Климатика е на около 5 год. (не е в гаранция)
Турбината на вътрешното тяло е дебалансирана и климатика шуми като трактор. Моля за идеи какво може да се направи.
Иначе до момента съм направил следното:
- всичко е почистено идеално ,няма и грам прах или налепи
- проверих лагерите на двиг. и от ляво на турбината - нямат никакви луфтове(смазани идеално) , не опира никъде
- балансиращите пластини са на място или поне не си личи някоя да е паднала, турбината е здрава без отчупвания
- всички гумени тампони са в добро състояние - в сглобено състояние няма луфтове
Като завъртя на ръка перката се забелязва как цялата плавно се движи с част от мм нагоре надолу и при малко по големи обороти явно се усеща , че вибрациите и шума са в такт с това "люлеене" .
От вс. изписано по-горе съм на 99% сигурен,че с едно балансиране ще се оправи и тук удрям на камък защото няма как в домашни условия да се направи това.
Ще съм ви благодарен на всякакви идеи , защото направо съм се видял в чудо от тоя шум
Може би да питам в сервизите за климатици има ли начин да правят баланс на турбини ; или на стругар да я нося - дори се хванах да мисля за баланс машините при вулканизаторите :rolleyes: макар да знам ,че няма начин ....