Re:Кой климатик да избера
Цитат:
Първоначално публикувано от boy
Момчета, понеже вече имам доста опит и наблюдения върху почти всякакви клими ,смятам че минимум 0.1кв. топло при -0.05кв консумация на които и да е климатик е откровена лъжа.
Това е номера,че не е и при който и да е климатик,а сигурно Панасоник затова ги купиха-та Саньо малко да се спрат да лъжат за тоз минимум. :))
И ако не е тайна, откъде ти са наблюденията върху модел/и на саньо и кои ,за да твърдиш това,а и със сигурност си го замервал?
Цитат:
Първоначално публикувано от boy
Момчета, понеже вече имам доста опит и наблюдения върху почти всякакви клими ,смятам че минимум 0.1кв. топло при -0.05кв консумация на които и да е климатик е откровена лъжа.Само да добавя че цитирания модел на Санио EX ... е и между моите фаворити за климатик и не му търся нарочно кусур.
Всякакви 2 Тошиби и един Дайкин... Саньо някога виждал ли си?
П.С. "Блажени са тези, които без да видят, са повярвали." :Drinks:
По това което чета значи даикините кучетата ги яли щото гледам сега те под 1.2 минимум немат :blob1
Точно така е, то затова никой не ги купува и са номер 1 в света по производство на инвертори. :)
Аз това несъм казал просто следя какво се говори и всички са за по ниския минимум явно всички са фенове на тошковците :)
Всеки си гледа от неговата камбанария. Ако искаш да топлиш 12-15 квадрата, сигурно е добре да има нисък минимум, но ако помещението ти е над 20 м2, едва ли е голяма екстра?! Аз сега мисля да слагам FVXS25F в 40-45 м2, почти съм убеден, че ще се справи. :) Пък случайно ако съм сбъркал, ще сложа още един. :)
Хитачито ми има почти два пъти по-нисък минимум от Дайкин-а, но не бих казал, че съм усетил някаква разлика, всичките работят без да спират. :)
Цена качество Fujitsu General ASHB09LDC Plasma никой няма да сбърка, а за повече пари има и доста по-добри
4-те киловата номинална мощност на MSZ-GE35VA може да дойдат малко за помещение от 23m². Като мощност Fujitsu 12LDC е по-добър вариант.
valen1 - А кой от двата би бил по-икономичен?
Поръ4ах си модел ASHG12LE нов модел е за тази година , не е изпитан още на зимни условия ,попитах в Булклима за модела 12ЛД тъи като е изпитан модел и ми отговориха 4е нямало да го предлагат пове4е и затова се ориентирах към този , дано не съм сгрешил ....Ще го ползвам предимно за отопление но не като основно,за охлаждане сигурно няма да се ползва тъи като къщата е доста хладна лятото..
Забравих да спомена цена:1200лв+150лв монтаж от представител на булклима за плевен
По-икономичен по каталожни данни измерени при външна температура +7° е MSZ-GE35VA, при по-ниски температури по-икономичен ще е този, който има по-големи топлообменници, външното тяло на Fujitsu 12LDC е 3 килограма повече.
gogorog, Моделът който си поръчал е слаба машинка, а за къща още повече. Килограмите са резнати и е за стая не по-голяма от 17 m². Ако това не те задоволява и още на са го монтирали се обади и откажи климатика.
Здравейте,
Чудя се между 2 модела - fujitsu ASYG 12LEC и daikin FTX35JV. За 2 стаи 19 и 14 кв.м, които досега съм топлил с 2 мидеи 12-ки. Към стаята 14 кв.м. има и кухня 9 кв.м., в която смятам да преместя едната мидеа, за да помага на другия в 14 кв.м., когато е по-студено. Смятам да държа вратите отворени. Стаите с ПВЦ дограма, к-стъкло.
Ще съм благодарен на всеки, който изкаже компетентно и обосновано мнение. Не робувам на марки, така че съм отворен и за други предложения. Искам да се вместя в бюджет 2600 лв. за двата с включен монтаж. Мога да си позволя и по-скъпи климатици, но не ми се дават повече пари.
Тези два модела са окастрени и нямат силата на събратята си от по-горен клас. Външните им тела са с по-малък размер и са по-леки и за това са по-немощни. Не са за препоръчване. Много по-добре ще направиш ако вземеш два Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA, с този модел няма да има проблеми за отоплението.
Гледам в техническите спецификации, че номиналната мощност на отопление на Mitsubishi е по-малка от Fujitsu, а и външното тяло е по-леко.
Мисля че има грешка в изписването на килограмите. Те са написали и че се произвежда в Япония, но това си е откровена лъжа.