Сложи един термометър горе при тялото и виж там колко градуса е.
През колко време прави дефрости сега?
Сложи един термометър горе при тялото и виж там колко градуса е.
През колко време прави дефрости сега?
98% от продажбите ни са на дженерал много бройки са и никога не сме имали оплакване от не топлеща машина. Проблема вероятно е в кофти монтаж. А и никога не е имало климатик от марката с малко фреон само в един случай беше напълно празен.
Към AntonSh:
Колега, гледам , че климатика е на втория етаж на къщата. Демек над него има въздух и керемиди. Стените на къщата са само с мазилка, без изолация. Ако предположим , че тавана ти е гол бетон , без изолация, с дебелина примерно 12см само от тавана имаш 3.0 KW непрекъсната загуба. Не смятам загуба от стени и прозорец. Ако предположим също така, че къщата е вила и не се живее там непрекъснато, то СЛЕДВА , че няма как да стоплиш това нЯщо с този климатик.
В сметката взимам външна -5 гр. , вътрешна температура 20 градуса, стая 11м2 . Загубите на прозореца и стените не слагам въобще, които хич не са малки ( не знам каква е дограмата) . При външна температура +5 градуса загубата от тавана ще е наполовина и ще стане работата. Ако залепиш поне 2см фибран (примерно) на тавана ще се родиш. Сега топлиш тавана , обзалагам се , че ако залепиш термометър на тавана ще ти стане лошо....
Всичко е така , ако са правилни предположенията ми по снимката. Ако не са - напиши това - онова за да коригирам загубите.
п.п. Климатикът ти е 4,0 KW , толкова поне са ти и загубите = не се получава !
Поздрави !
Ами дограмата е пвц. И да, отгоре е гол бетон. Всъщност не е точно на втори етаж, отдолу е мазе, перално и стая за котел на твърдо гориво. И къщата си е вила - не живеем постоянно тук. Другото нещо, което искам да кажа е какво стана днес с техниците. Идват днес сутринта, казват ми да го пусна на студено и закачат манометър - показва 6 бара налягане като работи на най-голямата си мощност(аз седя със сешоар да „лъжа” датчика). След това викат дай на топло на 30- показва 23 бара налягане пак на макс. Викат еми то нямало много фреон. Е щом е нямало какъв е смисъла да доливат сега, като ще отиде на кино. И отговора беше, че било много студено да се види откъде тече и щели да дойдат в понеделник да го свалят да го носят в сервиза да видят какво се случва. Изключих го и се преместих в другата стая при Панасоника, който работи безотказно. И така, чакам до понеделник да видя какво ще стане и пак ще пиша тук. Исках друго нещо да попитам - това с изолацията как трябва да стане (може ли снимки да видя горе долу) и колко ще струва самата работа (фибранът)? Благодаря предварително!
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Най-готино става с окачен таван от гипскартон и вата. Има и други начини - лепене на фибран и шпакловане и т.н.
При теб може да стане и още по-лесно...Ако на тавана има възможност нареждаш листи стиропор...Може да си вземеш 15м2 стиропор примерно с дебелина 5 см и просто да ги подредиш над стаята без лепене .
За тези, които четат темата: това налягане дали е нормално?
Човек, откъде ги изкопа тея балъци?!Щом толкова време не могат да накарат 12-ка фуджицу да стопли 11 квадрата стая, значи всички екземпляри в тая скапана климатична фирма са ебати щетата.
Нормално-интелигентен човек, който е с акъла си и има понятие от хладилна техника, щеше да ти реши проблема за около 20-30 минути на място без да сваля каквото и да било.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 02-04-20 в 15:43.
Така ми се иска да им го върна, ама даже и гаранция не ми дадоха, уж викат, че ще я донесат. Нищо лично към хората, ама са големи идиоти. И ще чакам до понеделник, щото видиш ли на хората им било студено сега да се занимават с мен. Ми то и на мен ми е студено , като си седя вкъщи сега, въпреки, че платих за тая услуга за монтаж+климатик, ама никой не го бърка...
Е сега се ядосах, много. Обаждам се на собственика на фирмата, който направи монтажа и му казвам в понеделник, като дойдат да ми донесат гаранцията, и че нали неговите подчинени са казали ,че ще дойдат да го оправят. И думите му бяха: „Ама кой ти е казал, че ще идва и защо?”. Бесен съм. Това са абсолютни безхаберници. Защо изобщо им се доверихме... И сега реално ако не дойдат няма какво да направя,седя на студено и се моля да се стопли... Не мога да повярвам! И сега без гаранция не мога да докажа нищо, дори и жалба не мога да подам... Моля за съвет!
ЕМСИ КОМФОРТ ЕООД
Този пост е редактиран от necata2; 02-04-20 в 18:29.
Нима има и други случаи? Последните 2 седмици като звънях собственикът казваше: ”на авария съм”, а това говори много ...
Здравейте дайте тел. за връзка на лични и ще ви помогна с казуса .
Този пост е редактиран от Aleksandars; 02-04-20 в 19:29.