Tова май, е единственият им минус! :)Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Преглед за печат
Tова май, е единственият им минус! :)Цитат:
Първоначално публикувано от justify
То цената нека си е висока, качеството струва пари, ама поне да ги има. :)
Тъй като останах объркан от всички тези тука, а и това, че всеки дърпа към своята любима марка имам един такъв въпрос. Ако си представим, че има два климатика без да уточняваме марките, на който на единия минимума му на отопление е 0.9КВ, а на другия 1.6КВ, то кой от тях би бил по-икономичен поставени в едни и същи условия на помещението, в което са монтирани.
Икономичността ти зависи от топлозагубите и КОП-а на машината.Различните машини имат различен КОП на минимум.Пък икономията за мен чак толкова не е от значение, по-важен е комфорта.
Точно-на първо място е комфорта,да не се усеща,че машината работи,останалото е на заден план.Но разбира се този комфорт,е следствие на някакви показатели и не е случаен. :Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Да, те нещата са свързани едно с друго. :Drinks:
Няма да има голяма разлика в икономичността, да не кажа почти никаква.Ако имаш 2000лв да ти кажем да купиш 10-ка тошиба дайсекай 6.Като нямаш едно мицубиши GE35VA, шарп 12GHR или едно фуджи 12 LDC.Цитат:
Първоначално публикувано от kangkang
Благодаря за мненията. Май ще трябва да се ориентирвам към ME GE35VA, нищо че има висок минимум, за разлика от моделите на Фуджи, които имат по-нисък.
Бих казл,че тука удари греда,ама не те знам какво за теб е Висок ''ЦОП''Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
дай пример.Цитат:
Първоначално публикувано от d_imige
FD 25/35/50
Sanyo EX28U - минимум 0.1 kW топло/студоотдаване. COP 6.15 / EER 6.15.
Шах и мат.
Само да не се намери някой да каже, че COP в минимума бил 2... ми като харчи 50 W в минимума, по-добре да отдава 100W - при други модели само вентилаторът е 40 W, а той както всички знаем НЕ СПИРА при отопление. 40W консумация и 0 топлоотдаване или 50W консумация и 100W топлоотдаване е по-добре?
не бях обръщал внимание - 1.5 минимум има FD25!Цитат:
но си мисля че е по-скоро изключение от правилото :) :Drinks:
Като е казал Касапа висок COP не е имал в предвид малко над 5,20 -FD25,като гледам,че едната му машина има усреднен такъв 6,31!(0,1~3,6~7,6)kw. 575w.(50~1,900)w.Цитат:
Момчета, понеже вече имам доста опит и наблюдения върху почти всякакви клими ,смятам че минимум 0.1кв. топло при -0.05кв консумация на които и да е климатик е откровена лъжа.Само да добавя че цитирания модел на Санио EX ... е и между моите фаворити за климатик и не му търся нарочно кусур.