Отговор: Ново Fujitsu 12LTCA - трака???
При мен тракането засега е оправено. Накратко - техникът от сервизната фирма демонтира панела на тялото за да си осигури достъп до турбината, установи наличие на свободен ход, явно по-голям от нормалното, извади втулката, гресира с нещо, сглоби и сега климатика е ОК - тракането го няма. Дали от смазването, дали от разглобяването и сглобяването нещо се намести не знам, важното е че утихна. И на човека не му се вярваше съвсем нова машина да има проблем с втулка - коментара му беше че явно винаги има първи път.
Цитат:
Първоначално публикувано от
acc
При мен тракането засега е оправено. Накратко - техникът от сервизната фирма демонтира панела на тялото за да си осигури достъп до турбината, установи наличие на свободен ход, явно по-голям от нормалното, извади втулката, гресира с нещо, сглоби и сега климатика е ОК - тракането го няма. Дали от смазването, дали от разглобяването и сглобяването нещо се намести не знам, важното е че утихна. И на човека не му се вярваше съвсем нова машина да има проблем с втулка - коментара му беше че явно винаги има първи път.
Не се плаши! Като изхвърли греста ще се разтрака пак:))Тая гимнастика дъм я играл не веднъж:))
Честита Коледа на всички!!!
Малко късно, но да напиша все пак.
Тракането отшумя. Когато дойдоха от сервизната фирма, разбира се, тракането го нямаше.,.. така и нищо не установиха.
За късмет или не (все се притеснявам да не е било симптом на нещо по-сериозно), скоро не съм го чувал този шум и позабравих за него.
Аз имам идентичен проблем с К серия на Дайкин.
В едната стая шума сам изчезна, но в другата стая си стои.
Лошото е, че на гипсокартона се появи едно спукване в полукръг, което като се замисля ще е поради напрежение от дюбелите на планката.
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikolayvarna
Аз имам идентичен проблем с К серия на Дайкин.
В едната стая шума сам изчезна, но в другата стая си стои.
Лошото е, че на гипсокартона се появи едно спукване в полукръг, което като се замисля ще е поради напрежение от дюбелите на планката.
:yikesкакъв е този климатик ,че чак гипскартона да спука ?търси причината в друго
Е той не го е спукал климатика, по-скоро е някакво напрежение при стягане на планката към стената. А може спукването да е от някакво слягване, знам ли. Но това притракване на ниските обороти определено ще е от... крив картон отзад.