не разбра защо ги спряха.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivo75
Каква ли е причината да ги спрат?
Каква беше причината да спрат LCC серията?? На нейно място пуснаха LGC недоразумението, а сега пък някакви LEC..... Боклуци :2guns:
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
То и ЛДС никой не разбра защо ги спряха.
Защото са доказани-работещи машини!
12LCC сутринта при около -8 му зададох от 19 на 23 и след 15тина мин беше 23 ,в 30 квадрата хол .. ама не е толкова ЛЕК :))
LGC е пълно недоразумение потвърждавам