Отговор: Първи впечатления от ASHG12LUCA
Цитат:
Чужди машини нямаме интерес да монтираме
Нямате интерес,защото ще вземете само за монтажа,а отстъпката която дава вносителя няма как да я вземете,защото машината вече си я е закупил вашият клиент,а тя е три пъти от цената на монтажа.
Цитат:
При нас няма проблем, защото ние продаваме и монтираме
Те и много други фирми продават и монтират и след това няма проблем с гаранцията на частите.
Цитат:
Закона казва, че гаранцията я носи продавача.
Законът може да казва много работи,но практиката е друга и ти го знаеш много добре,но се опитваш да извърташ нещата.
Значи моята машина по твоята логика няма гаранция,защото е монтирана от човек,който не продава климатици.
Не знам защо въобще си търкам клавиатурата като истината няма да допадне на определени хора и всичко което съм написал ще бъде модерирано.
Естествено,...Защото това което пишеш не е вярно. Когато почнеш да продаваш, монтираш и поддържаш такава техника, тогава почни да се правиш на много знаещ, кое е практика и кое е закон. И ако продължите да пълнете темата с "писания" които не са свързани с модела от заглавието, те ще бъдат изтривани.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
Всичките са по добри ,макар че някои са на 10г :) Като мощността няма много общо с качествата надявам се ти е ясно ..
Надявам се и на теб ти е ясно, това че са произведени за пазар извън Европа не е критерии, който ги прави по добри или така защитаваният от теб нисък минимум. Посочи нещо конкретно по софтуера и хардуера на машините. Погледни си и постовете за Тошибата и колко много се оплакваш от нея. Е тези проблеми 12 LUCA ГИ НЯМА и ти го казвам като ползвател от първа ръка.
Re: Първи впечатления от ASHG12LUCA
Сравнявах по сервизни (номерата на частите) 09LTCA и 12LUCA, външното тяло е същото и при двата модела, компресор, топлообменик, трв, и т,н е еднакво, вътрешните не съм ги сравнявал но си приличат доста.12Лука е доста по-евтин от 09лтц и мисля, че си заслужава.
То излиза че за тази тежка зима смея да я нарека 12luc се оправя доста добре така ли да разбирам ☺
Отговор: Re: Първи впечатления от ASHG12LUCA
Цитат:
mystikalrs
Сравнявах по сервизни (номерата на частите) 09LTCA и 12LUCA, външното тяло е същото и при двата модела, компресор, топлообменик, трв, и т,н е еднакво, вътрешните не съм ги сравнявал но си приличат доста.12Лука е доста по-евтин от 09лтц и мисля, че си заслужава.
Хм то примерно и доматите са все домати ама един килограм е с различна цена. Моделите са различни. Lt си запазва възможностите до -20, като отдава 2,5kw.
Sent from my iPhone using Tapatalk
А при 12luc можеш ли да ми кажеш как е при минусовите градуси. Каква мощност му дават
Само за LT - 9 и 12 за luca - не
При +20 вътрешна, 12LUC запазва 3,2 кв при -15 вън, а 12LTC запазва 4,4 кв при -15 вън.Та не сравнявайте круши и ябълки, изобщо не са еднакви машините и като хардуер и като софтуер.
Re: Отговор: Re: Първи впечатления от ASHG12LUCA
Цитат:
mkukas
Хм то примерно и доматите са все домати ама един килограм е с различна цена. Моделите са различни. Lt си запазва възможностите до -20, като отдава 2,5kw.
Само, че тука доматите са брани от едно и също място, еднакви са колкото и да не ти се иска, само софтуер ги различава и евентуално по вътрешното тяло нещо. Производителите, често го правят този номер.
Сравняваме 12 лука с 09лтца по хардуер
Прав си - никак не ми се иска! Умирам от яд и не мога да спя. Еднакви тегла били равносилни на еднакви параметри и продукти!!?!!?! Или пък само малка разлика в софта!!!! Спирам с това.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a8beaf13c1.jpg
И двата климатика са много хубави, хиперинверторни 9-ки :) LT е малко по-студоустойчив.
Но не са еднакви
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Цитат:
m_dikov
Надявам се и на теб ти е ясно, това че са произведени за пазар извън Европа не е критерии, който ги прави по добри или така защитаваният от теб нисък минимум. Посочи нещо конкретно по софтуера и хардуера на машините. Погледни си и постовете за Тошибата и колко много се оплакваш от нея. Е тези проблеми 12 LUCA ГИ НЯМА и ти го казвам като ползвател от първа ръка.
ЛУКА с това мършаво топлообменниче ако го сложа на мястото на Тошибата изобщо няма да стопли помещението ... конкретно ти посочвам за японските - липсва примерно пукане на пластмаси ,минимум нисък ,вътрешните тела са луксозни и красиви а не като от зрънчо ( говоря за нови а не втора употреба пребоядисани със спрей в гараж ,аз втора употреба климатици нямам ) ,имат повече екстри за класа си и т.н. доста са разликите .. примерно W22 е среден клас за японския пазар и то 2012г ,но за разлика от ЛУКА ( който също е среден клас ) е с 30 кила външно тяло и 12 вътрешно за 7ца ,развърта се до 5.1кВ ,има самопочистване на филтрите ,има хоризонтално и вертикално моторизирано задвижване на клапите + двойно люлеене ,вертикалната клапа е двойна и с много по иновативен дизайн може да духа както вертикално и успоредно на тавана ( при охлаждане ) така и право надолу ( ако е необходимо ) при отопление ,дистанционното е много по красиво с голям дисплей т.н. ,и най важното може да работи на 130 вата с дни ( а на охлаждане слиза на 70-80 вата ) без да се натрапва ,а КОП е 5.6
Re: Първи впечатления от ASHG12LUCA
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs...485852734x.jpg
Аз разлики не виждам по най-важните части на външното тяло.Да не мислиш, че за всеки модел климатик измислят нови части, много често ползват едни и същи.