Re: моля за горещ съвет:Haier 9BTU или Hitachi 10KH
  От кой град си? За над 1200лв се взема Даикин 35-ца, а на теб ти трябва 25-ца. Ако 25-цата е над 1200лв явно са големи мошенници. А по въпроса с Мистубишитата има два вида митсубиши, съответно се продават от различни фирми. Митсубиши електрик и Митсубиши хеви индустрис. Първите са по-евтини. Хевитата наистина са скъпи. 
  От Ямбол съм.
Точно с М. Електрик се свързах, като това са тяхните цени (на КлимаКом по -точно) за облстта, при това с 5 % отсъпка :-memnon. Обикновенните само присъстван на официалния каталог, като не се доставяли за БГ....
Даикин представители за Ямбол няма и затова се свързах с магазини от Сф., но там вече става сложно с транспорта, доставка и т.н.
Та това имах впредвид с предложените от безшумни варианти за монтаж... за съжаление в Прованса нещата винаги изглеждат и са на практика по-сложни отколкото в големите градове...
  Здрасти ,
аз от климатици много много не разбирам , но с четене тука алабала и си взех един Генерал от http://www.bulclima.com  .
Та като гледам имат и оикновени модели Генерал , имат и Партньори в Ямбол .
Ако искаш провери за какво става вапрос :blob1
  http://www.bulclima.com/bg/product/3...teristiki.html
Това изглежда добре но го дават за отопление , по книжка само до -5 градуса .
  Благодаря, 4ARLZ. Ще го проверя колко пара е.
А иначе май не е от най-безщумните, защото външ. тяло е 46 Дб., а на Хитачито е 48 Дб., всичко зависи дали си струва от цената :detective:
  46 е външното , вътрешното е 26-29 . Поне по книжка де :)
Не че 26-29 е малко :god
  Аз съм с ХИТАЧИ 10-тка от серията Н2.Препоръчвам ти го, работи вече над 7 месеца без грешка, тих е, топли и охлажда много добре, инверторен е , ДС, с ротационен компресор.Сега гледам, че има и 8-ца от тази серия, при същите технически характеристики/говоря, като машина/.Бриза, след като спре работа компресора и продължи да се върти турбината не се усеща и не създава дискомфорт.
  Да, да имах напредвид външното тяло, което е 46 Дб. и е по-важното в случаят, тъй като ще се спи в тази стая (детска), а външната пита буквално ще е над главите ни монтирана, само че от външната страна :)).
Сега е момента да запитам, къде е по-удачно да се монтира външ. тяло от горна страна или пък по-надолу ( да речем на нивото на пода, т.е. м/у съседа и нас. Дефакто, над неговите и под нашите прозорци.) 
А казваш, че тази серия на HITACHI RAS/RAC-E08H2 или RAS/RAC-E10H2 е успешна, така ли? А не можах точно да схвана" Бриза, след като спре работа компресора... " -> каво искаш да кажеш с това бриза ? Имаш впредвид 'Бриз' като вятър илинещо друго ?
И не е шумен, няма пукане на пластмаса или пък друг някакъв шумен дискомформ, който евентуално би затруднил съня ?
Поясни, моля :god
  Под бриз имам предвид, че когато достигне температура, компресора спира, а турбината продължава да се върти на бавни обороти.Та потока, който се получава не създава дискоморт, защото при много други климатици се усеща хладната струя.Ами явно е успешна, поне 10-тката, защото нея имам.Но сигурно и 8-цата е успешна.При нея бриза ще е дори и по-слаб и ще е по-тиха и с по-висок КОП.Външното тяло не се чува през стената, но все пак не ти препоръчвам да е точно над главите.Измести го колкото може настрани.ХИТАЧИ-то не пука, поне моя.За сън ще е добре на най-ниската степен на турбината, почти не се чува.Аз в спалнята имам ОСАКА СБП 12.Инвертор е и е малко-по-шумен от ХИТАЧИ-то, но не ми пречи.
  Бладодаря ти много за подробното инфо. edi1. 
Ето то с моя пусти късмет, кажи речи се самонавих и почти реших да е инверторното Хитачи ЕН1/ЕН2, ама като се порастърсих тук и там, се оказа, че 8 от серията Н няма или скоро няма да бъде внасяна...Кофти тръпка :yikes.
Ще траябва хубаво, ама хубаво да си помисля за 10-ката, която ти изложи, но цената + монтжа ще ми е малко горница ...
  На ТЕХНОМАРКЕТ-а няма ли 8-ца.Гледам, че има.
  ами да така пише, но като се свързах с тях ядец :095: НЯМА!
Ако имате инфо. за някой дилър на Хитачи с 8ЕН налична някоя бройчица, наблизо в южна БГ, моля дайте координати. ..
Имам предвид в Сливен, Ст. Загора или Бургас... :help
  Що не звъннеш на този при който си харесаш климатик и не го питаш дали може да намери оторизиран монтажник за твоя град?За 1000 лева всеки търговец ще се напъне да намери такъв,поне аз бих го направил.Другия вариант е да ходиш по фирмите за монтаж в твоя град и да ги питаш ако не купиш машина от тях и ти я монтират те дали ще признаят гаранция.С тия монтажи е много зле работата защото все са заети,все няма хора и т.н.Лично аз съм го изпитвал няколко пъти и работата е много тегава,все с мъката и много нерви.
   Цитат:

Първоначално публикувано от dragozow  
 Що не звъннеш на този при който си харесаш климатик и не го питаш дали може да намери оторизиран монтажник за твоя град?За 1000 лева всеки търговец ще се напъне да намери такъв,поне аз бих го направил.Другия вариант е да ходиш по фирмите за монтаж в твоя град и да ги питаш ако не купиш машина от тях и ти я монтират те дали ще признаят гаранция.С тия монтажи е много зле работата защото все са заети,все няма хора и т.н.Лично аз съм го изпитвал няколко пъти и работата е много тегава,все с мъката и много нерви.

Ако питаш мен , най-добре този от който се пазарува той да монтира.
Да няма после - ма те са го сложили калпаво , а от другата страна - той е бил така при доставката :095:
Но все пак всеки си има мнение :jamaika

Воаля това е :yahoo: ! Напазарувах най-сетне :ole.
Обадих се на центр. тел. за клиенти в ТМ и оттам ме увериха, че има инверторни 8-ци от Н серия в мрежата им, като после явно насметаха тяхните консултанти-разбиратели и ме пренасочиха към Сливенския ТМ, а пък оттам изкочиха изневиделица 2 бройки HITACHI RAS/RAC-E08H2 набързо...
Тотал: 859 лв. + 130 лв. за мотнаж (надявам се!) + 10 лв. транспортни до Сливен и точно 1000 лв. :taz
М/удругото на този инверт. модел не пише, че е от Китай, Малайзия, а пише на кутията многозначително, че е асемблиеан в Европа.
Дано да излезе читав и сполочлив избор, а също и да е тихичък за малкия :god 
След монтажа, ще пиша за първите си впечатления от климата...