Отговор: Новият модел на триото KGTA
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Не съм засичал дефрост алгоритъма при по-новите модели. На по-старите го имаше по сервизните. Може да има размразяване на брой он/офф цикли?
При мен при три, четири градуса климатика не влиза в on, of цикли
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Новият модел на триото KGTA
Цитат:
dimitrin6405
При мен при три, четири градуса климатика не влиза в on, of цикли
Значи нещо друго го кара. Сетих се. Може би е дефрост по работа на компресора, под определена температура. Старите Фуджаци имаха такова условие за дефрост.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6cc1b58f36.jpg
Тоест, ако отчете темп. на външния ТО от -3гр надолу, прави дефрост на 4ч. работа на компресора, независимо дали е натрупал скреж или не. Ако температуритата на външния ТО, при която да пуска такъв контролен дефрост, е зададена по-висока, то тогава може са прави дефрости при положителни външни температури. Може и датчика на ТО да отчита грешно или да е софтуерен бъг, да стартира таймера при по-висока температура на външния ТО.
Цитат:
rosswen
Значи нещо друго го кара. Сетих се. Може би е дефрост по работа на компресора, под определена температура. Старите Фуджаци имаха такова условие за дефрост.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6cc1b58f36.jpg
Тоест, ако отчете темп. на външния ТО от -3гр надолу, прави дефрост на 4ч. работа на компресора, независимо дали е натрупал скреж или не. Ако температуритата на външния ТО, при която да пуска такъв контролен дефрост, е зададена по-висока, то тогава може са прави дефрости при положителни външни температури. Може и датчика на ТО да отчита грешно или да е софтуерен бъг, да стартира таймера при по-висока температура на външния ТО.
Не мога да кажа, понеже не винаги го прави. По някога минават дни без такъв дефрост. Когато го прави е точно между три и четири градуса, рядко и без причина.
Цитат:
dimitrin6405
Не мога да кажа, понеже не винаги го прави. По някога минават дни без такъв дефрост. Когато го прави е точно между три и четири градуса, рядко и без причина.
Просто се опитвам да си го обясня логически. Не казвам, че 100% е така. Трябва да се знае алгоритъма, за да е ясно каква е причината да го прави.
Цитат:
rosswen
Просто се опитвам да си го обясня логически. Не казвам, че 100% е така. Трябва да се знае алгоритъма, за да е ясно каква е причината да го прави.
Да ясно е че има причина, но каква е не знам. Мисля си че е заложено в алгоритъма, но защо ще го правят, навярно има защо.
Цитат:
dimitrin6405
Да ясно е че има причина, но каква е не знам. Мисля си че е заложено в алгоритъма, но защо ще го правят, навярно има защо.
Случват се понякога недосмислици. И невинаги е при всички бройки. Ако е от дъжд на вятър и в студа го прави рядко, и при нужда, няма поводи за притеснение.
Тук е описан дефроста. Много ме съмнява да е паднала температурата на топлообменника под -3градуса, когато навън е +4 и нормален режим на ползване.
Новият модел на триото KGTA
Цитат:
bobivg
Тук е описан дефроста. Много ме съмнява да е паднала температурата на топлообменника под -3градуса, когато навън е +4 и нормален режим на ползване.
Със сигурност не е, особено при работа около минимума. За това допускам, че може са е грешна информация от датчика или да са променили стойността в алгоритъма, да е по-висока от -3гр. Може да е грешка само при някои бройки.
Серия КГТА е пълен БОКЛУК!
Може да не е монтиран както трябва или да е в грешната стая.
Иначе е бая скъп.
Цитат:
BULLDOG
Серия КГТА е пълен БОКЛУК!
Някой ватметър закачен имаш ли на него?
Гледам че си се оплаквал от дефрост 15-20мин.
Засича ли го или на усет го казваш?
Странно дълъг.
Ако е веднъж - два пъти може, ако има силен вятър да речем и ниска температура.
Монтиран е добре!Имам пет климатика Ceneral / от старите модели/ и съм много доволен.Но серия КГТА на Дженерал не става.15-18 минути дефрост е пълна излагация за марката:BigGrin Ще заменя стенния климатик /КГТА/ с подов /12 LVCA /.
Здравейте, някой би ли ми казал какво ознавачава като най-лявата лампа на климатика мига и климатика издава сравнително неприятен звук и не духа? Навън е 2 градуса.
Цитат:
dimitar3
Здравейте, някой би ли ми казал какво ознавачава като най-лявата лампа на климатика мига и климатика издава сравнително неприятен звук и не духа? Навън е 2 градуса.
Дефрост /размразяване /