Kaкто и да е,мисълта ми беше,че даваш много пари......Пари с които можеш да направиш доста други и то съвсем не лоши неща.Не знам човеко,аз честно казано и милион да имам ,не бих дал 3700 за тая дванайска за една соба само .
Kaкто и да е,мисълта ми беше,че даваш много пари......Пари с които можеш да направиш доста други и то съвсем не лоши неща.Не знам човеко,аз честно казано и милион да имам ,не бих дал 3700 за тая дванайска за една соба само .
Харесвам домашния уют !
Затова работя като се прибера вкъщи да ми е комфортно.
Дори като реших да имам дете предполагах ,че жената ще иска да сме в града и затова направих един основен ремонт на апартамента.Не ме разбирай погрешно .Нямаше нужда от ремонт .Предишния ремонт беше преди около 7-8 години.
nokria X просто няма как да е лош климатик .. първо замества един много успешен модел та надали са го засрали ( все пак не говорим за Панасоник или Дайкин ); второ ,модела е 1:1 с японския си аналог - рядко срещано ,но със сигурност говори за класа - в Япония изобщо не може да влезе в производство ако не е икономичен и тих .
Машината изглежда доста добра. Само не знам дали няма да е шумничка. На най-ниската степен 30-31db, на която повечечето време, едва ли ще седи. 39-40db на low не е особено нисък шум. Управлението на потока, обаче, сигурно е впечатляващо.
Sent from my iPhone using Tapatalk
30+ Дб. са много. Пмещението трябва да е с висока шумова среда за да не се забелязва и да не дразни или климатика да е монтиран доста далеч от обитаващите. Казвам го от опит с климатизатор с подобни шумови характеристики.
Идеята на Нокрията е да топли, който иска тишина- стои на студено!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Малко хора имат помещения за този модел.С тези бустери 9 -ката е идеален, че даже и голям за хола и спалнята ми, ма там ЛДС царува.
И какво, няма машини, които са сравнително тих и топлят ли? Все пак шумът е една не малка част от комфорта, а и цената не е изобщо ниска, за да се правят компромиси. Предходната Нокрия сигурно не е по-шумна и по-малко топлеща, докато разликата в цените е огромна.
Да споделя първи впечетления от машината (ASHG12KXCA)
Малко смесени чувства ... при вакумирането окриха дефект, дупка на една от тръбичките на топлообменника на вътрешното тяло:
Монтажистите ми предложиха да се опитат да я заварят на място (разбирасе звъннахме в БулКлима да проверим дали това е ок спрямо гаранцията).
След интервенцията нещата изглеждат така:
не разбирам от заварки но мисля, че се справиха добре.
Продължихме с вакумирането, този път успешно. Вакумираха към 10 мин след това изчакаха 20 мин да видят дали държи (държеше). Мисля, че не направиха тест с азот, а май трябваше? Монтажа беше гръб в гръб и разстоянието идваше под 1.5м, все пак ги накарах да сложат 3м тръбен път и да го навият на охлюв. (като изключим бързото вакумиране мисля, че монтажа беше доста читав)
Как да е, пуснахме го добичето разпери се като хеликоптер и задуха
Какво да кажа .. шумничка е машината но и топли много. На максимална скорост на вентилатора имам чувствоот, че ще ме отвее. Въздушния поток е доста силен.
Като цяло дживението на всичките му там клапи е плавно и безшумно. От време на време има много леко припукване на пластмаси. Външното тяло е учудващо тихо, ако трябва да съм обективен бих казал, че е една идея по тихо от вътрешното когато работи на макс.
Днес температурата навън беше доста висока (+7 градуса) така, че тепърва предстои да видим колко ще топли в големите студове.
Този пост е редактиран от tito; 19-01-18 в 22:08.
Много интересна като дизайн машина. Адмираций за монтажната група! Нека машината ти служи дълго и оправдае очакванията ти!
Честито! Със здраве да си я ползваш и да те радва дълго време! Чакаме впечатления, от понеделник го дават отново застудяване.
Поздравления !
Дълго да ти служи .
С интерес ще чакаме отзиви от работата.
Може ли малко инфо в какво помещение ще работи ?
Хол, 28 м2 / 70 м3. като две от стените са външни с два големи прозореца по 6.5 м2. (ново строитеслтво, тухла, 10 см изолация и троен стъклопакет)
Мисля с него да отоплявам и коридора който е още 10 м2 / 26 м3.
Имам още 2 стай (спални) като там ми монтираха 2 броя SRC 20 ZSX-S, изключително тихи машини! Трябва да пусна един пост и за тях.
Общо апартамента е към 80 м2
Хайде, чакаме, изглежда има какво да напишеш.
12-ицата ми се види големичка за помещението ти.