За външно тяло ако говорим, мога да поспоря. По-тихо от Панасоник и Хитачи със скрол компресор аз не съм чувал. Само за ВЪНШНО говоря.
Преглед за печат
За външно тяло ако говорим, мога да поспоря. По-тихо от Панасоник и Хитачи със скрол компресор аз не съм чувал. Само за ВЪНШНО говоря.
За външно най-тихите, които съм чувал (или по-скоро които трудно чувам) са MHI ZIX, ZJX и Toshiba Daiseikai, като при 6-та серия тишината е завидна с това огромно външно тяло.
ЧЕСТИТО. Да го ползваш дълго и безаварийноЦитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
Те по принцип фуджитсу са по-щумни от дайкин, но за сметка на това са по -мощни.FTX50GV e do 7.7kw, Нокрията е 9.1кв и си чисти сама филтрите, а и ще видиш как бързо затопля след дефрост зимата в сравнение с дайкина.
Всичко ми хареса, само трябваше едни гумени тампончета, дори гумени/силиконови шайбички да сложат между стойката и външното тяло. Силиконовите шайби обират вибрациите по-добре и от гумените.
Ако обаче стената е от Итонг тухли или от кухите с прегради най-вероятно никога няма да ти трябват тампони, защото няма да има и шум.
... Добре де, къде чухте тази шумна Nocria. Колко сложени имаме и не съм чул да има шум? Камо ли повече от на Daikin. При максимално натоварване има едно по-скоро жужене, но защо гледате работата на макс? Тя има толкова запас, че няма да и се наложи да работи в този режим. При каква външна го тества на топло? Защото ако е било по-топло е нормлано малко да се измъчи.
Аз лично не съм слушал външно на Хитачи, но майстора, който ми монтира климатиците и помощника му са фенове на Хитачи (майстора имал 3 броя в дома си) и след като си свършиха работата и пуснаха климатиците, майстора беше много учуден, че на 25-цата не може да чуе компресора, а само струята въздух от вентилатора. Та щом той се чуди едва ли Хитачито е по-тихо.Цитат:
Първоначално публикувано от deian
А като казваш, че и на Панасоник външното е тихо имаш ли впечатления за шума от вътрешното?
ей сега преди час - 21 22 градуса да е навън - сложих 30 натиснах педала и почна да топли :), сега не мога да си изкривя малко по шумно е от фтх, особенно като ръчкнах и на хи поуер.
но за сега искам да видя просто дали работи а и е шумно навън, на зима, вечер ще се разбере чува ли се или не.
нямам впечетления още. малко да го погледам ден два :) и ще кажа.
Аз само от впечатления говоря. И не казах Хитачи въобще, а Хитачи със скрол. Същото се отнася и за Панасоник, но от новите няма със скрол в малките мощности.Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Какво да ти кажа за шума на вътрешното на Панасоник? По-шумно е от други, особено като се разсвирят пустите лагери.
Има няколко много значителни разлики между климатика на Fujitsu General модел NOCRIA и останалите.
1. Моделът е направен нарочно по прибран към тавана и максимално издължен напред. Това му дава възможност вътре да се поставят няколко малки вентилатора, които да въртят въздуха. А не голяма турбина като на повечето модели, която е по шумна.
2. Другото предимство е, че чрез само едно натискане на копчето филтрите се само почистват.
3. Има вграден UV филтър в нея и е изключително ефективен.
4. В момента има програма за енергийна ефективност и цената е по ниска с 20%, което си е супер!
5. Моделът е с много висок COP, което е изключително важно и харчи доста малко ел. енергия.
6. Има ауто рестарт и ако спре тока, той сам се включва
http://www.fujitsu-general.bg/cat_30_product_30.html
А,колега би ли показал,тази каскада от вентилатори-не съм виждал таквоз чудо досега? :)Цитат:
Първоначално публикувано от TexHuka
Ми сигурно няма и да видиш..... :))
здравей и добре дошъл във форума!Цитат:
Първоначално публикувано от TexHuka
няколко малки перчици в нокриата няма да видиш. мисля че има две перки в подовите на мицубиши или тошиба не ми се рови.
нито копа му е коп нито останалите неща. УВ има в доста машини дори и на европейският пазар, а за на изток да не говорим.
прав си че климатика е номер 1 :) но чудото е във външното тяло - поне за мен.
пускам и рисунка на вътрешното тяло
1 FUJITSU AWYZ-14LB NOCRIA
2 Daikin FTXS42G
въпрос на избор хябавото е че дайкина има седмичен програматор на General само най-новия им модел вече има LT
мр. дончев това класация ли е ?Цитат:
Първоначално публикувано от v.donchev
защото дайкина няма нищо общо с нокрията.
ако ще е на второ място има едно хитачи 18-ка и като парички и като перформънс. после едно лг пак 18ка. ...
дори една фтх50-ка ама до 42-ка трудно бих дал пари с тези параметри. по скоро бих рискувал с по-добра 12-ка - да кажем шарп за по-малко парички.
тази си ценова политика дайкин ще я променят на пролет с новите финансови резултати.
... А седмичния програматор за какво ти е? Или мислиш зимата да си правиш климата да спира и да се пуска? Ако мислиш да спираш машината зимата, по-добре си купи конвектор. Няма да изкара дълго!
Мега личи си че нямаш дайкин със седмичен програматор.Той може да се ползва, БЕЗ да се задава фунцията OFF :)Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
При мен в хола съм настроил таймера да променя температурата по 4 пъти в денонощие в зависимост от това по кое време има най-голямо присъствие на хора в помещението и в зависимост кой ден от седмицата е(за всеки ден си има програма)...
Не знам как го ползват другите които имат дайкини със седмичен програматор -да споделят.