Отговор: Премеждия с нов Хайер
Еми примоцийте са за това да се продава скапана техника.
Развитието е такова:
Китайците са пратили нов фърмуер. Сега фирмите, които са монтирали климатиците ще минат да свалят всички платки, да ги пратят за презаписване във фирмата представител на хайер - мисля че са роял електроникс. Те като презапишат платките, ще ги върнат на фирмата за гаранционно обслужване и те вече обратно да дойдат и да монтират платките.
При мен днес сутринта дойдоха и взеха платката, но ми казаха, че не се знае кога ще бъде оправена и кога ще я монтират.
Да им имам поддръжката на китайците!
Да бяха пратили програмирани чипове или ако не могат да се сменят на място - оборотни платки!
Не вярвам да са хиляди продадените климатици с този проблем.
Докато върнат контролерите, клиентите могат да се намръзнат доста. А пък ако са като мен - направо им връщам боклука!
Ако наистина става въпрос за този модел и тази цена - оле-мале!
Бих написал още нещо, но се опасявам да не засегна собствениците на Haier. И на останалите марки в този ценови клас.
Явно климатиците трябва да имат Lan порт и връзка с нета за да се ъпдейтват сами :) поне USB или Wi-Fi...
При Самсунг климатичната техника, която е закачена към корейските сървъри автоматично се ъпдейтва до най-новия софтуер, но това става доста рядко, тъй като не излизат нови версии често, изключително рядко има бъгове (в общи линии незначителни), откакто се практикува онлайн обновяването и имам преки наблюдения (последните 3-4 години)
Ако ъпдейтите са както при телевизорите им, вместо да ги ъпдейтват по-добре направо да ги мятат в контейнерите за боклук.
;)
Не са. Профи нещата нямат общо с битовите, важи и за климатиците и за телевизорите. Иди в ретро музея във варна, освен VRF има и 80 професионални монитора.
Ситуацията с телевизорите не е по-различна. За цепениците от ниските класове, марката няма никакво значение. Що за купувач е този, който си купува телевизор с надеждата, че някакъв проблем ще се оправи след ъпдейт?!
Колеги, малко помощ ми трябва.
След всичките проблеми покрай Хайера, от магазина се съгласиха да ми го заменят с друг климатик с доплащане. Избрах си TOSHIBA RAS-13N3AV2-E1/B13N3KV2-E1.
От магазина ми твърдят, че само свалят хайера и слагат тошибата. Аз не съм много наясно, но до колкото знам всеки климатик си има нужда от определен диаметър тръби.
Искам да попитам, ако някой може да каже, дали може да стане това наистина? Има ли проблем, че 3 месеца са използвани тези тръби? Вярно малко са използвани, щото в повечето време беше разглобен.
Просто останах с впечатление, че така смятат да направят и не знам дали е правилно...
Абе то може да стане макар че е добре да се сменят .. Гледай поне да го вакуумират.
Тези от технополиса, пак са го пуснали боклука на промоция. До колкото дочух, май в магазините имало готови платки, та тези бройки може и да са със сменен фърмуер, но дали е така.... Поне сега е студено и проблема веднага ще се прояви. Дано да не се набутат много други като мен с този климатик.