Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 69

Кой климатик да избера

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2011

Кой климатик да избера

Здравейте, колебая се за закупуването на някой от следните модели климатици. Желая да избера най-икономичния от тях, но същевременно да топли през зимните месеци. Колебая се между следните модели - 09LD(ще го намеря в гр.Варна), 12LEC или 12 LGC. Аз клоня към 09LD, но дали ще се справи не знам. Искам да получа компетентно мнение от разбиращите тук.
    Жилището се намира в гр.Варна, 23кв., изолация, ПВЦ дограма, ново строителство.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318163758[/time]_________________________________________________

Не мога да повярвам, че няма кой да отговори на въпроса ми!

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Кой климатик да избера

Взимай fujitsu/fuji/general 9 LD измежду избраните от теб модели.Новите модели LE, LEC, LK са с доста олекотени външни тела.

Можеш да пробваш за тази стая и:

1. mitsubishi-electric-msz-ge35va-818.html# или от вносителя на промоция

2. Панасоник-cs-cu-e12lke

3. Панасоник-cs-cu-e12jke-3

4. Панасоник-cs-cu-te12dke

5.Панасоник

Ако искаш повече от 22 градуса при температури около 0 градуса и под нула градуса фуджитсу 9LD е възможно и да не може да направи 23 градуса и нагоре.

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

LEC, е нов модел и не е зимувал. Реално няма никакви отзиви. Предвит техническите му характеристики на хартия не е никак обещаващ...Меко казано
    LGC.........Без коментар! Имам го вкъщи - пълно недоразумение.......... Има достатъчно изписано във форума.
    09LD е друга бира. Имам 12ка в хола и две девятки в гаража от лятната промоция на 1180лв. /чакат монтаж/ Стара изпитана във времето добре работеща серия. Ако избора ти е сведен до въпросните три модела, няма място за чудене! 9LD с две ръце

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

отговарям понеже ме помоли на лично.

аз съм с 18-ка на 25 квадрата, как да ти кажа да си сложиш 9-ка на 23м2? че дори и LD.
    то много ясно ще го намериш - ако се разтърсиш и 12ка ще намериш - аз LCC намерих в варна преди 2 месеца, че LDC няма да има.
    ако искаш съвета ми : 9-ка ще е малка. вземи си 12-ка ЛД.

нямам спомен за киловатите на 9-ката но ще духа 2.5 3кв топло, предвиди 1-2 кв пад зимата под 0 градуса /много отгоре отгоре но не ми се търси сега документации виж подписа/ с 1.5-2 кв как ще стоплиш тия 23м2?

ето ти тест на 9LD на минусови температури - дефростите вървят на 30-40 минути. http://www.scanoffice.se/uploads/vtt...8098-10-SE.pdf

ето ти софт да си сметнеш стаята и да видиш колко БТУ ти трябват за да се топлиш - http://www.redspotsoftware.co.nz/Dow.../SetupECLC.exe
    може да кажеш колко са излезли за да видим дали ще е 9-ка или 12 или нагоре.
    после ще измислим модела клима.

успех с избора. и дано да съм помогнал.

6. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Абе 9LD отдава 3,6кв. по номинал аз също бих заложил на 12LD

7. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

А защо точно фуджитсу???

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от p0ckata
    А защо точно фуджитсу???
    А защо не? /Отговори вожда Бял Полу-овес/

10. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Въх щом Касапа е казал значи Фуджицу да е

п.с. какво и разбирам аз от климатици де след 23 мения да не се взимат сериозно бе написал един колега в подписа си.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

kangkang, Гледам, че вече са ти отговорили, че от трите модела по-добър е 09LD, но пък той с голяма вероятност може да дойде слаб за стаята, като всичко зависи от топлозагубите на помещението, които към момента са неизвестна величина.

На евентуалният ти въпрос ако 09LDC идва малък да взема тогава 12LGC отговорът е, че и двата модела имат абсолютно един и същ компресор, като разликата при 12-ката е, че двете и тела вътрешно и външно са орязани с по 2 килограма. По-малко килограми, по-малки топлообменници за което говори и количеството фреон с което работят, при 12-ката е с 150 gr. по-малко. Ако пък някой се чуди защо тогава единият се води 12-ка при по-лоши параметри отговорът е, че софтуерно при номинал педалът на газта е натиснат повече (за компресорът става въпрос).

