Мнения и впечатления от Fuji Electric RSG-12LTCA ROG-12LTC + други 2 марки
Здравейте!
Искам помощ за инверторен климатик Fuji Electric RSG-12LTCA ROG-12LTC +2 други марки.
Става въпрос за търговско помещение от около 35кв.м. неизолирано на приземен етаж,южно изложение.Алуминиева дограма,голям прозорец, (3,60х1,50) и стандартна алуминиева врата със стъкла.
Интересува ме като работа и надежност този климатик дали ще се справи?
Има ли дефекти,как е като работа,общо взето какво мога да очаквам от него?
В момента съм с Midea MSR-24HRN1 ,инверторен 24” и общо взето високи сметки,доста студено като цяло климатика се оказа пълен боклук!
С доста „майстори” говорих,които ми препоръчаха да слагам хубава 12” понеже няма нужда от по-голям за това съм се спрял на тази големина.
Не искам да пускам няколко една теми и се чудя между:
- Mitsubishi MSZ-EF35VEB / MUZ-EF35VE Kirigamine Zen
- Fuji Electric RSG-12LTCA ROG-12LTC
- Panasonic CS-XE12QKEW CU-E12QKE
Благодаря предварително на всички отзовали се J
Отговор: Мнения и впечатления от Fuji Electric RSG-12LTCA ROG-12LTC + други 2 марки
само ЛТ от изброените има шанс да се справи с помещението .. аз лично обаче бих дал още малко пари за 14 нокрия
Отговор: Мнения и впечатления от Fuji Electric RSG-12LTCA ROG-12LTC + други 2 марки
Тази машина, колкото и да е добра, в 35 неизолирани квадрата, при това в търговско помещение с голяма витрина, почти сигурно е, че няма да се справи. Бих посъветвал да се погледнат General-Fujitsu 18LFC или 24LFC.
Като казвам че не е изолирано имам в предвид че няма изолация(вътрешна и външна)
но в крайна сметка е търговски обект (магазин) а не хале и нещо от сорта :)
В момента съм в въпросната Мидея,24-ка,инвертор и съм адски недоволен от нея а преди мен в самото помещение е имало 12-ка
и по думите на собственика е било доста топло.
Помещението винаги е било магазин и до сега проблеми с отоплението не е имало....
18-ка и 24-ка не са ли прекалено големи за това помещение?
Аз не можах да разбера, съвет ли искате, или кураж за избора си? 12-ка в 35 неизолирани квадрата е лудост. Освен ако нямате финансови възможности да я сменяте на 2-3 години с нова.
Съвет разбира се,кураж си имам :)
Питам понеже не съм наясно и веднъж вече "изгорях" с такъв климатик,който не ми върши работа.
Питам за по-малък понеже и фирмата,която ми го монтира и няколко други "майстори",които се занимават с климатична техника
ми казаха че 24-ка е голям за такова помещение и нямало смисъл....и понеже не им се доверявам на 100% за това питам тук дали това,
което съм избрал е подходящо или не?
За да не изгорите пак 12-ка ще Ви е малък. Ако смятате, че 24-ка ще е голям, вижте 18-ката. Лично аз за търговски помещения съм на принципа, по-добре да остане, отколкото да не стигне. Като цяло това е работа за оглед на място, но за 12-ката категоричен.
Благодаря за отговора и мненията.
Щом големината е уточнена какво бихте ми препоръчали като марка и модел,което да си заслужава?
Благодаря предварително!
General Fujitsu ASHG18LFC
Fujitsu General AWYZ14LBC NOCRIA
Samsung AR24HSFNBWKNEU Classic+
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC63HE-S1
Toshiba RAS-B22N3KV2-E Suzumi Plus
Колегите по горе много правилно са ви дали примери. Имайте на предвид че тези майстори дето ви препоръчват 12ка ще си заминат а вие ще студувате. Според мен General 18LFC ще е перфектен минимума е Toshiba RAS-167SKV-E3
12ЛТ има кажи речи 2 пъти по голямо топлоотдаване при -15 от 16 авант ..
Avant-ите са слаби, да не говорим за по-големите. Но LFC се държат повече от прилично за парите си.
A бре и аз да кажа "нещо" :конвенционален климатик fujitsu-asy18ub-aoy18ub.Ще е като чук в това помещение...
Инверторите са просто по трошливи и по -чувствителни откъм напрежение/некачествен ток.
Имам познат с 18-ка в помещение от 40 квадрата на който веднага след изтичане на гаранцията компресора даде фира... Сега е с една неинверторна Осака със сменен компресор и тя също топли доста добре.
А горния климатик е изпитан от времето и доста зими и е "чук" -няма грешка.
justify, Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC63HE-S1 отвява UB-то по качество. А ако иска и като цена може да погледне Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC56HE-S1.
Благодаря за мненията на всички,понеже нищо не ми говорят тези означения,които пишете :( да разбирам че 18" е оптимален вариянт за това помещение?