ASYB09LDC plasma- атова дали ще емалко или да взема ме-то ге35ва
ASYB09LDC plasma- атова дали ще емалко или да взема ме-то ге35ва
Есента реших да приключа с дървата и пепелта в къщи.
Взех (по-точно си казах условията: евтин, здрав и непретенциозен климатик) и ми монтираха Fujitsu ASYA 12LKC, за затопляне на 2 преходни стаи с общо 33м2, като вътрешното тяло е срещу междинната врата. Както и 1 китайче "Nord star" 9-ка (няма такава марка) за стая 10м2.
Двата климатика работят нонстоп от средата на Ноември. В кучешкия студ поддържаха: Фужицуто 21-22оС (при 24оС заложени), а китаеца 20-22оС при 25 заложени.
За декември-януари сметката ми беше 169лв, а сега последната (при големите студове)- 209лв.
При положение, че без климатиците месечно имам между 80 и 100лв. сметки за ток.
Защо да съм объркал?
Човека пита за климатик до 1500лв.
Интересува го това, което интересува всеки потребител: цена; надеждност на работа; справяне с отопление при ниски температури; консумация на ток.
И аз му давам отговор на потребител: как се държи конкретен климатик при тази не лека за Варна зима, какъв разход ми е дал и да, по 2-3 пъти на ден се саморазмразяваше (или на чист Български "дефрост"), а май не е на български
Както писах по-горе, казах на познат, който с това си изкарва хляба, изискванията си и според тези мои желания той ми избра климатиците. Сега не съжалявам. За толкова пари- толкова. И аз искам хиперинвертор с СОР над 5. Ама ме бие през кръста и ми миришат чорапите.
Най накрая вече сложих GE35VA добри 1ви впечатления .Дори най високата степен на вентилатора на вътр. тяло аз не я намирам за шумна. А външото за да го чуя трябва да се доближа до него или да го пипна да разбера дали работи. Искам да попитам тези който са по наясно- понеже няма антиалергичен ензимен филтър може ли да се сложи допълнително и колко би струвал? А има ли ги изобщо да се продават отделно.г А в найлончето с дистанционото имаше нещо бяло навито като "бинт" приличащо на филтър но какво е и за къде е незнам.
Здравейте ,предстои ми да си купя климатик и съм се спрял на марка Fujitsu ASYG-12LECA но видях ,че има и марка Fudji 12 LECA ,та въпросът ми е има ли разлика между двата и ако има то каква е и до каква минимална зимна температура работят ?Моля по запознатите да отговорят !!!!!!
Разликата е в надписа само и в цената обикновено FUJI го продават с 50лв. повече.