Отговор: Новият модел на триото KGTA
Indoor fan running rules
When the compressor is on, the indoor fan can
be set to high/med/low/auto/mute.
When indoor unit coil temp. is low, the anti-cold
air function will start and indoor fan motor will
run at low speed, the speed can’t be
changed ,when the temp. is lower than setting
value, the indoor fan motor will stop.
When the indoor temp reaches the setting
temp., the compressor will stop, the indoor fan
motor will run at the minimum speed or setting
speed.(The anti-cold air function is valid).
The indoor fan is controlled as below:
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
Брех, че странна повреда. На най-слабата всичко работи, на останалите не!
Най-логично ми изглежда като разлепен магнит в мотора.
Без измерване, не мога да отгатна платка ли е или мотор.
Или не съм се изразил правилно или не ме разбирате! В ръчен режим на превключване работисамо на най ниска или най висока, т.е на ниска си духа и като мръдна чертичките минава на по силно духане, което е едно и също на всички останали чертики след най ниската. А би трябвало всяка чертичка да е степен нали така?
В автоматичен режим не съм забелязал да променя скороста на въздушния поток освен неговата температура все едно си духа на една и съща степен предполагам най висока ама не съм 100% сигурен дали е най висока понеже реално имам само две в ръчен режим :BigGrin
Ако пишеш по-грамотно и използвайки препинателни знаци, може и да те разберем.
Пробвахте ли в режим вентилация както написах?
Най-вероятно духа на 2 степен, но понеже 1степен е фрапантно по тиха, затова не се прави разлика с другите степени...
Новият модел на триото KGTA
Цитат:
ivan9494
Най-вероятно духа на 2 степен, но понеже 1степен е фрапантно по тиха, затова не се прави разлика с другите степени...
И аз така предположих, още в началото...
Да сбъркаш втора с максимална, хммм.
Ти каза бичи на максимум, а не на друга скорост. Както и да е!
При Фуджи не може точно така да управляваш вентилатора.
Задай 30гр., всичките черти на вентилатора, изчакай 7мин.
Ще видиш коя е максималната и вече можеш да си пробваш степените дали работят.
Само по слух по външно тяло, като го чуе ще може да каже дали е на максимум климатика.
Благодаря за изказаните мнения! Не съм пробвал в режим FAN, понеже тези дни на това студено време не ми се експериментира. Като има развитие по въпроса ще пиша.
Цитат:
ccankov73
Ако пишеш по-грамотно и използвайки препинателни знаци, може и да те разберем.
А и отивам да запиша Българска филология да ме разбират някои участници във форума.
Шегувкам се, известно ми е, че съм неграмотен! :o
Оказа се, че в режим FAN степените на вентилатора си функционират всички и ги различавам отчетливо! И като вече знам как духат и четирите, определено в режим на отопление има само два режима най слабия и може би не най високта но една степен преди високата (четири чертички).
Странна птица е това - ASHG12KGTA. Интересно ми е дали и други притежатели на този климатик, имат същите наблюдения върху вентилатора на вътрешното тяло.
Както и да е така ще си го ползвам пък лятото ще го видя в режим cool как ще бъде. Може би firmware така си го кара да работи, знам ли как е еле съм неграмотен.
Благодаря за менията.
Пробвай да го оставиш на 2 чертички и изчакай малко. На някой модели турбините им работят със забавяне за да не се получава претопляне/преохлаждане на струята.
Цитат:
satchy
Оказа се, че в режим FAN степените на вентилатора си функционират всички и ги различавам отчетливо! И като вече знам как духат и четирите, определено в режим на отопление има само два режима най слабия и може би не най високта но една степен преди високата (четири чертички).
Странна птица е това - ASHG12KGTA. Интересно ми е дали и други притежатели на този климатик, имат същите наблюдения върху вентилатора на вътрешното тяло.
Както и да е така ще си го ползвам пък лятото ще го видя в режим cool как ще бъде. Може би firmware така си го кара да работи, знам ли как е еле съм неграмотен.
Благодаря за менията.
Абсолютно същата работа и при мен с една Лука 09 на 5 години и половина. Първо си мислех, че нещо си въобразявам и не мислех да пиша за да не ми се смеят и гаргите. При мен това е гарнирано и от един много "приятен" шум, който не мога да разбера дали идва от външното тяло и се предава чрез вибрации по стената или е от турбината на вътрешното. Тази марка климатици определено не е за спални.
Абе аз не се оплаквам от климатика, като цяло не никак зле, а е и икономичен! Просто ми бе интересно (притеснявах се) дали не е проява на дефект това което описах, но след съветите за проба особено на zxc0, за което му благодаря вече знам и съм спокоен, че нямам проблем. В режим отопление го сетнах на 27 градуса (повече от 23.5 не ми се налагало да задавм до сега) климатика си регулира степените в ръчен режим, ясно и отчетливо без закъснение! Обикновено държа вентилатора на auto 22 или 23 градуса и явно за тази настройка алгоритъма на работа си е такъв. В auto режим на вентилатора не слиза при мен никога на най ниската степен, или може и да слиза но при определени условия и това ме подведе да си размишлявам в грешна посока. Благодаря още веднъж!
На Ауто, мисля не му е разрешено да слезе на минимум(1-ва), според сервизното. Нямам такъв и не мога да съм сигурен.
На друга фиксирана степен примерно 2,3,4 е възможно да влезе сам на 1-ва.
Ако, духа на втора и темп. на питата падне под 32гр., ще падне на 1-ва
Ниска зададена, ниска външна и ще влезе!