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

темата е във фуджицу категорията, а и човека пита за няколко фуйицута та за това това препоръчваме , предполагам.

изненадох се от това с еднаквия компресор.

при LGC са различни компресорите нали ? 9 и 12 ?

човека да каже и докъде е стигнал със сметанките.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Вален имаше предвид за 9ЛД и 12ЛГЦ, че са с еднакви компресори.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

9LDC и 12LGC са с еднакви компресори, да. 12LGC е с двуредов топлообменник на външното тяло, а 9LDC с едноредов.
    Шум вътрешно тяло: 9LDC - 21, 28, 35, 40 dB; 12LGC - 21, 33, 38, 43. T.e. 9LDC (дори и 12LDC) е по-тих от 12LGC. Ето защо:
    1) р-р вътрешно тяло 9LDC: 790x283x230 @ 9,5 kg; р-р вътрешно тяло 12LGC: 790x260x198 @ 7,5 kg. По-голямо тяло -> по-лесно отдава топлината при по-ниски обороти на вентилатора -> по-ниско ниво на шум;
    2) въздушен поток 9LDC: 290, 410, 510, 605 м3/h; 12LGC: 310, 480, 610, 750 m3/h - усещаш ли колко повече въздух ще превърти 12LGC за да докара горе-долу същата мощност? Оттук идва шума, и от по-малката турбина най-вече!
    Когато няма какво хубаво да се каже за един модел, се изтъква в рекламната брошура колко е "компактен".
    Външни тела:
    р-р 9LDC: 790х540х290; р-р 12LGC: 660x540x290 и тук идва въпросът къде отидоха 13 см ширина по-малко при "12"-ката? 13 см на височина 54 см (сметни си площта), от които можеш да извличаш топлина от околната среда липсват. И въпреки, че 9-ката е с едноредов топлообменник, той е по-голям и затова е с 2 кг по-тежка. 9-ката има 150 грама повече фреон, а именно той е "топлоносителят", прави си изводите.

Общо-взето има един основен показател - икономични и качествени климатици за отопление са с външно тяло 780х540х290 или нагоре (9-ки и 12-ки). "Базовите" модели са обикновено 660х540х290 или още по-малки. Новата Дайсейкай 6 е с размер на външното тяло 800х630х300 и тежи 41 кг!

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от kangkang

Не мога да повярвам, че няма кой да отговори на въпроса ми!
    Eто kangkang ,вече имаш доста точни и изчерпателни отговори,като остана да избереш измежду 09 и 12LDC.Като 23m². са наистина ''гранични'' за 3,6kw. номинал,но имаме и 6,1kw. максимално,а и жилището е добре изолирано и във Варна,и може да си направиш експеримент с една духалка на 2,да поработи 2-3дни(да има време да темперира стените и мебелите) и да кажеш колко градуса имаш в помещението.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При -7,-8 разликата между 9 и 12 е 300 вата.Понеже с сервизните на триото е пълна каша, имам едно на френски на ЛДС серията, на което вярвам повечко.Та то казва, че при -7 вън и 20 вътре, 9 отдава 3600 вата при КОП 2,17, а 12 отдава 3920 вата при КОП 1,91.Това за максимално отдаване става дума.

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

То и максималното отдаване,не е толкова фрапиращо на 9LDC спрямо 12ката: 6,1kw/6,7kw.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какъв климатик да избера?
    От Macabre във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 22
    Последно: 21-10-13, 23:00
  2. Какъв климатик да избера
    От vicdj във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 07-10-13, 23:38
  3. Помогнете да избера климатик
    От ElinaK във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 9
    Последно: 19-08-11, 21:00
  4. Кой климатик да избера?
    От dreamfool във форум Климатици Daikin
    Отговори: 13
    Последно: 16-05-11, 18:21
  5. Помогнете ми да си избера климатик
    От TaMo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 05-10-06, 23:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе