Здравейте,
благодарение на форума, а също и на изключително любезното отношение на Aleksandars (за което му благодаря - да е жив и здрав),
съм вече собственик на Fujitsu 12LTCA.
Първоначалните впечатления са много добри, особено от мощността. Чакам по-големите студове, че да сравнявам с предишния.
Имам обаче едно притеснение.
Забелязах, че когато е включен на най-ниско ниво на вентилатора, по някое време започва да се чува един шум от вътрешното тяло, все едно че има нещо залепнало на "роторчето/перката" (не зная как се казва точно). Направих едно клипче, надявам се да се ориентирате какво точно имам напредвид.
Fujitsu 12LTCA - YouTube
Точната ситуация е следната: климатика е настроен за 22 градуса, в стаята е 23. Тогава предполагам външното тяло спира да работи, вътрешното продължава, но на най-слаби обороти. Точно тогава започва и шума.
Всъшност този шум го чувам и на другия ми климатик, в детската стая (пак Fujitsu, ASYA09LGC, по-нисък клас). НО там шума се появи след повече от 2 години ползване, и си мислех че е от натрупване на прах или нещо такова...дори се чудех как да го почиствам..щях да викам фирмата...
А на новия - си го има фабрично явно
Моля за съвет какъв може да бъде този шум.
Благодаря.