Отговор: Мнения за General Fujitsu ASHG09LTCA/AOHG09LTC ?
Здравейте.
Имам Fujitsu 09LTCA. Oт няколко дни взе да прави по-чест дефрост (въпреки че температурите в момента са високи - 17 градуса), а принципно дефрост прави само при ниски температури около 0 градуса. Днес обаче взе да става нетърпимо положението докато накрая спря и трябва да го рестрартирам. Другото по-различно е, че при обикнове дефрост мига само зелената чертичка, докато сега мигат и таймера (в оранжево) и индикатора за икономичен режим. Прикачам видео.
Някой може ли да помогне какъв е проблема?
https://www.vbox7.com/play:d9ddd59e75
Това е индикация за проблем.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Ясно, че е проблем. Тъй като сега не е време за техници и сервизи (извънредно положение в държавата), някакви насоки, нещо да видя, да проверя?
Само да кажа, че тъй като е с вдигащ се капак и щипките са поизносени, понякога след почистване много трудно го затварям. И се е случвало като го стартирам да свети точно така. както е на видеото. Но после като понамястя щипките си тръгва и няма проблем. Преди малко го рестартирах, тръгна си, работи 3-4 мин и спря все едно прави дефрост. Този път мигаше само зелената чертичка. "Дефростира" се за 2-3 мин пак тръгна.
Какъв дефрост при +17 градуса?! Това няма как да стане.
Само индикациите за размразяване ли мигат, или се чува и шум от фреон и работи компресорът?
Може 4-пътния вентил да е дефектен и да изтърва.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Какъв дефрост при +17 градуса?! Това няма как да стане.
Само индикациите за размразяване ли мигат, или се чува и шум от фреон и работи компресорът?
Може 4-пътния вентил да е дефектен и да изтърва.
Спира изведнъж да работи все едно е спрял тока. Светят само тия лампи като от видеото. Компресорът и той спира и е тихо.
продължавай да го мъчиш и още по тихо може да стане ..
Цитат:
Maudlin
Спира изведнъж да работи все едно е спрял тока. Светят само тия лампи като от видеото. Компресорът и той спира и е тихо.
Значи не е дефрост.
Вероятно климатикът има проблеми по електрическата част платки, захранване, мотор на компресора...
Трябва да търсиш майстор, който разбира.
Това на видеото е грешка за комуникация
Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk
Цитат:
ivan74
Това на видеото е грешка за комуникация
Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk
Kaква е тази грешка?! Така свети, когато след почистване го включа, обаче щипките не са влезнали добре и капака не може да се вдигне.
Днес обаче на два пъти докато си работи изсъска, спря работа, в единия случай сам си продължи, в другия го изключих и рестартирах. След което работи няколко часа на вентилация без проблем. В момента си е на HEAT и засега няма проблем. Изобщо не мога да стопля какво беше това.
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33568&stc=1 Цитат:
Maudlin
Kaква е тази грешка?! Така свети, когато след почистване го включа, обаче щипките не са влезнали добре и капака не може да се вдигне.
Днес обаче на два пъти докато си работи изсъска, спря работа, в единия случай сам си продължи, в другия го изключих и рестартирах. След което работи няколко часа на вентилация без проблем. В момента си е на HEAT и засега няма проблем. Изобщо не мога да стопля какво беше това.
Това е от сервизното, грешка 11- комуникация
A как разбра, че е точно грешка 11, а не някоя друга от списъка?
"хвърля зарове"....Що за въпроси задавате?
Цитат:
Aleksandars
"хвърля зарове"....Що за въпроси задавате?
Какво му е на въпроса? Искам да знам! Дал ми е една таблица с кодове, които нищо не значат за мен и ми посочва грешка 11. На рационалния въпрос "как е разбрал, че е 11, а не друга" ми отговаряш "Що за въпроси задавате?". Какъв трябваше да е въпроса? Какво лошо има след като не разбирам да попитам? Вместо да ми се обясни, ме караш да се чувствам виновен, че съм попитал и че не разбирам.
Ами доверете се на човек който е много на "ти" с материята.
Цитат:
Aleksandars
Ами доверете се на човек който е много на "ти" с материята.
Няма лошо, аз не казвам, че той не е на "ти". И не го питам, за да се правя на голям разбирач. А за да имам максимално точна и изчерпателна информация относно проблема. Обаче няма нищо нередно в задаването на въпроси. Защото те не поставят под въпрос "авторитета" на разбиращите. Някои разбиращи го приемат прекалено лично все едно егото им е накърнено. Оспамих темата в опит да защитя правото си да попитам.