Кога излиза новата LM серия? Мнения...цени...
Здравейте,
бях се насочил към LEC серия на марките...но видях, че излиза новата LM серия която ще замести предишния модел... някой знае ли тех.дани и кога се очаква да се пусне в продажба...дочух нещо за около 20,04,2013 и за това изчаквам с покупката...
Отговор: Кога излиза новата LM серия? Мнения...цени...
много е орязана новата серия не знам на какви пари ще излезе но и 800 лв не си заслужават за 9ка .. вземи LEC докато има ..
в смисъл много олекотени тела ( а те са топлообменници както знаем ) и много занижена мощност ..
12LM
Работно напрежение: 220V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: China
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.4 kW (0.9 ~ 3.9), 11600 BTU (3070 ~ 13300)
Консумирана електроенергия: 940W
EER: 3.62 (клас А)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.9 ~ 5.3), 13650 BTU (3070 ~ 18089)
Консумирана електроенергия: 980W
СОР: 4.08 (клас А)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
а някой знае ли кога вече ще е на пазара?
и съветите LEC или LM?
Цитат:
Първоначално публикувано от
pironkov1
LEC или LM?
все тая...
Имам два 12 LECA, при -17С работят без проблеми и топлят. Само да ви питам, външното тяло, с двоен топлообменник ли е? Поне така ми се стори като махах капака да го почистя.
12-ицата да.Що се отнася до новия СТАНДАРТ ИНВЕРТОР, сиреч LMCA, е новото недоразумение на триото, в общи линии е на нивото на LLCA.Освен това по енергиен етикет има данни само за зелената зона на Европа, тоест е само за там, не за нас, дето сме в синята - http://www.fujitsu-general.com/globa...0248541-01.pdf .То бива технологии, ама с тези 21 кг външно за 7 и 9.............Фреона е по 700 грама, не ми се вижда много.
То така стана, че преди плюехте LGC а сега ще се молите за него. ;) Спрямо новите модели беше като Бентли. ;)
... Предполагам новия модел догодина ще е еднакви килограми на вътрешно и външно тяло. ;)
На там вървят нещата.Иначе в другите класове, машините са си добри.Има нова серия НОРДИК, пак LECN външно с ново вътрешно LECB, подовия LVCB и стенния LTCB/LTCN също са на ниво.Особено подовия - здрава машина - 40 кила външно и 1250 грама фреон.По каталог на подовия 9 при -25 му дават 3 кв отдаване, а на 12-ицата 3,50 кв.
Edi1, нормално е. Хората ги мислят тези машини да си ги сложиш за лятото и да те охлаждат и да работят в преходните сезони. Друг е въпроса, че българина вече е свръх беден и иска машина от ниския клас да работи като тези от високия и да я тормози зимата.
700 гр фреон , то колата ми има повече :D Подовия е интересно на каква цена ще доиде :)
Подовия LVCB ще е над 2300-2400 предполагам, ако изобщо дойде.Модела е от серията ЕКСТРИЙМ, която е на по-висока цена от стандартната серия.