Здравейте!Въпросният HSU - 14HV03 / R2 пролетта,бе опърлен от пожар.Тъй като трябваше да правя ремонт,а той бе слабичък за това помещение,реших да го сменя с друг и го демонтирах.Сега ми се ще да го поставя в кухнята,където зимата топля с една духалка,но от топлината му се огъна перката на външното тяло и сега ще трябва да си намеря нова такава.Въпроса ми е,мога ли от някъде да намеря нова или ако някой има такава свалена,да се разберем за някаква цена и да я купя ако е възможно.
Когато трябваше да се демонтира,викнах майстори,но те не дойдоха,а тези в къщи ми даваха зор да го махна защото им пречеше и до свалих сам.Пуснах му фреона,но ми писна да го чакам и направих грешка,като му отворих повече крана.С фреона хвърли и малко масло - по моя преценка,не повече от петдесетина грама.Ще има ли нужда от доливане,или трябва да се смени цялото масло.Питам,защото като дойдат някой ден да монтират,може ме "изкъпят" с хладка вода,уж че няма нужда,и язък за пробиването.Аз този климатик го бях прежалил,но защо ще ми след това "паметник" със задрал компресор висящ на фасадата.
На самата перка има номер: VC 574001