Здравейте отдавна не съм писал, може би щото не съм имал проблеми. Та така горд притежател съм на два броя от споменатият просволут хипер инвертор на Хаиер 12HV03/R2D(SDB), за единия се оплаквах миналата зима но с въпросния не съм имал проблем от монтирането му преди 2,5 години.
Проблема е следния при последните жеги лятото машинката взе да изключва на високи обороти, след като захладня я пробвах и на отопление резултата е същия. При включване бързо вдига оборотите на компресора за да си докара зададената температура но на 2/3 от мах. обороти компресора изключва от раз, око успея да я излъжа с малки температурни разлики (реална/зададена) машинката се кротва на ниски обороти и си работи. Несъм клима спец ама съм електричар така че измерих тока при изключване и се оказа че не константна стойност a в рамките на 4-4,6А или в активна мощност 600-700W при максимални 5.3А и 1100W в режим на охлаждане (обявени, а и потвърдени от втория ми Хаиер). На дисплея няма индикации за грешка (а без да се хваля знам че ги изписва) външното тяло не съм го отварял да видя дали мигат светодиодите кодирано малко по-трудно ми е щот виси на шпилки от тавана на терасата, но не е невъзможно.
Надявам се да дадете някакви съвети че с този модел и сервизните специалисти не са много наа ти. А идват студове в това състояние не върши работа.
Забравих да кажа, че като изключи след 2 минутки отново тръгва и така безкрай ....претоварва изключва претоварва.....