Отговор: Fujitsu ASHB12LDC вътрешното тяло бръмчи
Цитат:
Първоначално публикувано от
drakano
...Това за демонтажа и монтажа на турбината е основното което ме спира да започна сам защото ако се разбалансира при монтажа става страшно.
Изключително скромни са ти техническите познания, за да си позволиш самостоятелна интервенция в машината. Балансът на турбината няма нищо общо с темата и не е нещо, което може да се промени при демонтаж/монтаж. Това, което можеш да постигнеш е да счупиш някоя лопатка или да свалиш, без да искаш, някой балансьор. Същото могат да сторят и техници, които не са имали допир с точно такава машина. На мен ми се е случвало да ми потрошат пластмаси, преди да се откажат от по-нататъчно разглобяване. Не знам кое би те устроило повече: да си я счупиш сам или да окажеш честта на някой друг. Аз бих си потърсил човек, който е свалял такъв мотор или бих се пробвал сам. Пазарът е залят със всякакви машини, не е проблем да се смени цялата :love:
Колега за София има колега съфорумец @Mega . Защо не му пишеш едно лично съобщение? Убеден съм, че ще отстрани проблема или поне ще те упъти към човек, който ще свърши работата качествено. Другия колега, който ще ти свъши работа е @Aleksandars , но е от Пловдив. Помисли си и за комплексно обслужване на машината. Успех с ремонта!
Фуджицата се разглобяват лесно ,хващай отвертката :))
Баси темата изписахте цял роман за това че някой не му се плаща и не потърси специалист да му поправи машината. А това че в софия цените са други то и доходите са други.
Скоро и пломба за 1500лв. специално за софиянци. Ще ги стигнем европейците..:))
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Баси темата изписахте цял роман за това че някой не му се плаща и не потърси специалист да му поправи машината. А това че в софия цените са други то и доходите са други.
Точно така и трябва! При 70-100 лв. За "добър ден" на място, по-добре "специалистите" да си стоят у тях! При условие, че човекът може сам да се справи /технически грамотен е/, не трябва да им дава тези пари. Още повече, че не се знае на какъв ще попадне.
И да не се справи, винаги е активен жокера- обади се на сервиза!
Абе сякаш вие ходите на работа за слава а не за пари я стига сте се правили на божи крави. И какво като вземат 100лв тия хора от какво живеят. Той ако може човек няма да пита. Не виждате ли че постоянно някой се регва във форума я да оплюе някой я да вземе инфо на готово и повече се не вясва.
Никой не е длъжен на никого. Освен ако изрично не е поискан фийтбек.
Машината е ремонтирана от колега от форума за което изказвам благодарности. Лично видях как се разглобява и мисля че не е чак толкова трудно стига да имаш сервизното описание и да си сръчен. Разбира се има риск но аз предпочетох да го направи свестен човек който с това си изкарва хляба и не да ме цака като някои измислени сервизи.