Здравейте, искам да споделя първите ми впечатления от работата на GENERAL FUJITSU ASHG12LUCA. Монтиран е на 26.10.2016 г. Сравнявам го със 7 годишно FUJI RSB12LDC PLASMA. Много добър дизайн, капака се вдига и пуска безшумно. На двата климатика имам сложени измерватели на мощност. Януари 2016 год. FUJI-то ми изхарчи най мого ток - 255 kw/h настроен е на 21 градуса постоянно. Забележките ми са основно за шум от фреон който се чува при тръгване и спиране на компресора - моля да ми кажете това нормално ли е или не - тръбния път е 2 м1 с маслен трап. В момента на отопление вентилатора на вътрешното тяло работи предимно на медим както го чувам по слух и е по шумен от FUJI-то. При външна температура 7 градуса го увеличих на 30 градуса след 7-8 мин.консумацията на ток се увеличи до 1.8 kw/h и на изхода показа температура 49-50 градуса. Измервам температурата с термосонда на мултицет. Ако поставя сондата близо до вентилатора показва 53-54 градуса. Сега остава да видим и зимата на големите студове как ще се справи. Стаята е 12 м2 като към нея е вкарана и тераса с PVC дограма троен стъклопакет и става общо 18м2 - височината е 2,50, северно изложение и по принцип е студена. На долния етаж терасата е открита и пода на кухнята и много студен. Около мен няма комшии и едната ми стена е стълбищната клетка. Имам отвор за вътрешна вита стълба към втория етаж(една стая) там където е FUJI -то което се справя много добре до момента(по мои наблюдения през ноща на минус 10-15 градуса се размразява 2-3 пъти). Едно отклонение - по спецификации LDC-то е по мощно даже от LTC серията съответно при малко по голяма консумация 22 900 BTU при разход 2,2 kw/h.
Относно шума от фреон, който за сега ме дразни доста , уж има заглушители, едни казват се трябва да се удължи тръбният път, други казват да се сложи някакъв компесаторен съд, а един познат монтажник каза, че и TOSHIBA също правят така, изтеглят фреона, мерят го на везна, пак го пълнят и на 40% от климатиците шума изчезвал. Монтажника на моя климатик ми гарантира че е вакуумиран 15 мин. с двустъпална помпа. Остава един последен вариант, когато се разработи климатика да спре и шума( или климатика).
За сега спирам да пиша, ще давам информация за консумацията на двата климатика месец за месец.
P.S. Има ли вариант и да са ми пробутали някаква фалшива бройка? По бар кода на кашона климатика е японски, но на вътрешното тяло си има малка лепенка на която пише P.R.C. Не знам дали не трябваше да си купя FUJITSU или FUJI, а се набутах с GENERAL Чакам отговори. БЛАГОДАРЯ за вниманието.![]()