Отговор: Новият модел на триото KGTA
Благодаря.
Имам още един въпрос ако някой има идея. От къде "дърпа" въздух вътрешното тяло? Тъй климатика е на 8 месеца и вече имам слой прах по турбината, което не ми харесва.
Ако е само отгоре филтрите са доста ситни и ги чистя редовно и ще е странно.
Пробвах се да направя снимка, но е много трудно, телефона не иска да фокусира турбината. https://ibb.co/3NpCQFx Трябва ли да ме притеснява и как може да се почисти турбината.
Климатика иначе си топли нямам оплаквания, но и при положителни температури 1-4 градуса прави 3-4 дефроста на ден, не знам колко е нормално. Не са много дълги, по макс 5 минути да са.
За колко време е успял да брадяса така?
Това по турбината прилича на гъби.
Пердета, килими, губери и т.н. основно при ползване на охлаждане.
Ако се спира и без ”подсушаване” на вътрешното - още повече.
На лято го погледни пак.Сега нищо още не му трябва.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Това по турбината прилича на гъби.
Това е от режим на охлаждане и не подсушаване на вътрешното тяло.
От кога го имате този климатик, моя е от първите, вече го имам 1г и 9м и само филтрите съм чистил, няма и прашинка. Пушач ли сте какво как успяхте така да го напълнете с прах.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Цитат:
dimitar3
Благодаря.
Имам още един въпрос ако някой има идея. От къде "дърпа" въздух вътрешното тяло? Тъй климатика е на 8 месеца и вече имам слой прах по турбината, което не ми харесва.
Пробвах се да направя снимка, но е много трудно, телефона не иска да фокусира турбината.
https://ibb.co/3NpCQFx Трябва ли да ме притеснява и как може да се почисти турбината.
Климатика иначе си топли нямам оплаквания, но и при положителни температури 1-4 градуса прави 3-4 дефроста на ден, не знам колко е нормално. Не са много дълги, по макс 5 минути да са.
Има начин да се почисти, прегледай темата за профилактика
Климатика е само на 1 охладителен сезон на практика, т.е зле е положението.
Не съм пушач. В стаята явно има някакъв източник на прах, но реално няма нито пердета нито нещо на пода и не мога да разбера от къде идва.
За неподсушаването след охлаждане - това определено е така, тъй като нямам идея как става това. Бихте ли ми казали поне за следващия сезон да знам. Зимата попринцип смятам да работи 24/7.
Аз лично не бих чакал профилактика до лятото, щом дефроства при положителни температури.
Цитат:
dimitar3
Благодаря.
Пробвах се да направя снимка, но е много трудно, телефона не иска да фокусира турбината.
https://ibb.co/3NpCQFx Трябва ли да ме притеснява и как може да се почисти турбината.
малеее човек ! признай си не почистваш филтрите нали ? от 3 години имам LMCA, а от 2 год. KGTA няма и 1 грам прах. Снимката ме шокира !
Цитат:
dimitar3
За неподсушаването след охлаждане - това определено е така, тъй като нямам идея как става това. Бихте ли ми казали поне за следващия сезон да знам. Зимата попринцип смятам да работи 24/7.
Лятото предприех тактиката всяка вечер, след приключване на охлаждането, пускам климатика да работи на отопление за 10-15 минути. От тогава нямам плесен по турбината. При нас влажността лятото е много висока, преди, когато спирах климатика без да суша вътрешното тяло, турбината ставаше като твоята след около месец.
Тази мръсотия е в следстиве от летния конденз, а не от прах.
Цитат:
dimitar3
Климатика е само на 1 охладителен сезон на практика, т.е зле е положението.
Не съм пушач. В стаята явно има някакъв източник на прах, но реално няма нито пердета нито нещо на пода и не мога да разбера от къде идва.
Ето тук имаш и екстра за изсушаване, но може и на вентилатор за поне 10 - 15мhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b8637e333e.jpg
Тя екстрата май е за изсушаване на въздуха в стаята.
Пускайте си климите по 20-30мин. на вентилатор, след режим охлаждане, за да изсуши ТО и турбината и да не се образуват подобни бради или поне в по-малко количество ще са.