Отговор: Избор на климатик - моля за съвет
RE12QKE е супер климатик на много ниска цена в момента. Грабвай го, докато не е свършила промоцията, че иначе е едни 100 лева нагоре цената. Външното тяло на тази машина е от миналогодишната по-висока серия на Панасоник, а цената е такава, защото вътрешното няма всички възможни екстри като сензор за слънчева светлина и човешко присъствие.
Здравейте, предстои ми избор на климатик. Спрях се на три модела и моля да ми препоръчате някой от тях.
Panasonic CS-RE12QKE, TOSHIBA Ras137SKV-E3 и FUJITSU ASYG12LMCA.
Стаята е 25кв. санирана и с ПВЦ дограма. Може да препоръчате и други модели в този ценови диапазон. Благодаря
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Аз препоръчвам 12LMCA панасоника ще го видим на зима все пак е нов модел.
Но ми се струва че 25м2 са в повечко за 12ка по скоро сте за 14ка.
Извинявам се че се намесвам в темата, А за стая 16 м2 добре ли ще е една 9'ка?
За стаята 25м2 бих препоръчал по-корава 12-ка като Panasonic E12QKE например.
За стая 16м2 принципно да, но зависи и от стаята и от 9-ката.
Цитат:
sneka13
Извинявам се че се намесвам в темата, А за стая 16 м2 добре ли ще е една 9'ка?
fujitsu-asyg09luca
lg-cs09aq-s09aqu
- - - - - - - - - -
Цитат:
Cve7anov
Здравейте, предстои ми избор на климатик. Спрях се на три модела и моля да ми препоръчате някой от тях.
Panasonic CS-RE12QKE, TOSHIBA Ras137SKV-E3 и FUJITSU ASYG12LMCA.
Стаята е 25кв. санирана и с ПВЦ дограма. Може да препоръчате и други модели в този ценови диапазон. Благодаря
Според мен fujitsu-asyg12luca-aoyg12luc ще се справи ( личен опит )
Пиша малко късничко по темата но искам да уточня, пластмасите започват да пукат с времето (както знаем всичко си има срок на годност) ...така и пластмасата започва да губи еластичност, ...започва да се деформира с времето (разтяга се) ...зависи климатика къде е съхраняван, на какви температурни промени е подлаган преди да ти го монтират
FUDJITSU са стабилни климатици (но не абравяйте времето и температурните промени си оказват влияние)
gergovprint :21:
"зависи климатика къде е съхраняван" - ами сигурно в хале,надали ги крият в храстите,все пак нали имат и кашони:).
"на какви температурни промени е подлаган преди да ти го монтират" - а след това разликата в температурата на питата между охлаждане и отопление е над 50С.
"FUDJITSU са стабилни климатици (но не Забравяйте времето и температурните промени си оказват влияние)" - FUDJITSU обикновено пукат в началото - после пластмасите се слягат:BigGrin.
Цитат:
AC_From_Hell
RE12QKE е супер климатик на много ниска цена в момента. Грабвай го, докато не е свършила промоцията, че иначе е едни 100 лева нагоре цената. Външното тяло на тази машина е от миналогодишната по-висока серия на Панасоник, а цената е такава, защото вътрешното няма всички възможни екстри като сензор за слънчева светлина и човешко присъствие.
RE12QKE - това е добре взимай 12-ка, 9-ка е малко
Външното на RE12QKE няма нищо общо със модела Е12PKE. Сегашния RE12QKE e със външно тяло при което липсва 1/3 от външния топлобменник отстрани е задънен с ламарина.
Пак се изказваш неподготвен. Външното тяло на RE12QKE е с абсолютно същия топлообменик като на E12PKE.
Цитат:
AC_From_Hell
Пак се изказваш неподготвен. Външното тяло на RE12QKE е с абсолютно същия топлообменик като на E12PKE.
Може да лъжеш балъците дето не са виждали двата климатика ние поне сме монтирвали и двата и знам кое как изглежда.
Ти чуваш ли се какво приказваш?
И двата климатика са с прав топлообменик и са затапени отстрани.
Не те знам какви климатици монтирВаш, но престани да говориш глупости, защото аз не лъжа, а балък няма да казвам кой излиза...
3 Прикачен файл(ове)
Ще помоля да успокоите тона. Вальо, наистина грешиш - PKE e с двоен топобменник само отзад, а отстрани е затворен. RE12QKE е със същия топлобменник.
Ето и снимки:
CU-E12PKE
CU-RE12QKE
Outdoor Heat Exchanger
Компресора на E12PKE e 5RS102XNA21, на RE12QKE също е 5RS102XNA21. Стига съм писал - тези неща ги пише в сервизните и който има желание да чете.