Странен звук от General 12LMCA
Здравейте. От извесно време забелязах нетипичен шум от външното тяло на Generala-ми 12LMCA. Според мен звука идва от мястото, където е разположен компресора и наподобява нещо като удряне или чукане. Натисках навсякъде по външното тяло за да видя дали ще изчезне чукането, но уви все го има. Установих, че започва да се чува, когато компресора увеличава оборотите. Като цяло няма никакви проблеми с работата на климатика, който все още работи на режим отопление. Качвам и едно видео от снощи на който се чува звука.
https://www.youtube.com/watch?v=Eixu...ature=youtu.be
Ще се радвам на всякакви съвети и мнения за разрешаване на проблема.
Отговор: Странен звук от General 12LMCA
Все едно фуражомелка работи,без да се обиждаш.
Викай фирмата която ти го монтира,по мой спомен май беше Велев клима Плевен
За друга фуражомелка, тавата има борд/подгъв около един сантиметър. Наслагах няколко парчета балатум между топлообменника и този борд. Горе долу стана приемливо.
Не знам на този модел как са нещата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Genadi80
Все едно фуражомелка работи,без да се обиждаш.
Викай фирмата която ти го монтира,по мой спомен май беше Велев клима Плевен
Ако помещението си е за Амбър и господ да викане няма да му помогне с ЛМСА. Ако беше го сменил с ЛТ нямаше да пише сега.
Стига сте разводнявали темата на човека има проблем ще се намери и решение... късмет
До колко си спомням преди този 12lmca имаше едно Gree което също беше проблемно
Мисля, че бе висока консумация
Цитат:
bobivg
Ако помещението си е за Амбър и господ да викане няма да му помогне с ЛМСА. Ако беше го сменил с ЛТ нямаше да пише сега.
Помещението е 14 кв., външната е +10, но на жената й е все студено, та за това все още през нощта го пускам на топло. Проблема е това тракане, което се появи от скоро. Иначе звука на "фуражомелка" си е така още от самото слагане на климатика. И както някой преди това написа - смених Гриито с този Генерал от Велев клима. Вече втора зима работи и топли без никакви проблеми. Единствено това тракане, което се появи от скоро ме притеснява. Консумацията на Генерала в студените дни е около 1000-1200 вата, като сега е около 300-400. Преди време сложих в другата стая на къщата 12LMCE, при него външното тяло работи доста по-безшумно.
Не знам защо трябва да научавам за проблем на клиент от форума. След като същия има гаранционна карта с телефоните ни.Или с посещение в магазина да ни потърси. Относно поста си противоречи че шума бил от монтажа още а сега се появил.Ако е имало шумове той няма да подпише гаранционната карта че приема.
Това помещение е изнасилвач на климатици. Казах ти, че ще пишеш пак.
1200 вата в по студените дни!!! Това не е ли по към максимума?
Цитат:
VeleV.Klima
Не знам защо трябва да научавам за проблем на клиент от форума. След като същия има гаранционна карта с телефоните ни.Или с посещение в магазина да ни потърси. Относно поста си противоречи че шума бил от монтажа още а сега се появил.Ако е имало шумове той няма да подпише гаранционната карта че приема.
Не съм писал за проблеми и изобщо за каквито и да било шумове откакто е сложен климатика. той така си работи от първия ден. Всичко бе монтирано и направено както трябва - тръбен път 3 м, вакуум на системата, всичко бе направено от Велев. Тракането се появи от скоро, но климатика две зими поред топли без никакви проблеми ледената стая а и не само нея. Сметката ми за ток сумарно за 6-7 месеца е 100-тина лева. Така, че съм много доволен от машината и даже съм я препоръчал на доста мои познати конкретно този модел.
Цитат:
VeleV.Klima
Нормално, сега виж колко акъл ще ти дадат тука. Стъпка по стъпка какво трябва да направиш. ;)
Какво му пречи на човека да пита тук? Нали за това е форума?
Както се каза, който иска да чете, а пък който иска да дава смислени отговори.
Цитат:
the inquirer
Какво му пречи на човека да пита тук? Нали за това е форума?
Както се каза, който иска да чете, а пък който иска да дава смислени отговори.
Човека може да си пита каквото иска, но преди това е редно да се обърне към фирмата която го обслужва нали? Велев е прав, някак си не е редно да научава случайно от форума?